Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Originele bestemmingen voor een stedentrip

Originele bestemmingen voor een stedentrip

Op zoek naar originele bestemmingen voor een stedentrip? Natuurlijk zijn er de standaard steden, zoals Parijs, Rome en Londen, die terugkomen op vrijwel ieder lijstje. Maar wil jij echt eens een keer iets anders? Dan ga je misschien wel voor een van de bestemmingen die wij voor je geselecteerd hebben.

1. Luxemburg-Stad

Luxemburg mag dan een klein land zijn, het heeft wel allure. En dat zie je onder andere in Luxemburg-Stad. De hoofdstad van Luxemburg bestaat eigenlijk uit twee delen: een hoger- en een lagergelegen gedeelte. Grund is het laagste gedeelte en hier vind je diverse oude gebouwen, zoals de Gräinskapell. Verder ligt hier het riviertje de Alzette, waarover ook een bijzondere brug gebouwd is. De Oberstadt is het hoogste deel van de stad. Hier kun je naar hartenlust shoppen en je zal er ook veel staatsinstellingen tegenkomen. Het Hertogelijk Paleis is beslist een bezoek waard, maar je kunt hier niet het hele jaar door naar binnen, omdat de hertog hier nog steeds woont met zijn gezin.

2. Vilnius

Wellicht vraag je jezelf meteen af waar deze stad ook alweer lag. Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en staat vooral bekend vanwege de bijzondere architectuur die je hier tegenkomt. Je vindt er erg veel kerken, waarvan de witte kathedraal de bekendste is. Deze staat aan een groot plein bij het Paleis van de Grote Hertogen van Litouwen. Een ander voordeel van Vilnius is dat je hier echt heel voordelig vakantie kunt vieren. De entreekosten van bezienswaardigheden zijn laag en eten en drinken is er ook heel goedkoop.

3. Hamburg

Hamburg wordt ook wel de ‘Poort der Wereld’ genoemd en dat zegt eigenlijk al genoeg. Hier valt van alles te beleven! De Rathausmarkt is vooral in de periode rond kerst erg gezellig; dan vind je hier namelijk een heel grote kerstmarkt. Maar ook in andere tijden van het jaar vind je hier voldoende vermaak. Het is de stad van de zeevaart en je vindt er boeiende musea over dit onderwerp. Ook uniek is Miniatur Wunderland, een tentoonstelling met miniatuurtreinen!

4. Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, maar het zal je verrassen hoe klein deze stad is. Er is echter genoeg te zien om een paar heerlijke dagen in Zagreb te kunnen doorbrengen. Vroeger was het eigenlijk niet meer dan een bestemming die je aandeed als tussenstop, maar dat is vandaag de dag wel anders. De typerende rode daken zorgen voor prachtige plaatjes en de Sava-rivier maakt de stad heel levendig. In de kleine straatjes vol met winkeltjes, ateliers, boetiekjes en cafés is het echt genieten!

5. Salzburg

Een paar dagen genieten in Oostenrijk? Dan is Salzburg de beste keuze. Het centrum van deze stad is lekker compact, terwijl er toch van alles te zien is. Natuurlijk is dit de stad van de muziek en je kunt dan ook niet om het Geboortehuis van Mozart heen. Maar er valt meer te beleven. Ga eens naar het Hohensalzburgfort. Niet alleen het bouwwerk is mooi, je hebt er ook nog eens een fantastisch uitzicht. En ben je er in de avond, dan heb je grote kans dat je kunt genieten van een live avondconcert.

Ook toe aan een paar dagen er helemaal uit? Boek je vakantiehuis voor een stedentrip gewoon online!