Vakantiehuis, woning of villa in Zwarte Woud zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ZWARTE WOUD ZOEKEN

Het Zwarte Woud dankt de naam waarschijnlijk aan de Romeinen die het gebied Silva Nigra noemden. Dat kan ‘zwart’, maar ook ‘ondoordringbaar’ betekenen. Voor de Romeinen zag het woud er griezelig en duister uit. In de 9e eeuw werd deze naam voor de eerste keer gebruikt in een Zwitsers document. Het Zwarte Woud is een gebied in het middelgebergte, dat begroeid is met dichte bossen. Het zijn vrijwel uitsluitend naaldbomen die hier groeien, die ook een donkere kleur hebben. Het gebied kan gezien worden als een uitloper van de Franse Vogezen. In het Zwarte Woud een vakantiehuis huren betekent dat je kunt genieten van veel rust en prachtige wandelingen door ongerepte natuur. Natuurlijk is een vakantiebungalow ook een mooie uitvalsbasis on de deelstaat Baden-Württemberg te gaan bekijken. Het gebied is in alle seizoenen mooi en je kunt hier een heerlijke vakantie doorbrengen. Wil je in het Zwarte Woud een vakantiehuis huren waar je ook met hond terechtkunt, check dan even op de site of dat is toegestaan. Lees meer 

Ontdek het Zwarte Woud vanuit je vakantiehuis

Het Zwarte Woud ligt in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland, tegen de grens met Frankrijk aan. Een uitstapje vanuit je vakantiehuisje over de grens is dus altijd mogelijk. Maar Deze deelstaat heeft ook erg veel te bieden. Behalve het Zwarte Woud is er ook nog de Bodensee. Maar je vindt in dit deel van Duitsland ook het bekende Heidelberg. En wie gek is op Duitse auto's zal ongetwijfeld weten dat die vooral hier worden gemaakt. Een bezoekje aan Mannheim of Karlsruhe is dan aan te raden. Het gebied heeft ook attracties in de vorm van een aantal pretparken en vele bezienswaardigheden. Heel bijzonder is ook het eiland Mainau. Door de bijzondere ligging groeien hier ook subtropische planten, zoals palmen, in de vrije natuur

Kies jouw vakantiehuis in het Zwarte Woud

Een vakantiehuisje in het Zwarte Woud boek je natuurlijk via Vakantiehuisjes.nl. Hier vind je zeker een vrijstaand vakantiehuis dat particulier te huur wordt aangeboden, maar ook vakantiehuizen op parken. Je ziet hier alle bijzonderheden, zodat je bijvoorbeeld meteen kunt zien of er een luxe vakantievilla met zwembad voor een groot gezelschap beschikbaar is. Maar natuurlijk is het Zwarte Woud ook zeer geschikt voor romantische wandeltochten. Dus ook een appartement voor twee is mogelijk. Dat is uiteraard een van de voordelen van het huren van een vakantiewoning in het Zwarte Woud. Of je nu een vakantiehuis in het Zwarte Woud particulier huurt of voor een vakantiepark kiest; jij bepaalt de ruimte en de luxe van het vakantieverblijf dat jou aanstaat. Een gehuurde vakantiewoning in het Zwarte Woud betekent in alle gevallen veel vrijheid, omdat je weet dat alles beschikbaar is voor een ontspannen vakantie. Kijk op Vakantiehuisjes.nl en je zal begrijpen wat we bedoelen.

5 tips voor het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud heeft behalve bossen nog veel meer te bieden. Huur je een luxe vakantiehuis in het Zwarte Woud, dan mag je de volgende 5 dingen zeker niet missen.

Burg Hohenzollern

Bezoekers aan het Zwarte Woud mogen dit prachtige kasteel niet overslaan. De eerste Burg Hohenzollern werd gebouwd in de 11e eeuw. Daarna werd het herhaaldelijk verwoest en weer opgebouwd.

Bron van de Donau

Een van de bronnen van de Donau vind je in het Zwarte Woud. Er staat een indrukwekkend monument bij en veel informatie kan je hier ook vinden.

St. Blasien

De dom en de abdij van St Blasien zijn de voornaamste attracties in dit dorp. Delen van de abdij stammen uit de 9e eeuw.

Freiburg

Freiburg is de grootste stad in het Zwarte Woud. Het heeft vele eeuwen tot het Habsburger rijk behoort. De kathedraal is prachtig.

Schwarzwalder Kirsch

Misschien is dit wel de bekendste taart ter wereld. Waarschijnlijk komt het oorspronkelijk recept niet uit het Zwarte Woud, maar uit de buurt ervan. Proeven is een must.  

Wil je nu jouw appartement of vrijstaande vakantiewoning in het Zwarte Woud al boeken? Dat kan op Vakantiehuisjes.nl!