Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen Limburg

Belgisch Limburg is een provincie in het noordoosten van België. Het is de enige provincie in België die geheel aan Nederland grenst. De hoofdstad van de provincie is Hasselt. De provincie heeft een rijke geschiedenis. In de middeleeuwen was het gebied een hertogdom en maakte het deel uit van de Nederlanden. In de 19e eeuw kwam Belgisch Limburg onder Belgische overheersing. Belgisch Limburg is een provincie met veel te bieden. Er zijn prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Hoge Kempen, en er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals het Bokrijk Openluchtmuseum en het Tongerense Romeinse museum. Ook is Belgisch Limburg een populaire toeristische bestemming vanwege de vele winkels en restaurants. In Belgisch Limburg kun je genieten van een heerlijke maaltijd, een lekker drankje en een goede nachtrust. Het is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Lees meer

Vakantiehuizen Limburg
61 accommodaties
61 accommodaties
Sorteer op:

Geniet van de omgeving vanuit je vakantiehuis in Belgisch Limburg

Wanneer je een vakantiehuis boekt in Belgisch Limburg kun je genieten van de rust, de rijke cultuur en vele mogelijkheden voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Hasselt en Genk, maar ook steden in Nederland zoals Eindhoven en Maastricht. Daarbij is er keuze uit verschillende soorten accommodaties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een chalet in Limburg of een villa in Limburg? In Belgisch Limburg vind je ongetwijfeld het soort verblijf dat je zoekt. Op deze manier is het heerlijk terugkomen en vertoeven in je vakantiehuis in Belgisch Limburg na een dagje op pad geweest te zijn. Ook is het mogelijk een vakantiehuis in Belgisch Limburg te boeken op basis van faciliteiten. Zoek je bijvoorbeeld een vakantiehuis met zwembad of een vakantiehuis met huisdier? Vind eenvoudig precies het vakantiehuis in Belgisch Limburg dat je zoekt door een kijkje te nemen bij de thema’s.

Activiteiten in Belgisch Limburg

Belgisch Limburg is een provincie in het noordoosten van België. Het Limburgse landschap wordt gekenmerkt door heuvels en heidevelden. In het zuiden van de provincie vind je de Maasvallei met steden zoals Maasmechelen, Hasselt en Genk. Limburg is een populaire toeristische bestemming vanwege de natuur, het cultuurhistorische erfgoed en de gezellige steden. In het noorden van Belgisch Limburg ligt het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is een uniek natuurgebied met bossen, heidevelden, vennen en weiden. Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. In het park vind je ook het Visitor Centre, waar je alles kunt leren over het gebied.

De stad Hasselt is de hoofdstad van Belgisch Limburg. Hasselt is een gezellige stad met veel winkels, restaurants en cafés. Bezoekers kunnen hier heerlijk shoppen, cultuur snuiven en genieten van de Limburgse gastvrijheid. In het centrum van de stad vind je het Japanse tuin, een oase van rust en schoonheid. Een bezoek aan Genk is niet compleet zonder een bezoek aan de C-mine. Dit is een oud mijnbouwgebied dat is omgebouwd tot een cultuurcentrum. Je kunt hier alles leren over de mijnbouw in Limburg en de geschiedenis van de stad. In het centrum van de C-mine is een unieke kunstgalerie, waar je werken van internationale kunstenaars kunt bewonderen. Maasmechelen is een stad in het zuiden van Belgisch Limburg. In deze stad vind je het Maasmechelse Meer, een uniek natuurgebied met een rijke flora en fauna. Ook kun je in Maasmechelen heerlijk genieten van de Limburgse gastronomie. In de stad vind je talloze restaurants, cafés en terrassen waar je kunt genieten van de heerlijke Limburgse gerechten.

Een vakantiewoning voor de beste prijs

Ben je toe aan een heerlijk ontspannen vakantie in België en gaat je voorkeur uit naar Limburg? Boek dan vandaag nog een vakantiewoning in Belgisch Limburg. Je vindt het complete aanbod op Vakantiehuisjes.nl waar je direct het vakantiehuisje van je keuze kunt reserveren. Belgisch Limburg is een unieke plek om te verblijven tijdens je vakantie. Het gebied heeft een rijke historie en er is veel te zien en te doen. Er zijn veel vakantiehuisjes in het Belgisch Limburg beschikbaar voor je om te boeken. De vakantiehuisjes in het Belgisch Limburg zijn uniek en bieden een rustige en comfortabele plek om te verblijven. Je kunt onder andere kiezen uit een appartement, een vakantiehuis of een studio. Er is altijd wel een vakantiehuisje beschikbaar dat aan je wensen voldoet. De vakantiehuisjes in het Belgisch Limburg zijn geschikt voor alle budgetten. Je kunt ervoor kiezen om in een luxe villa te verblijven of een eenvoudigere bungalow te boeken. Het is aan jou om te beslissen welk vakantiehuisje je wilt boeken in het mooie Limburg.