Vakantiehuis, woning of villa in Normandië zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN NORMANDIË ZOEKEN

Normandië staat vooral bekend vanwege de invasiestranden, maar dat is niet het enige wat je kunt bezoeken in de buurt van je vakantiewoning in Normandië. Normandië heeft zijn naam te danken aan de Noormannen, die de streek al vroeg veroverden. De Franse regio wordt verdeeld in twee delen: Haute-Normandie en Basse-Normandie. Vroeger waren dit twee verschillende regio’s, maar bij de herindeling van de Franse regio’s werd het tot één gebied. Normandië ligt in het noordelijk deel van Frankrijk en is daardoor vanuit Nederland goed bereikbaar. Je kunt er gemakkelijk met de auto of per trein naartoe. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Normandië

Geniet van de regio vanuit je vakantiehuis in Normandië

Met een vakantiewoning in Normandië is het bijna logisch dat je de invasiestranden gaat bezoeken, maar je kunt ook de rest van de kust eens gaan bekijken. De krijtrotsen van Étretat zijn bijvoorbeeld prachtig. Verder kun je in de zomermaanden ook zeker genieten op het strand. Een vakantiewoning met zwembad is echt een aanrader. Verder staat Frankrijk bekend als wijnenland. De regio Normandië onderscheidt zich daarin. Hier wordt namelijk de echte calvados gemaakt. Het is zeker de moeite waard om een glaasje te proeven als je lekker gaat relaxen in je vakantiewoning.

In Normandië een vakantiehuis boeken dat bij je past

Zoek jij een vakantiewoning in Normandië? Dan is het allereerst zaak om te beslissen of je een van de vakantiehuisjes op een park kiest of een accommodatie particulier huurt. Er zijn ook vakantiehuizen in Normandië van een Nederlandse eigenaar te vinden. Zo vormt de taal geen barrière meer. Ook vakantiehuizen in Normandië van een Nederlandse eigenaar kun je gewoon online boeken op Vakantiehuisjes.nl. Wil je een vakantiewoning in Normandië aan zee of juist in het binnenland? Bepaal wat voor soort vakantie jij voor ogen hebt. Ga je voor een stedentrip of wil je genieten van de mooie kust? Er zijn luxe vakantiewoningen voor 2 personen beschikbaar, maar je kunt ook ruime vakantiehuizen voor groepen reserveren. Zo is er zelfs genoeg plaats voor 14 of zelfs 20 personen.

5 bezienswaardigheden in Normandië die je niet mag missen

In Normandië een vakantiehuis gehuurd? Deze 5 bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan:

Mont St. Michel

Deze beroemde abdij is gelegen op een rots in het water. Vroeger was het een eilandje, maar vandaag de dag loopt er een weg naar Mont St. Michel, die vrijwel altijd begaanbaar is. Vanuit de verte is het een prachtig gezicht, maar ook de abdij zelf is een bezoekje waard.

Invasiestranden

Normandië staat vooral bekend vanwege D-Day. Het was hier dat de geallieerde soldaten in 1944 op de stranden landen om aan de bevrijding van Frankrijk en de rest van Europa te beginnen. Bekende stranden zijn Omaha Beach en Utah Beach. Hier vlakbij vind je ook de Amerikaanse begraafplaats Normandy American Cemetery and Memorial.

Honfleur

Het plaatsje Honfleur was in vroeger eeuwen al geliefd bij kunstenaars. Geen wonder dat de haven van deze kustplaats het meest geschilderde haventje van Normandië is. Beslist de moeite waard om eens te bekijken.

De krijtrotsen van Étretat

Bij Étretat vind je een van de weinige krijtrotsen in Europa. De kustlijn is schitterend en grillig. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Natuurlijk is het ook indrukwekkend om dit vanaf het water te bewonderen.

Lyons la Fôret

Misschien is Lyons la Fôret wel een van de mooiste plaatsjes van Frankrijk. Het beukenbos hier is prachtig. Perfect voor een actieve vakantie met hond!

Heb jij er al zin in? Boek dan nu je vakantiehuis in Normandië!