Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen Henegouwen

Henegouwen is een provincie in het zuidwesten van België. De provincie grenst in het westen aan de Noordzee, in het oosten aan Wallonië en in het zuiden aan Frankrijk. Henegouwen, met Bergen als hoofdstad, kent een rijke geschiedenis en is bekend om zijn natuurlijke schoonheid en middeleeuwse steden. In de loop der eeuwen heeft Henegouwen veel bezienswaardigheden opgeleverd zoals kastelen, abdijen en kerken. Henegouwen is een provincie met veel verschillende landschappen. In het noordwesten van de provincie liggen de duinen en de rest van de provincie kent prachtige natuur en boerderijen. Een vakantie in Henegouwen kan dan ook erg veelzijdig en divers zijn. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Henegouwen? Bekijk hier het aanbod!

Vakantiehuizen Henegouwen
21 accommodaties
Sorteer op:

Een vakantiewoning in Henegouwen boeken

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in het mooie Henegouwen? Er zijn hier verschillende vakantiehuisjes beschikbaar. Het aanbod is heel divers, van eenvoudige huisjes en appartementen tot luxueuze villa’s. Er zijn huisjes te huur in de steden, maar ook in het platteland of aan zee. Wat voor soort vakantiehuis je ook zoekt, in Henegouwen is er vast wel iets naar jouw smaak. Net als de vele andere bestemmingen in België kun je hier genieten van mooie natuur, historie, de heerlijke Belgische keuken en shoppen naar hartenlust. In de zomer is het heerlijk vertoeven op één van de gezellige terrasjes of in de mooie dorpjes. Er is genoeg keuze voor iedereen! Een vakantiewoning in Henegouwen is dus zeker een aanrader. Zoek je een bungalow in Henegouwen? Of wellicht gaat je voorkeur uit naar een vakantiehuis met zwembad, of een vakantiehuis voor een groep? Boek je verblijf online en ga genieten van alles wat deze provincie te bieden heeft.

Wat is er te doen in Henegouwen

Wie aan België denkt, denkt meestal aan drie dingen: chocolade, bier en wafels. De provincie Henegouwen heeft echter nog veel meer te bieden. Henegouwen ligt in het zuidwesten van België en staat bekend om haar prachtige landschap en middeleeuwse stadjes. Hier zijn enkele van de leukste dingen om te doen in Henegouwen:

Bezoek het Belfort van Binche

Het Belfort van Binche staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest iconische monumenten van Bergen. Het belfort is een symbool van de macht en welvaart van de stad tijdens de middeleeuwen. Het is ook een van de best bewaarde belforten in België. Bezoekers kunnen naar de top van de toren klimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland.

Ontdek de Citadel van Charleroi

De Citadel van Charleroi is een groot fort dat in de 17e eeuw werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen binnenvallende legers. Tegenwoordig is de citadel opengesteld voor het publiek en is het een geweldige plek om de geschiedenis van Henegouwen te leren kennen. Bezoekers kunnen de wallen, kerkers en ondergrondse tunnels verkennen. Er is ook een museum in de citadel dat het verhaal vertelt van het fort en zijn rol in de verdediging van Charleroi.

Bezoek de middeleeuwse stad Bergen

Bergen is de hoofdstad van Henegouwen en een van de meest charmante middeleeuwse steden van België. De stad herbergt prachtige architectuur, waaronder de gotische kathedraal van Mons en de barokke Grote Markt. Bezoekers kunnen ook het Belfort van Mons verkennen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het belfort is een symbool van de macht en welvaart van de stad tijdens de middeleeuwen.

Bezoek de stad Doornik

Doornik is een prachtige middeleeuwse stad die aan de oevers van de Schelde ligt. De stad herbergt een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Doornik, de oudste kathedraal van België. Bezoekers kunnen ook de middeleeuwse stadswallen verkennen en het Belfort van Doornik, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Bezoek de dorpen van Henegouwen

De dorpen van Pays-Hainaut liggen op het platteland van Henegouwen. Deze dorpen staan bekend om hun charmante traditionele architectuur en prachtige landschap. Bezoekers kunnen de dorpen te voet of met de fiets verkennen. Er zijn ook een aantal wandel- en fietsroutes in het gebied.

Een vakantiehuis voor de beste prijs

Zeg je Henegouwen, dan zeg je historische steden, pitoreske dorpjes en natuurschoon. Er is een brede diversiteit aan bezienswaardigheden en locaties, dus is er ook een breed aanbod aan vakantiewoningen. Denk bijvoorbeeld aan een chalet, een vakantiehuis op de boerderij op een bungalow in Henegouwen. Bekijk het aanbod op Vakantiehuisjes.nl; wij zetten voor jou de beste en meest voordelige opties bovenaan. Zo vind je gemakkelijk en snel een leuk appartement of een ruime vakantiewoning voor jou en je gezin. Je kunt de beschikbaarheid direct controleren op de website en als het vakantiehuis in Henegouwen je aanspreekt kun je direct reserveren. Houd er rekening mee dat het tijdens bepaalde vakantieperiodes of evenementen druk kan zijn. Wil je niet achter het net vissen, huur je vakantiewoning in Henegouwen dan op tijd.