Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen West-Vlaanderen

West-Vlaanderen is een provincie in het Vlaams Gewest dat deel uitmaakt van België. De provincie telt zo’n 1,4 miljoen inwoners en is verdeeld in vijf administratieve arrondissementen, namelijk Brugge (de hoofdstad), Oostende, Veurne, Ieper en Zonnebeke. De provincie grenst in het noorden aan Nederland (Zeeland) en in het zuiden aan Frankrijk (Nord-pas-de-Calais). West-Vlaanderen is een populaire bestemming, met name onder liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Er zijn veel historische en culturele bezienswaardigheden, maar ook vele restaurants en hotels. Daarnaast is er veel natuurschoon om te aanschouwen en is er natuurlijk het strand waar je lekker kunt vertoeven op een warme dag. Ben je op zoek naar een vakantiewoning in West-Vlaanderen? We geven je groot gelijk! Je kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van de cultuur en historie. Lees meer

Vakantiehuizen West-Vlaanderen
150 accommodaties
150 accommodaties
Sorteer op:

Ontdek de regio vanuit je vakantiehuis in West-Vlaanderen

Wanneer je een vakantiehuis boekt in West-Vlaanderen kun je genieten van de rijke geschiedenis van de regio, net als de heerlijke Belgische keuken. Geniet bijvoorbeeld van Vlaamse friet, een heerlijk stoofpotje en een Belgisch biertje. Ga op zoek naar een vakantiehuis in de natuur, of een luxe vakantiehuis. Na een dag in West-Vlaanderen is er toch niets fijner dan terugkomen in een fijne vakantiewoning? Ook is er keuze uit diverse bungalows in West-Vlaanderen, of kun je verblijven op een boerderij in West-Vlaanderen. 

Bezienswaardigheden in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen herbergt vele historische en culturele bezienswaardigheden. Zo is de stad Brugge bekend om haar kanalen, middeleeuwse gebouwen en kantklossen. Daarnaast staat Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Buiten Brugge kun je ook het Ommeland bezoeken. Dit is een gebied met vele kastelen en abdijen. Ook kun je in Brugge het Belfort beklimmen, een toren die 83 meter hoog is. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad.

Naast Brugge is de stad Oostende het bezoeken waard vanwege haar stranden en zeevruchten. Ook kun je hier het Fort Napoleon bezoeken. Dit fort is gebouwd in 1810 door Napoleon Bonaparte en functioneert tegenwoordig als een museum. En nu we het toch over geschiedenis hebben: Ieper staat bekend om haar oorlogsmonumenten en slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog en ook in Zonnebeke staat een bekend museum over de Eerste Wereldoorlog. Ook dit zijn dus twee steden die zeker een stop waard zijn!

Daarnaast zijn er ook veel mooie plekken in de natuur zoals het Nationaal Park Zwin en het Westhoekgebied. In de zomer kun je genieten van de zon op het strand of op een terras. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor kinderen zoals attractieparken, dierenparken en zwembaden. Er zijn ook veel indooractiviteiten zoals theaters, bioscopen en speelhallen. Kortom, er is voor ieder wat wils in West-Vlaanderen!

Online besparen op je vakantiewoning

Wil je op vakantie in België en wil je verblijven West-Vlaanderen? Bekijk dan het aanbod op Vakantiehuisjes.nl. Zo vind je gemakkelijk en snel een leuk appartement of een ruime vakantiewoning voor jou en je gezin. Je kunt de beschikbaarheid direct controleren op de website en als het vakantiehuis in West-Vlaanderen je aanspreekt kun je direct reserveren. Houd er rekening mee dat het tijdens bepaalde vakantieperiodes of evenementen druk kan zijn. Wil je niet te laat zijn, huur je vakantiewoning in West-Vlaanderen dan op tijd.

West-Vlaanderen is een unieke plek om te verblijven tijdens je vakantie. Er zijn vele leuke steden te bezoeken en de regio wordt gekenmerkt door haar rijke geschiedenis als onder andere de locatie van vele slagvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.  Er zijn veel vakantiehuizen in West-Vlaanderen beschikbaar voor je om te boeken. Waar gaat je voorkeur naar uit? Kies voor een appartement, een groepsverblijf of een heel landhuis. Er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aan je wensen voldoet. De vakantiehuisjes in West-Vlaanderen zijn dan ook geschikt voor alle budgetten.