Vakantiehuis, woning of villa in Bretagne zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN BRETAGNE ZOEKEN

In Bretagne een vakantiehuis huren? Bretagne is de meest westelijke regio in Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan. Een vakantiehuis met zeezicht is hier geen bijzonderheid omdat het schiereiland maar liefst 2.500 kilometer grillige kustlijn heeft. Bretagne heeft erg lang een onafhankelijke status gehad en het gebied is pas echt bij Frankrijk gevoegd na de Franse Revolutie. De Bretonners voelen zich ook eerst verbonden met Bretagne en dan pas met Frankrijk. Een vakantie in Bretagne is afwisselend, omdat er veel te zien is in dit uitgestrekte gebied. Vroeger was het bijna volledig met bossen bedekt maar voor industriële doeleinden en landbouw is er veel gekapt. In de buurt van Mont St. Michel zijn nog wel mooie bossen te vinden. Bretagne heeft de naam dat er erg veel regen valt. In de praktijk valt dat erg mee en de zomers zijn er heerlijk mild. De weersveranderingen kunnen tijdens een dag wel groot zijn. Wees daar dus op voorbereid als je in Bretagne een vakantiehuis boekt. Lees meer 

Geniet van een heerlijke vakantie in Bretagne

Frankrijk is een populair vakantieland. Dat geldt voor diverse regio’s in Frankrijk. Maar voor veel Nederlanders heeft Bretagne een bijzondere aantrekkingskracht vanwege de mooie natuur en de ruige kustlijn in dit deel van Frankrijk. Een vakantiehuis in Bretagne aan zee is dan ook een droom voor veel vakantiegangers. Je kunt deze droom nu eenvoudig werkelijkheid laten worden. Via Vakantiehuisjes.nl kun je een vakantiehuisje in Bretagne huren van een Nederlandse eigenaar. Dit heeft het grote voordeel dat je praktische afspraken direct kunt maken zonder dat je de Franse taal goed machtig hoeft te zijn. Een vakantiehuis in Bretagne is een prima uitvalsbasis voor mooie tochten in de omgeving met de auto of een mooie wandeling langs de kust. De bekende steden Brest en Nantes zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Op verkenning in Bretagne vanuit je vakantiewoning

Bretagne is een gebied waar de zee altijd het leven heeft gedomineerd. Ook in de buurt van jouw vakantiehuis in Bretagne zal de zee niet ver zijn. Aan de kust worden zandstranden en kleine baaien worden afgewisseld met rotskusten. Hierdoor zijn er ook prachtige uitkijkpunten, zoals bij Cap Fréhel en Pointe du Raz. Een vakantiehuis aan zee is dan ook zeker een aanrader. Wat dacht je van een vakantiehuisje in Bretagne van een Nederlandse eigenaar met zeezicht? Dit kun je makkelijk regelen, omdat de taal geen barrière vormt. Tot Bretagne behoren ook een groot aantal eilanden met allemaal hun eigen karakter. Les Sept-Iles liggen langs de roze granietkust en zijn een belangrijk vogelreservaat voor papegaaiduikers, aalscholvers en jan-van-genten. Maar Bretagne heeft natuurlijk ook een reputatie als het gaat om zeerovers uit het verleden. Vandaag de dag kun je nog steeds over de stadswallen van Saint Malo lopen. Verplaats je in gedachten naar die tijd toen een opbollend zeil in de verte een geslaagde kaperstocht of een vijand in aantocht kon betekenen.    

Vakantiehuisjes te huur in Bretagne 

Op Vakantiehuisjes.nl kun jij een keuze maken uit een variëteit aan vakantiewoningen. Wil jij een royale vakantievilla voor een groot gezelschap of een knus huisje voor twee? Ben jij op zoek naar een vakantiehuis in Bretagne van een Nederlandse eigenaar waar je ook met hond welkom bent? Of wil jij de luxe van een bungalow met zwembad? Op Vakantiehuisjes.nl staan de bijzonderheden van de te huur aangeboden vakantiewoningen vermeld. Je kunt ook een vakantiewoning in Bretagne particulier huren. Natuurlijk kun je online checken of de vakantievilla van jouw keuze ook beschikbaar is tijdens jouw vakantie. Daarna is het een kwestie van boeken en genieten in het mooie Bretagne. Kies voor de ruimte en het gemak van een luxe vakantiewoning in Bretagne.

Cultuur en gebruiken in Bretagne

Bretagne is een beetje een buitenbeentje binnen Frankrijk. Er worden twee streektalen gesproken die al eeuwen oud zijn, namelijk het Gallo en het Bretons. Daarnaast zijn er typisch Bretonse sporten zoals Boules Bretonnes, een Bretonse variant op het bekende Jeu de Boules en Gouren, een traditionele Bretonse variant op het worstelen. Wanneer je je vakantie doorbrengt in één van de vele vakantiewoningen in Bretagne moet je ook zeker de Bretonse pannenkoeken proeven, flinterdunne pannenkoeken gebakken van tarwe- of boekweitmeel, gevuld met ham, champignons, eieren en kaas. Deze pannenkoeken zijn zeer voedzaam en worden dan ook als hoofdgerecht gegeten.

5 bezienswaardigheden in Bretagne

Kies jij een van de vakantiehuizen in Bretagne? Het mooiste dat deze regio heeft te bieden:

Mont St Michel

Eigenlijk hoort dit rotseiland met abdij bij Normandië. Maar iedereen die in de buurt is moet deze attractie met eigen ogen gaan bewonderen.

Fort La Latte

Dit fort ligt niet ver van Cap Fréhel en is de moeite zeker waard. Het werd afwisselend door Fransen en Engelsen veroverd en uiteindelijk maar met de grond gelijk gemaakt. In de 17e eeuw werd het weer opgebouwd.

Menhirs

Denk aan Obelix uit de strip en vraag je af hoe deze stenen bij duizenden in de hei bij Carnac zijn terecht gekomen.

Saint-Malo

Het zeeroversnest Saint-Malo is vandaag de dag een charmante stad met een prachtig uitzicht op de oceaan.

Oceanopolis

Miljoenen bezoekers hebben dit zeeaquarium in Brest al bezocht. Je zal meteen begrijpen waarom als je de duizenden vissoorten en andere dieren ziet.   

Huur je vakantiehuis in Bretagne rechtstreeks van de eigenaar

Via Vakantiehuisjes.nl kun je een vakantiehuis in Bretagne direct van een particulier huren. Je kunt met de eigenaar overleggen over bepaalde faciliteiten en mogelijkheden, bijvoorbeeld of de hond mee mag op vakantie en of de vakantiewoning rolstoeltoegankelijk is. Een vakantiehuis in Frankrijk in de streek Bretagne kun je het gehele jaar door huren, ook in de winter is het er vaak aangenamer qua temperatuur dan in Nederland. Houd je van de kust, boek dan een vakantiehuis in Zuid-Bretagne aan zee. Je kunt dan genieten van het strand en het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan.

Reserveer nu jouw favoriete vakantievilla in Bretagne

Heb jij ook zin in een heerlijke vakantie in Bretagne? Reserveer dan nu jouw verblijf in een vakantiehuis in Bretagne met zwembad of direct aan de kust. Je kunt dan genieten van een heerlijk ontspannen verblijf in ene geweldige omgeving. Ontspan en kom volledig tot rust in één van de mooiste en meest indrukwekkende streken van Frankrijk.