Vakantiehuis, woning of villa in Veluwe zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN VELUWE ZOEKEN

Een vakantiehuis op de Veluwe op het oog? De Veluwe is met 1.000 km2 het grootste natuurgebied in Nederland. Ook de vakantiebungalows hier zijn vaak zeer groot en bieden soms plaats aan 10 personen, 12 personen of zelfs 14 personen. Je vindt hier ook luxe vakantievilla's met nog meer plaatsen. De Veluwe is het gebied dat nog het meeste bos heeft in ons land. Toch is hier de invloed van de mens heel duidelijk geweest. Veel van de bossen werden vroeger gekapt omdat er voor de ijzerindustrie veel houtskool nodig was. In die gebieden kreeg erosie vat op de bodem en ontstonden enorme zandverstuivingen. Door aanplant van nieuwe bomen werden deze dorre gebieden in toom gehouden. Op de Veluwe kun je nog de meest ongerepte natuur in ons land vinden. Een mooie plaats om vakantie te vieren. Natuurlijk is de omgeving ook geweldig voor een romantische vakantie. Huur dan een vakantiehuisje voor 2 personen. Lees meer 

De natuur is je achtertuin bij een vakantiewoning op de Veluwe

Natuurlijk is Nationaal Park De Hoge Veluwe een gebied waar je prachtig kan wandelen of fietsen. Hier vind je de rust die elders in ons land lijkt te zijn verdwenen. Door de omvang van het gebied zijn de dieren zich vaak niet bewust van de menselijke aanwezigheid. Maar de Veluwe is ook geschikt voor een vakantie aan het water. Het Veluwemeer biedt recreatie voor iedereen die van water(sport) houdt. Verder zijn er leuke stadjes en dorpen te ontdekken in de buurt van je vakantiewoning op De Veluwe, denk aan Harderwijk of Nunspeet. De zandverstuivingen op de Veluwe zijn een trekpleister voor vele buitenlandse toeristen. Het Kootwijkerzand met een oppervlakte van 350 ha is het grootste gebied met stuifzand. In de rest van Europa komen dergelijke gebieden vrijwel niet meer voor. Zeer bijzonder is dat een aantal mossen ook in deze extreme omstandigheden weten te overleven. Zie het met eigen ogen en boek je vakantiehuisje op de Veluwe!

Boek een vakantiehuisje op de Veluwe particulier of op een park

Er zijn veel vakantiewoningen te vinden op de Veluwe. Het gebied is een ideale plaats om tot rust te komen en om mooie dingen te zien. Op Vakantiehuisjes.nl kun je meteen alle bijzonderheden zien van de te huur staande vakantiehuisjes. Zo weet je meteen of er 8 personen passen in het huisje van jouw keuze en of het bijvoorbeeld een luxe vakantiebungalow met zwembad is. Verder zie je meteen of je met hond in de vakantievilla kunt verblijven. Niet alleen vakantiehuisjes op de parken op de Veluwe staan op onze site vermeld, je kunt ook een vakantiehuisje op de Veluwe particulier huren. Uiteraard kan je ook de beschikbaarheid online even checken, zodat je weet of dit past in jouw vakantieplannen. Een vakantiehuis op de Veluwe betekent comfort en vrijheid, omdat je zeker bent van een complete inrichting en alle gemakken die je nodig hebt op vakantie. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje dat te koop staat, dan vind je deze hier ook vermeld.

5 boeiende bestemmingen op de Veluwe

De Veluwe is groot en er is veel te zien. Bijvoorbeeld het volgende:

1. Kröller-Müller Museum

In Nationaal Park De Hoge Veluwe vind je het Kröller-Müller Museum. Het gebouw waarin het museum is gevestigd is al een kunstwerk. De collectie evenaart die, natuurlijk springt Van Gogh eruit.

2. Airborne Cementary

Vele parachutisten vonden hun eeuwige rustplaats hier na de mislukte aanval op Arnhem. Een bezoek toont respect.

3. Airborne Museum

Dit museum is misschien niet geschikt voor heel kleine kinderen, maar voor de ouderen is het heel boeiend. Indrukwekkend om het verhaal te horen hoe een mislukte aanval tot een hongerwinter leidde.

4. Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is leuk en leerzaam. Het geeft een goed beeld van hoe het hier vroeger was. Een ritje met de tram zal de kinderen wel aanstaan.

5. De Apenheul

Apen blijven ons fascineren en het is maar beter om er niet over na te denken hoe veel ze soms op ons lijken in gedrag. Geniet in De Apenheul!    

Op De Veluwe ben je verzekerd van een leuke vakantie. Boek nu jouw vakantiehuis op De Veluwe via Vakantiehuisjes.nl.