Vakantiehuis, woning of villa in Thüringen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN THÜRINGEN ZOEKEN

Het is zeer afhankelijk waar je vakantiewoning in Thuringen staat welke omgeving je daar aantreft. In het noorden is het gebied bergachtig met uitlopers van de Harz. In het middelen vind je laagvlaktes met veel rivieren en in het zuiden zijn er grote bosgebieden.  Deze kleine deelstaat in het midden van Duitsland heeft ook mooie steden zoals Erfurt en Weimar. Het huidige Thuringen ontstond in 1920 door samenvoegingen van een aantal kleine vorstendommen in het gebied. Na de Tweede Wereldoorlog behoorde Thuringen tot de Sovjetzone en werd later onderdeel van de DDR. Een vakantiehuis in Thuringen is een mooie uitvalbasis om dit deel van Duitsland te bezoeken, dat nog relatief onbekend is bij Nederlandse toeristen. Dat is onterecht, want er is hier voor de vakantieganger altijd wat te doen. Huur een Vakantiehuisjes bungalow in deze omgeving en ga op ontdekkingsreis.     Lees meer 

Populaire bestemmingen in Thüringen

Verken Thuringen vanuit je vakantiehuisje

Men noemt Thuringen ook wel Duitsland in het klein. Dat is niet zo vreemd, want in de buurt van je vakantiewoning in Thuringen vind je alles wat Duitsland heeft: veel natuurschoon, prachtige steden en cultuur in overvloed. Thuringen heeft veel wandel- en fietspaden en is daarom ook bij Nederlandse toeristen bekend aan het raken. Met noemt het noorden van de deelstaat ook wel het land van de duizend bergen. Met een paar goede wandelschoenen of een stevige fiets is het hier goed toeven. Maar ook de rest van Thuringen heeft veel in de aanbieding. In het midden vind je veel goed bewaarde kastelen en burchten. De dorpjes zijn hier pittoresk te noemen in hun eenvoud. In het zuiden zijn eeuwenoude bossen die vaak als decor hebben gediend voor Duitse films. De romantiek is hier overal aanwezig. De bestemming is dus perfect voor een veelzijdige vakantie. En dat alles ligt op enkele uren van de Nederlandse grens!

Vakantiehuisjes Thuringen

Zoek jij een geschikt vakantiehuis in Thuringen? Op Vakantiehuisjes.nl vind je een duidelijk overzicht wat Thuringen te bieden heeft op het gebied van vakantiehuizen. Hier staan de vakantiehuizen op parken vermeld, maar ook vakantiewoningen die particulier verhuurd worden. Je kunt gemakkelijk zien voor hoeveel personen het vakantiehuis in Thuringen geschikt is. Verder kun je voor alle comfort gaan die jij wenst. Een vakantievilla in Thuringen voor een groot gezelschap dat wel van luxe houdt of een gezellig vakantie appartement in Thuringen voor twee personen, dat romantisch en comfortabel is. Ook kun je online zien of de vakantiewoning in Thuringen waarnaar jouw voorkeur uitgaat nog beschikbaar is tijdens jouw vakantie. Vakantiehuisjes.nl maakt het gewoon erg eenvoudig om een bijzonder vakantiehuis in Thuringen te huren. Een vakantiewoning geeft je vrijheid, omdat je een ruim en comfortabel onderkomen hebt dat van alle gemakken is voorzien.        

5 bezienswaardigheden in Thuringen

Heb jij een vakantievilla in Thuringen of een vakantie appartement in Thuringen op het oog? In deze plaats is een rijk aanbod aan bezienswaardigheden en evenementen. We kozen er 5 voor je uit.

Buchenwald Memorial

Het is iets waar je niet onderuit kunt. Het beruchte concentratiekamp Buchenwald stond in Thuringen. Niet geschikt voor jonge kinderen.

Kathedraal Erfurt

In het centrum van Erfurt kun je de mooie kathedraal zeker niet missen. Ook het interieur is zeer de moeite waard.

Goethe museum

Het Goethe museum is ook interessant als je nog nooit iets hebt gelezen van Goethe. Men beschouwt hem als de meest intelligente mens die ooit heeft geleefd.

Slot Friedenstein

Vergeet ook niet het schitterende park te bezoeken dat zich aan de overkant van de weg bevindt. In het museum daar kan je alles te weten komen over de geschiedenis van het slot.

Citadel Petersberg

Het uitzicht en de buitenkant worden geroemd van de citadel Petersberg. Het interieur is sober zoals dat bij een versterking past.

Vakantiekriebels? Kies een vakantiebungalow in Thuringen van Vakantiehuisjes.nl.