Vakantiehuis aan het Gardameer zoeken

VAKANTIEHUIS AAN HET GARDAMEER ZOEKEN

Met een oppervlakte van bijna 370 km2 is het Gardameer het grootste meer van Italië. Het is al vele tientallen jaren een populaire vakantiebestemming, ook voor Nederlanders. Jaarlijks strijken vele duizenden landgenoten neer op de vele campings rond dit meer. Maar je kunt jezelf natuurlijk ook wat meer luxe gunnen door een vakantiehuis aan het Gardameer te huren. Een vakantiehuis in Italië aan het Gardameer kost niet eens zo heel veel meer dan een plaats op de camping. Daar staat tegenover dat je wel veel meer comfort hebt dan in een tent of caravan. Lees meer 

Vakantie in de mooiste regio’s van Italië

Je kunt aan het Gardameer een vakantiehuis huren in wel drie verschillende regio’s van Italië. Want het meer is zo groot dat het zich uitstrekt over een groot gebied in Noord-Italië. De regio’s Lombardije, Veneto en Trentino-Zuid-Tirol. De omgeving van het meer is zeer veelzijdig met prachtige bergen, rotsen en uit het water oprijzende kliffen. Het noordelijke deel van het Gardameer lijkt wel een Noors fjord, terwijl het zuidelijke deel een brede uitmonding is. In het Gardameer ligt een aantal kleine eilandjes die je met een bootje kunt bezoeken. Vanuit je vakantiewoning aan het Gardameer ben je in een mum van tijd aan het water, waar het zeker tijdens warme zomerdagen heerlijk toeven is. Je kunt een vakantiehuis aan het Gardameer ook particulier huren. Veel eigenaren van een vakantiehuis aan het Gardameer met privé zwembad verhuren hun woning in de periodes dat ze er zelf geen gebruik van maken.

Genieten van schoon water in het Gardameer

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werd het Gardameer bedreigd door vervuiling. De industrie in de regio loosde massaal afvalwater in het Gardameer wat de waterkwaliteit natuurlijk niet ten goede kwam. Dankzij strenge maatregelen en grondige schoonmaakacties is het water in het meer nu alweer vele tientallen jaren gezond. Deze maatregelen werden genomen omdat de vervuiling het toerisme uiteindelijk bedreigden. Toeristen bleven weg omdat ze het niet langer verantwoord vonden om in het Gardameer te zwemmen, zeker niet met kinderen. Nu is dat gelukkig verleden tijd en kun je met een gerust hart een vakantiehuis huren aan het Gardameer. Voor de toerist die wat meer luxe en ruimte wil is er ook een mooie vakantievilla aan het Gardameer beschikbaar. Je vindt deze luxe villa’s op verschillende locaties in de desbetreffende regio.

Huur nu direct jouw vakantiewoning aan het Gardameer via Vakantiehuisjes.nl

Bij Vakantiehuisjes.nl vind je de mooiste vakantiewoningen aan het Gardameer. Ben je op zoek naar een vakantiehuis aan het Gardameer bekijk dan ons ruime aanbod en maak eenvoudig je keuze. Je kunt bij de informatie direct zien of het huis van jouw keuze beschikbaar is. Een vakantiehuis huren in Italië aan het Gardameer betekent dat je jezelf verzekert van een ontspannen en zonnige vakantie.