Vakantiehuis, woning of villa in Ardèche zoeken en huren

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ARDÈCHE ZOEKEN EN HUREN

Frankrijk is een van de meest populaire vakantielanden voor Nederlanders en dat is niet zo vreemd als je beseft wat het land allemaal te bieden heeft. De Ardèche ligt in het zuidoosten van dit vakantieland en geeft de toerist prachtig natuurschoon, veel bezienswaardigheden en een goede kans op aangename temperaturen gedurende het gehele jaar. In de Ardèche een vakantiehuis huren geeft jou de mogelijkheid om dit gebied in alle rust te verkennen. Het gebied is genoemd naar de rivier Ardèche, maar de meest bekende en mooiste rivier in deze regio is de Rhône. Een vakantiehuis aan een rivier behoort beslist tot de mogelijkheden. De Ardèche heeft maar weinig grote steden en bestaat voornamelijk uit platteland en natuur. Maar winkelen en uitgaan is uiteraard mogelijk, bijvoorbeeld in Annonay of Aubenas. Ook in de buurt van jouw vakantiewoning in de Ardèche is beslist een leuk typisch Frans stadje te vinden. Een vakantie in de Ardèche betekent ontspanning, maar biedt ook de mogelijkheid tot leuke wandel- en fietstochten. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Ardèche

Vanuit je vakantiewoning de Ardèche ontdekken

Heb je in de Ardèche een vakantiehuis gevonden, dan beland je in een gebied van bergengten, waar kanoërs en kajakkers genieten van de wilde bergstromen. Maar de Ardèche is ook een gebied van sfeervolle dorpjes waar de rust heerst die vroeger zo gewoon was. Verder vind je hier vulkanische plaatsen, zoals het bekende Mont Gerbier. De waterval van Ray-Pic wordt een van de mooiste in Europa genoemd. Maar in de buurt van je vakantiewoning in de Ardèche zijn eveneens grotten die geheimzinnig zullen blijven, hoe goed ze ook worden onderzocht. En omdat de Rhône in de middeleeuwen belangrijk was voor het vervoer van allerlei goederen, staan op strategische punten nog steeds vele kastelen in de zon te glanzen en te wachten op een bezichtiging. In deze streek kun je nog genieten van de producten die op de boerenmarkten in kleine dorpjes worden aangeprezen en hier beter zullen smaken dan waar dan ook. De Ardèche biedt zoveel dat iedere vakantieganger het gebied een keer zou moeten bezoeken.

Vind het juiste vakantiehuis in de Ardèche

Op Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van de vakantiewoningen die beschikbaar zijn in de Ardèche. Op de site staan alle bijzonderheden vermeld van de te huur aangeboden vakantiehuizen. Het zijn niet alleen vakantiebungalows op parken met zwembad, maar ook vakantiehuizen die particulier verhuurd worden. Zo kun je ook op zoek gaan naar een vakantievilla met privé zwembad of bijvoorbeeld een vakantiehuis in de Ardèche van een Nederlandse eigenaar. Ook kun je zien of je met hond welkom bent. De data waarop de vakantiewoningen beschikbaar zijn, staan online vermeld. Jij kunt dus meteen aan de slag als je wilt gaan boeken. Er zijn vele soorten vakantiewoningen te huur in dit mooie gebied. Wellicht ga jij voor een knus appartement voor twee of juist een luxe bungalow voor een groot gezelschap. Op Vakantiehuisjes.nl vind je het.

5 bezienswaardigheden in de Ardèche

Een vakantiehuis in de Ardèche van een Nederlandse eigenaar of op een park gehuurd? De volgende 5 bezienswaardigheden mag je niet missen!

Vogué & Balazuc

Wil je weten wat typisch karakteristieke dorpen zijn voor de regio? Vogué en Balazuc zijn uitgeroepen als vertegenwoordigers daarvan.

Kloven

De kloven die het woeste zuiden van het gebied doorklieven zijn werkelijk adembenemend en enorm fotogeniek. Bij Vallon-Pont d'Arc vind je de mooiste.

Druipsteengrotten

De Aven d'Orgnac is de meest indrukwekkende druipsteengrot in Europa. Je vindt deze bij Barjac.

Labyrint Roquefort

In het natuurlijke ondergrondse labyrint bij Roquefort rijpen de bijzondere kazen met dezelfde naam. Proef eens een stukje bij een goed glas wijn.

Aardewerk

In de Romeinse tijd was er bij Millau een enorme oven waar wel 30.000 voorwerpen tegelijkertijd konden worden gemaakt. De opgravingen zijn erg boeiend. 

Nu meteen op reis? Kijk welke last minutes er zijn en boek jouw vakantiehuis in de Ardèche op Vakantiehuisjes.nl.