Vakantiehuis in Luxemburg zoeken

VAKANTIEHUIS IN LUXEMBURG ZOEKEN

Luxemburg is na Malta het kleinste land van Europa. Alleen Vaticaanstad en Liechtenstein zijn kleiner maar deze landen hebben geen volledig zelfstandig bestuur. Luxemburg kenmerkt zich door het heuvelachtige landschap omdat het voor een groot deel in de Ardennen ligt. Luxemburg is sinds halverwege de 19e eeuw een zelfstandig land, daarvoor hoorde het bij Nederland. Een vakantiewoning in Luxemburg kun je huren in en nabij verschillende steden zoals Clervaux, Vianden en uieraard in de regio rond de hoofdstad Luxemburg. Vanuit je vakantiewoning in Luxemburg kun je niet alleen dit land leren kennen, maar ook uitstapjes maken naar Frankrijk, België of Duitsland. In Luxemburg wordt voornamelijk Frans en Duits gesproken. Hoewel het Luxemburgs als officiële taal bij wet is vastgelegd is dit niet de moedertaal van bijna de helft van de inwoners van Luxemburg. Dit zijn namelijk allemaal immigranten, vooral uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Portugal. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Luxemburg

Het prachtige heuvelland van Luxemburg

Luxemburg is vooral bekend vanwege de prachtige heuvellandschappen. De hoogste heuvels zijn rond de 600 meter hoog. Huur je in Luxemburg een vakantiehuis dan is de kans groot dat het op een heuvel is gevestigd. Je kunt een vakantiehuis in Luxemburg vaak particulier huren. Veel mensen hebben hier een vakantiewoning die ze verhuren in de periodes dat ze er zelf geen gebruik van maken. Je vakantie in Luxemburg doorbrengen in een huisje is dus heel goed mogelijk. Tijdens je verblijf in Luxemburg kun je met de auto of met het openbaar vervoer mooie tochten maken. Je kunt met de trein vanuit Vianden via Clervaux naar België reizen om een dagje te gaan winkelen in Luik. Ook Duitsland is uiteraard prima bereikbaar voor een middagje shoppen. Maar als je van lekker eten houdt hoef je het land niet uit, de Luxemburgers staan bekend om hun Bourgondische inslag. De kans is groot dat er in de buurt van je vakantiehuis in Luxemburg een prima restaurant te vinden is.

Luxemburg is een populair vakantieland

Voor veel Nederlanders is Luxemburg een populair vakantieland, vooral voor een korte vakantie, bijvoorbeeld een lang weekend of een midweek. Luxemburg is zowel per auto als per trein binnen een paar uur bereikbaar en dat maakt het land aantrekkelijk. Een vakantiehuis huren in Luxemburg kun je direct via het internet regelen. Omdat je in Luxemburg heerlijk kunt wandelen is het ook een prima vakantiebestemming als je een hond hebt. Wil je in een vakantiehuis in Luxemburg verblijven met je hond, informeer dan wel vooraf of dit is toegestaan. Diverse vakantiewoningen in Luxemburg zijn beschikbaar voor gasten die hun hond mee op vakantie willen nemen.

Ontdek Luxemburg en boek een vakantiewoning via Vakantiehuisjes.nl

Wil jij ook de schoonheid van Luxemburg ontdekken? Breng dan je vakantie in Luxemburg door in een comfortabele bungalow of huur een vakantiehuis in Limburg met zwembad. Verblijf in het mooie Mullerthal, en huur een vakantiewoning in deze streek van Luxemburg die ook bekend staat als Klein Zwitserland. Je geniet vast en zeker in je luxe vakantiehuis in Zwitserland dat je hebt gereserveerd via Vakantiehuisjes.nl.