Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen Waals-Brabant

Waals-Brabant is een provincie van België. De provincie ontstond in 1995 toen de voormalige provincie Zuid-Brabant in drie delen werd opgesplitst: Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De hoofdstad van de provincie is Waver en het telt een aantal interessante dorpen en steden waaronder Waterloo, de plaats van de beroemde Slag bij Waterloo. Andere opmerkelijke steden in de provincie zijn Nijvel, Ottignies, Louvain-la-Neuve en Lasne. De provincie herbergt ook een aantal belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden waaronder vele kastelen. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Waals-Brabant? Bekijk dan hier het aanbod!

Vakantiehuizen Waals-Brabant
2 accommodaties

Een vakantiewoning in Waals-Brabant boeken

Wanneer je een bestemming in België zoekt voor je vakantie is Waals-Brabant een prima optie. Hier kun je genieten van de leuke dorpen en de rijke historie van de provincie. Ben je op zoek naar een vakantiewoning in Waals-Brabant? Op Vakantiehuisjes.nl zetten we het aanbod voor je op een rij, waarna je alle prijzen en opties kunt vergelijken. Gaat je voorkeur uit naar een bungalow in Waals-Brabant, een vakantiehuis in Waals-Brabant of wellicht een vakantievilla in Waals-Brabant? In deze diverse regio is een divers aanbod aan verblijven beschikbaar. Zoek je een bungalow in Waals-Brabant? Of wellicht gaat je voorkeur uit naar een vakantiehuis met zwembad, of een vakantiehuis voor een groep? Boek je verblijf online en ga genieten van alles wat deze provincie te bieden heeft.

Dit kun je doen in Waals-Brabant

Hoewel klein in omvang, heeft Waals-Brabant veel te bieden. Voor natuurliefhebbers is er het Zoniënwoud, een van de grootste bossen van België. Het bos is perfect voor een dagje wandelen, picknicken of gewoon het landschap bewonderen. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis is de provincie de thuisbasis van het slagveld van Waterloo, waar Napoleon in 1815 werd verslagen. De plaats van de slag is nu een museum waar bezoekers kunnen leren over de gebeurtenissen in de aanloop naar de slag en de slag zelf. Voor een voorproefje van de plaatselijke cultuur kunnen bezoekers terecht in Tervuren, waar het Nationaal Museum voor Natuurwetenschappen is gevestigd. Het museum heeft een grote collectie voorwerpen uit Congo, dat ooit een Belgische kolonie was.

In Waals-Brabant worden het hele jaar door ook veel evenementen en festivals georganiseerd. In april vindt in de provincie het Internationaal Straattheaterfestival plaats, waar artiesten uit de hele wereld het publiek komen vermaken. In mei kunnen bezoekers genieten van de Meikermis van Tervuren, die al meer dan 150 jaar wordt gehouden. Ook kun je de vele kastelen en musea bezoeken, wandelen of fietsen in de bossen, of de vele schilderachtige dorpjes verkennen. In Nijvel bevindt zich het Musée des Beaux-Arts, met een collectie schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van de Renaissance tot nu. De provincie telt ook vele kastelen, zoals het kasteel van Chimay, het kasteel van Freÿr en het kasteel van Modave.  Liefhebbers van het buitenleven kunnen gaan wandelen of fietsen in de vele bossen in de provincie, zoals het Forêt de Soignes, Forêt de Mormal, of Forêt de Bleharies. Ook zijn er veel leuke dorpjes te ontdekken, zoals Boussu-lez-Walcourt en Wavre. Kortom, er is veel te doen in Waals-Brabant.

Bespaar vele euro’s op een vakantiehuisje

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuisje in Waals-Brabant ben je aan het juiste adres. Wij zetten het aanbod voor je op een rij, waardoor je met alle gemak een vakantiehuis in Waals-Brabant voor de beste prijs kunt boeken. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuis op de boerderij of een kindvriendelijk vakantiehuis. Bekijk het aanbod op Vakantiehuisjes.nl; wij zetten voor jou de beste en meest voordelige opties bovenaan. Zo vind je gemakkelijk en snel een leuk appartement of een ruime vakantiewoning. Boek wel op tijd om te voorkomen dat jouw favoriete verblijf door iemand anders gereserveerd wordt!