Vakantiehuis, woning of villa in Harz zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN HARZ ZOEKEN

Ga jij binnenkort genieten in een vakantiehuis in de Harz? Het Harzgebergte is middelhoog en is de meest noordelijke bergketen in Duitsland. De hoogste top meet meer dan 1.100 meter. Er staan hier zoveel vakantiehuizen, omdat het gebied zeer geschikt is om wandelingen te maken. Ook andere sporten zijn hier mogelijk, zoals kanovaren. In de winter is de Harz het terrein van de langlaufers. Je vindt in deze buurt ook veel wintersport vakantiehuizen. Al in de 10e eeuw werd er aan mijnbouw gedaan in de Harz. Er zijn grote hoeveelheden zilver, koper, lood en zink gedolven totdat de mijn werden gesloten in de 20e eeuw. Het Oberharzer Wasserregal is een enorm complex van waterreservoirs, tunnels en mijnen dat vanaf de 16e eeuw werd aangelegd voor de mijnbouw. Momenteel staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een vakantiewoning in de Harz is een mooie gelegenheid om dit bijzondere gebied verder te ontdekken. Een vakantiehuis in de Harz is ook voor Duitsers een van de meest populaire bestemmingen. Lees meer 

Vanuit je vakantiehuis de Harz in Duitsland ontdekken

Huur je een vakantiehuis in Harz in Duitsland, dan vind je volop leuke steden en dorpjes met vakwerkhuizen in de buurt. Maar de natuur is vaak ook een belangrijke reden om een vakantiewoning in de Harz te huren. Er zijn hier mooie bossen, zoals het National Park maar ook het bijna magisch aandoende Bodedal. Ook zijn hier veel vakantiewoningen te vinden die ideaal zijn voor de wintersport. De rijkdom aan vijvers en beekjes zorgt ervoor dat de flora hier zich uitbundig heeft ontwikkeld. Ook de fauna doet het goed in de omgeving van je vakantiehuis in de Harz in Duitsland. Zo is de lynx weer een veel voorkomend roofdier in deze contreien. Het dier is erg schuw als er mensen in de buurt zijn, maar biedt een prachtig plaatje als je die kans krijgt. Wil je de Harz op een bijzondere manier leren kennen? Kies dan eens voor de stoomtrein. Dagelijks rijden er in het gebied een aantal nostalgische stoomtreinen op het traditionele smalspoor. Wil je een goede indruk krijgen hoe dit gebied er in de middeleeuwen moet hebben uitgezien, dan is het centrum van Quedlinburg daar een prachtig voorbeeld van.     

Vakantiehuisjes Harz

Wil je in de mooie Harz op vakantie? Kijk dan eens op Vakantiehuisjes.nl voor de mogelijkheden om een vakantiewoning te huren in het gebied. Bij Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van de bungalows op parken, maar je kunt in de Harz ook een vakantiehuis particulier huren. In het overzicht zie je meteen hoeveel personen er terecht kunnen in een appartement of vakantiehuisje in de Harz. Als je met een groot gezelschap bent, kun je natuurlijk ook een ruime vakantiebungalow of zelfs en vakantievilla kiezen. Jij bepaalt hoe luxe en ruim de accommodatie moet zijn, of je nu een vakantiehuis in de Harz particulier of op een park huurt. Dat is een groot voordeel van het huren van een vakantiewoning. Je kunt meteen zien op Vakantiehuisjes.nl welke voorzieningen het huisje van jouw voorkeur heeft. Uiteraard is ook online te bekijken op welke data de vakantiehuizen nog beschikbaar zijn voor verhuur. En verder kan je ook checken of je welkom bent met hond op je vakantieadres.     

5 bezienswaardigheden in de Harz

Een vakantiehuis in de Harz in Duitsland huren? Wij hebben een aantal mooie plekken in de Harz voor je op een rij gezet.

Liebesbankweg

Een prachtige wandelroute van 7 kilometer die je duidelijk maakt wat de Harz de toerist heeft te bieden.

Rammelsberg Mijnmuseum

In het Rammelsberg Mijnmuseum krijg je een idee hoe de mijnwerkers hebben gewerkt en geleefd toen de mijnen van de Harz nog zilver en andere metalen opleverden.

Wernigerode Kasteel

Veel trappen kom je tegen in dit bijzonder goed bewaarde kasteel dat zeer middeleeuws aandoet.

Kaiserspfalz

Een mooie gelegenheid tot een wandeling in een enorm paleis waar vroeger de Duitse keizers verbleven in de 11e eeuw.

Marktkirche St. Cosmas und Damian

De Marktkirche is een prachtige kerk waar veel te vinden is over Maarten Luther. Het orgel heeft een schitterende klank. Neem je tijd voor een bezoek hier.  

Breng je een bezoek aan de Harz? Huur dan een comfortabel vakantiehuis in de Harz op Vakantiehuisjes.nl.