Vakantiehuis, woning of villa in Vendée zoeken en huren

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN VENDÉE ZOEKEN EN HUREN

Al eens nagedacht over een vakantiehuis in de Vendée? Het departement Vendée strekt zich uit langs de Atlantische oceaan en ligt ten zuiden van Bretagne. Het gebied is wat minder bekend dan andere streken in Frankrijk, maar dat is niet terecht, want het heeft veel afwisseling te bieden. In Frankrijk staat het gebied bekend vanwege het coulisselandschap. Er zijn veel hoge heggen die vaak versterkt zijn met wallen. Dit zorgde ervoor dat deze ‘bocage’ goede schuilgelegenheden bood bij conflicten en erg moeilijk te veroveren was de Vendée was ook het gebied dat het langst koningsgezind bleef tijdens de revolutie en slechts met moeite door de revolutionairen werd overweldigd. Als je een vakantiehuis in de Vendée aan zee hebt gekozen, zal je genieten van stranden met fijn zand en schilderachtige vissersdorpjes en badplaatsen. Rust zal je in de buurt van je vakantiewoning ook voldoende vinden en in de zomer zijn de temperaturen hier aangenaam mild. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Vendée

Vanuit je vakantiehuis de Vendée verkennen

De Vendée bestaat uit vijf delen. De Bocage is een groene streek met de bekende wallen. In het zuidelijk gedeelte is een uitloper van het Armoricaanse massief. Centraal vind je open laagland met grote boerderijen en kalkondergrond. In het zuidwesten is het een moerassige streek waar veel vee wordt gehouden en in het zuidoosten is het moerasgebied doorsneden met ontelbare kanalen. Deze afwisseling vind je ook terug in de steden in deze omgeving. De huidige hoofdstad La-Roche-sur-Yon heeft een rechthoekige indeling, omdat alles is bedoeld voor militaire exercities en oefeningen. De voormalige hoofdstad Fortenay le Comte is romantisch en kent vele kleine straatjes en steegjes. De Côte de Lumière is een strand dat voornamelijk bezocht wordt door Fransen en het is verbazend dat de toeristen het nog niet hebben ontdekt. Hier is temperatuur altijd aangenaam en schijnt de zon 2500 uur per jaar.

Vakantiehuisjes in de Vendée, ook voor jou  

Op Vakantiehuisjes.nl kun je meteen zien of jouw favoriete type vakantiehuizen in de Vendée in Frankrijk nog beschikbaar is. Er zijn bungalows op parken te huur voor gezelschappen van verschillende grootte. Vaak zijn er voorzieningen, en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vakantiehuisje met zwembad. Maar ook particulieren bieden hier hun vakantiehuizen aan. Zoek jij iets bijzonders, zoals een knus vakantiehuisje voor twee, dan vind je dat zeker op Vakantiehuisjes.nl. Natuurlijk zijn er luxe vakantievilla’s beschikbaar, maar ook een goedkope Vakantiehuisjes bungalow behoort tot de mogelijkheden in deze mooie streek. In de Vendée een vakantiehuis huren betekent dat jij een prachtige uitvalsbasis hebt om deze bijzondere streek in Frankrijk beter te leren kennen. De luxe van vakantiehuizen in de Vendée in Frankrijk zorgt ervoor dat een vakantie vrijwel altijd geslaagd mag worden genoemd. Kies jij ook voor gemak om te boeken via Vakantiehuisjes.nl, dan is de eerste stap al gezet.      

5 tips in de Vendée

In de Vendée een vakantiehuis gehuurd? Dan vind je de volgende mooie bezienswaardigheden in de buurt:

Le Grand Défi

Een mooi klimparcours waar kinderen van alle leeftijden wel een dagje zoet zijn, Ook ouders hoeven zich niet onbetuigd te laten

Abbaye de Nieul-sur-l'Autise

Vooral de verhalen maken een tochtje naar deze abdij zeker de moeite waard. Bekijk ook de mooie tentoonstellingen.

Le Moulin de Rairé

De molen is nog werkzaam en de molenaar weet op hilarische wijze prachtige verhalen in het Engels te vertellen met de trots van een liefhebber.

Labyrinthe en Delire

Niet alleen een labyrint, maar ook spelletjes doen en puzzels oplossen. Neem wat lekkers te eten mee, want het gaat een tijdje duren voor de kids weer weg willen.

Ile d'Yeu

Met een vakantiehuis in de Vendée aan zee kun je ook voor een eilandvakantie kiezen. Ile d’Yeu is een charmant eiland waar de sfeer uit vervlogen tijden is bewaard gebleven. De fiets is hier het meest gebruikte vervoermiddel.

Wil jij er even helemaal tussenuit? Boek nu meteen je vakantiehuis in de Vendée op Vakantiehuisjes.nl.