Vakantiehuis, woning of villa in Elzas zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ELZAS ZOEKEN

Genieten in de Elzas met een vakantiehuis? De Elzas is een van de meestomstreden gebieden in Europa. Dat is ook niet zo vreemd als je deze regio ziet liggen op de grens tussen Frankrijk en Duitsland. Twee landen waartussen de spanningen in het verleden wel eens hoog opliepen. In de tijd van Julius Cesar voegde deze het gebied toe aan de Romeinse provincie Germania. Maar de streek waar nu jouw vakantiehuis staat, is daarna vele malen van eigenaar gewisseld. Dat het grenst aan de Rijn maakt het gebied strategisch bijzonder belangrijk. Pas na 1945 is het gebied definitief Frans geworden. Het Frans is de enige officiële voertaal gebleven. Het aantal Duitstaligen neemt ook nog ieder jaar af. Toch is het vroegere Duitse karakter van het gebied nog te herkennen in veel kerkgebouwen en oudere woningen die naadloos aansluiten op de bebouwing in de omgeving aan de Duitse kant van de Rijn. De Elzas is een bijzonder mooi vakantiegebied en een bijzondere vakantiebungalow hier is een mooie uitvalsbasis. Lees meer 

 

De Elzas vanuit je vakantiehuis ontdekken

Je hebt gekozen voor een vakantiehuis in de Elzas, een gebied in het centrum van Europa waar van alles valt te beleven. De gastronomie is hier heel bijzonder, omdat je kunt kiezen voor een echte zuurkoolschotel, maar ook voor een typisch Frans gerecht. Het gebied heeft een traditie van kerstmarkten die niet onderdoet voor de markten in Duitsland. Er is veel natuurschoon te zien en voor de liefhebber van wandel- en fietstochten vormen de Vogezen een prachtig gebied. Maar er zijn ook steden die je niet mag missen als je in een vakantiehuis in de Elzas in Frankrijk verblijft. Bezoek Straatsburg met de schitterende gotische kathedraal en Colmar, dat ook klein Venetië wordt genoemd. Met veel kastelen en een groot aantal musea heeft de Elzas iets voor iedere vakantieganger, jong en oud.

De juiste vakantiewoning in de Elzas vinden  

Ben jij op zoek naar een royale, bijzondere of luxe vakantievilla met zwembad? Of zoek je een knus vakantiehuisje in de natuur waar je met hond welkom bent? Wil jij liever een vakantiewoning in de Elzas op een park met alle voorzieningen of gaat jouw voorkeur ernaar uit om een vakantiehuis in de Elzas particulier te huren, bijvoorbeeld van een Nederlandse eigenaar? Op Vakantiehuisjes.nl kun je een overzicht vinden wat er te huur is in de Elzas. Je kunt in een oogopslag zien of het vakantiehuis in de Elzas in Frankrijk voldoet aan de wensen van jouw gezelschap. Ben je tevreden? Dan kun je meteen online checken of het vakantiehuis waar jouw voorkeur naar uitgaat ook beschikbaar is op het moment dat jij op vakantie gaat. Op Vakantiehuisjes.nl vind je alles wat nodig is om snel en efficiënt een passend onderkomen te vinden voor jouw vakantie.  

5 tips voor de Elzas

In de Elzas een vakantiehuis gehuurd? Dan wil je zeker de omgeving ontdekken. Kies jij ook voor deze locaties?

Vogezen

Deze bergketen ken je vast wel uit de Tour de France. Maar ook voor niet professionals zijn er hier mooie fietsroutes beschikbaar.

Straatsburg

Straatsburg is de tweede hoofdstad van Europa, maar ook een universiteitsstad en een mooi historisch centrum. De tweetaligheid van de stad was een van de redenen voor het vestigen van veel Europese instellingen hier, ondanks bezwaren.

Mühlhausen

Al in de 9e eeuw werd deze oude stad genoemd. Als je rondloopt in Mühlhausen, waan je je in middeleeuwse sferen.

Rijn

In de Elzas kan je niet om de Rijn heen. Hier liggen onbetwist enkele van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Colmar

Colmar beschikt over een historisch centrum, zoals er nog maar weinige zijn in Europa. Maar je kunt er ook gezellig shoppen en tafelen.

Is dit jouw favoriete bestemming voor je vakantie? Boek dan nu je vakantiewoning in de Elzas op Vakantiehuisjes.nl.