Vakantiehuis, woning of villa in Noord-Duitsland zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN NOORD-DUITSLAND ZOEKEN

Als men het over Noord-Duitsland heeft, bedoelt men daar meestal de deelstaten aan de Noordzee en de Oostzee mee. Hiertoe rekenen we Nedersaksen, Bremen, Hamburg Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg Vorpommeren, Het gebied waar je vakantiehuis staat heeft qua landschap wel wat weg van Nederland en Denemarken. Het is laag en wordt doorsneden door brede rivieren. Veel bossen zijn er niet te vinden en alleen in de Lüneburger heide vind je heuvel die maximaal 150 meter hoog zijn. De belangrijkste attractie in de buurt van je vakantiehuisje zijn het water, de rust en de natuur. Dat maakt het gebied ideaal voor een ontspannen vakantie in een luxe bungalow. Natuurlijk is er ook in dit deel van Duitsland van alles te zien en te beleven. Veel van de steden in deze omgeving behoorden tot de Hanze in de middeleeuwen en de rijkdom uit die tijd is nog weerspiegeld in de oude centra. Lees meer 

Vanuit een vakantiehuis Noord-Duitsland ontdekken

Een strandvakantie in Noord-Duitsland is beslist geen illusie. Vooral het gedeelte langs de Oostzee is de moeite waard. Je vindt zeker een vakantiehuis in Noord-Duitsland aan de kust. In de buurt van je Vakantiehuisjes bungalow vind je natuur, watersport en veel rust. Maar als je van cultuur houdt kan je ook terecht in een vakantiewoning in Noord-Duitsland. Vooral de wat onbekendere deelstaten, zoals Mecklenburg Vorpommern, hebben alles wat je op vakantie zoekt. Via een vakantiehuis in Noord-Duitsland kun je de vele prachtige meren gaan bezoeken. Een vakantiewoning in Noord-Duitsland wordt bij Nederlanders steeds geliefder, omdat je in deze regio heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar in de buurt van je vakantievilla in Noord-Duitsland vind je ook Rostock en Schwerin, als steden die je een keer moet hebben gezien. Natuurlijk kun je ook een vakantiehuis aan het water kiezen. Wil je een vakantiehuis in Noord-Duitsland aan de kust huren? Heel bijzonder is ook het eiland Rugen. Dit grootste eiland van Duitsland heeft een aantal verrassende bezienswaardigheden.  Ben je op culinaire vakantie en hou je van asperges? Nedersaksen is bekend als de aspergestreek van Duitsland. 

De perfecte vakantiewoning in Noord-Duitsland

Op Vakantiehuisjes.nl vind je een groot aantal vakantiewoningen in Noord-Duitsland. Niet alleen vakantiehuizen op parken, maar ook vakantiehuisjes die te huur worden aangeboden door particulieren. Hierdoor kan jij kiezen uit een knus appartement voor twee tot een royale vakantievilla in Noord-Duitsland voor een groot gezelschap. Natuurlijk staan de omschrijvingen op de site, zodat jij al vast kan genieten van de voorzieningen die de vakantiewoning in Noord-Duitsland van jouw voorkeur heeft. Wil je weten wanneer de diverse vakantiehuisjes te huur zijn, dan kun je dat gewoon online checken. Op die manier weet je direct of de vakantiewoning die jij zoekt tijdens jouw vakantie beschikbaar is. Een vakantiehuis in Noord-Duitsland huren is een ontspannen manier om op vakantie te gaan. Je weet zeker dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor het hele gezelschap en dat de accommodatie van alle gemakken voorzien is.

5 bezienswaardigheden in Noord-Duitsland

Wil jij een vakantiehuis in Noord-Duitsland boeken? Wij zochten alvast een paar interessante plaatsen voor jou op om te bezoeken.

Glücksburg

Dit waterslot is een van de mooiste dat bewaard is gebleven. Het is gebouwd in de 16e eeuw. Er werden vele latere vorsten en vorstinnen geboren.

Müritz Nationaal Park

Hier zijn meer dan 130 meren, ruige bossen en geheimzinnige moerassen te vinden. Vogels die elders niet meer voorkomen, broeden hier nog.

Warnemünde

Een heerlijk breed zandstrand lokt ieder jaar vele toeristen naar deze plaats die eigenlijk bij Rostock hoort.

Auswandererhaus

Ook een stuk van de Duitse geschiedenis. Vanaf dit punt in Bremerhaven vertrokken 7 miljoen mensen voor emigratie. Meer dan waar dan ook in Europa.

Rugen

Het grootste eiland van Duitsland is zeker een bezoek waard. Rugen heeft een interessante kust en mooie stranden. Met een oppervlakte van 900 vierkante kilometer is het bijzonder groot.    

Tijd voor een vakantie in Noord-Duitsland? Boek dan jouw vakantiehuisje op Vakantiehuisjes.nl.