Vakantiehuis, woning of villa in Moezel zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN MOEZEL ZOEKEN

Met een vakantiehuis aan de Moezel beland je aan een van de bekendste rivieren van Duitsland. De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland stroomt. De Moezel ontspringt in de Vogezen op een hoogte van bijna 800 meter. Het Duitse gedeelte van het stroomgebied is het mooiste en meest toeristische. In Duitsland heeft de Moezel een zeer bochtig traject omdat de rivier hier tussen twee middelhoge gebergten stroomt: de Eifel en de Hunsrück. Jouw vakantiehuis aan de Moezel staat in een gebied dat bekend staat om de productie van wijn en de mooie steden en dorpjes. Een vakantiebungalow bij de Moezel staat garant voor een fijne vakantie omdat je hier alles vindt om te ontspannen en om mooie tochtjes te maken. Je vindt in de buurt van je vakantiehuis aan de Moezel onder meer de historische stad Trier, maar ook vele wandel- en fietspaden. Kom je met hond, check dan eerst of de eigenaar van de vakantiewoning aan de Moezel daar toestemming voor heeft gegeven. Lees meer 

Geniet van de Moezelvallei vanuit je vakantiewoning

De Moezel slingert tussen Trier en Koblenz tussen groene steile hellingen. Hier worden druiven verbouwd die de streek zo bekend en geliefd hebben gemaakt in Duitsland en omstreken. Het klimaat is hier mild en de leistenenbodem maakt druiventeelt hier tot een succes. Dat is niet van de laatste jaren, want het waren de Romeinen die de basis hebben gelegd voor de wijnstreek die de Moezel vallei nu is. Bijna alles draait hier om wijn. Ieder dorpje heeft een wijnfeest dat omgeven is met folklore die soms al eeuwen oud is. Dat hier al sinds mensenheugenis bewoners zijn geweest wordt duidelijk uit de vele overblijfselen uit die tijd. Germanen, Kelten en Romeinen hebben hun stempel op het gebied gedrukt. Uit de middeleeuwen stammen de vele kastelen waarvan er enkele zeer goed bewaard zijn gebleven.  Vanuit je vakantiehuisje is er dus in alle richtingen wat te beleven.

Vakantiehuisjes aan de Moezel te huur

Als je op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de Moezel kijk je natuurlijk in het ruime aanbod vakantiewoningen en vakantie appartementen op Vakantiehuisjes.nl. Kies jij voor een vakantiehuis op een park of voor een particulier vakantiehuis aan de Moezel? Huur je particulier een vakantiehuis aan de Moezel, dan huur je jouw vakantiewoning dus rechtstreeks van de eigenaar. Alle specificaties zijn vermeld, zodat jij meteen kan zien of de luxe vakantievilla die je op het oog hebt bijvoorbeeld ook geschikt is voor 4 personen. Natuurlijk kun je meteen online checken op welke data de vakantiehuizen te huur zijn. Het milde klimaat in de Moezel vallei zorgt ervoor dat de vakantiehuizen hier gedurende alle seizoenen in gebruik zijn. Als jij buiten het hoogseizoen een goedkope vakantiewoning aan de Moezel zoekt kan je daarvoor terecht op Vakantiehuisjes.nl. Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn van last minute boekingen in dit gebied? Ook dat is eenvoudig te vinden op Vakantiehuisjes.nl. Op die manier is een vakantie boeken wel erg gemakkelijk. 

5 tips in de omgeving van de Moezel

Een vakantiehuis aan de Moezel op het oog? De Moezelvallei biedt je een keur aan bezienswaardigheden.

Trier

Trier is een historische stad heeft de best bewaarde Romeinse bouwwerken in Duitsland en is ook erg gezellig.

Cochem

Dit plaatsje met de indrukwekkende Reichsburg lijkt een ansichtkaart die tot leven is gekomen. Het kasteel staat 100 meter boven het stadje en biedt een fenomenaal uitzicht.

Beilstein

Dit stadje is maar piepklein en heeft als trekpleister het slot Metternich. Beilstein wordt ook liefkozend het Doornroosje van de Moezel genoemd.

Eltz

Dit kasteel zou zo model hebben kunnen staan voor een tekenfilm van Disney. Na een bezichtiging is een wandeling door de prachtige bossen rond het slot een aanrader. 

Koblenz

Hier eindigt de Moezel en gaat deze over in de Rijn. De Altstadt van Koblenz is de moeite waard evenals de enorme rotsvestiging Ehrenbreitstein. 

Zin in een reisje naar de Moezel? Boek dan nu je vakantiehuis Moezel op Vakantiehuisjes.nl.