Vakantiehuis, woning of villa in Mechelen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN MECHELEN ZOEKEN

Met een vakantiehuis in Mechelen beland je in het midden van België. Het is de ideale locatie voor een leuke stedentrip, maar je kunt er ook makkelijk op uit om de mooie natuur in de omgeving te bewonderen. Mechelen is een stad met een bijzondere geschiedenis. Het is namelijk een tijdje dé plaats geweest waarvandaan de Nederlanden geregeerd werden. Mechelen was dus in de 15e en 16e eeuw de bestuurlijke hoofdstad hiervan. Vandaag de dag kun je dat nog zien aan de bijzondere gebouwen die er staan, maar ook aan de vele kunstschatten die er te vinden zijn. Wist je dat Mechelen op één stad na de meeste beschermde gebouwen van Vlaanderen heeft? Met een vakantiehuis in Mechelen kun je die allemaal op je gemak bewonderen. Lees meer 

Geniet van de omgeving vanuit je vakantiehuis in Mechelen

Huur je een vakantiewoning in Mechelen, dan kun je natuurlijk genieten van de oude stad. Het is echter ook mogelijk om een dagje het water op te gaan. In Mechelen vind je de Binnendijle waar je een prachtige rondvaart kunt maken, maar waar je zelf ook actief de peddels kunt gebruiken. Verder is de Schelde in de buurt van je vakantiehuis in Mechelen. Ook daar wordt volop aan watersport gedaan. Houd je meer van het platteland, dan kun je zeker eens rond gaan toeren in de omgeving van de stad. Daar zijn volop kleine dorpjes te vinden. Een dagje in de grote stad? Als je in Mechelen een vakantiehuis hebt gehuurd, dan zijn Brussel en Antwerpen heel dichtbij. Wist je overigens ook dat er ook in Nederland een dorpje te vinden is dat Mechelen heet? Dit dorp vind je in de provincie Limburg.

Een vakantiewoning in Mechelen die bij je past

Op Vakantiehuisjes.nl kun je natuurlijk voor een vakantiepark in Mechelen in België kiezen. Een vakantiepark in Mechelen in België is een uitstekende keuze als je allerlei voorzieningen bij de hand wilt hebben. Heb je liever de privacy van een vakantiehuis van particulieren? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. In Mechelen een vakantiehuis huren kan voor 2 personen, maar ook voor grote groepen. Zelfs vakantiehuizen voor 20 personen vind je gewoon online op Vakantiehuisjes.nl. Een ruime vakantiewoning in Mechelen is de ideale uitvalsbasis voor een familievakantie. Neem jij graag je trouwe viervoeter mee? Dan is het van belang om even te kijken of jouw hond welkom is in het vakantiehuisje van jouw keuze. Ook dat zie je eenvoudig online.

5 bezienswaardigheden in Mechelen die je niet mag missen

In de buurt van je luxe vakantiehuis in Mechelen kom je de mooiste dingen tegen. Wat mag je absoluut niet missen? Wij hebben 5 bezienswaardigheden voor je geselecteerd.

1. De Sint-Romboutskathedraal

Deze bijzondere kathedraal is het symbool van de stad. Het interieur is prachtig om te zien, maar je kunt natuurlijk ook de hoge toren beklimmen. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de stad.

2. Grote Markt

De Grote Markt is zowel voor de locals als voor bezoekers een plaats om te verblijven. Hier vind je een aantal bekende gebouwen, zoals het stadhuis, maar ook de horeca is volop vertegenwoordigd.

3. Groot en Klein Begijnhof

De begijnhofjes van de stad zijn vandaag de dag nog steeds een oase van rust. Vroeger woonden hier de begijnen in kleine gemeenschappen.

4. Rondvaart over de Binnendijle

Wil je Mechelen wel eens van een andere kant zien? Kies er dan voor om het water op te gaan. Er zijn diverse rondvaarten. De gids vertelt je graag alle bijzonderheden over de stad.

5. Kazerne Dossin

Kazerne Dossin is het holocaustmuseum van Mechelen. Hier kun je meer te weten komen over de zware periode van de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend.

Echt even helemaal er tussenuit? Boek nu jouw vakantiewoning in Mechelen via Vakantiehuisjes.nl!