Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuis, woning of villa in zoeken en huren

In de Dordogne een vakantiehuis op het oog? De Dordogne is een van de grootste departementen in Frankrijk en ligt in het zuidwesten. Een vakantiewoning in de Dordogne betekent dat je veel te bezichtigen zal hebben en in de zomer mooi weer kan verwachten. In de streek woonden in de prehistorie al mensen, wat valt af te leiden uit de vele rotstekeningen die in het gebied zijn gevonden. De meest beroemde grot ter wereld, die van Lascaux, is in de buurt van je vakantiehuis in de Dordogne te vinden. Het is altijd een gebied van veel strijd geweest door het ruige landschap dat strategisch van belang was. Romeinen en Galliërs vochten hier, maar ook de Engelsen en Fransen gingen de strijd aan tijdens de middeleeuwen. Nadien waren het de Katharen die hier een vergeefse strijd leverden tegen de katholieke legers en als ketters werden uitgemoord. Vandaag de dag toont het gebied de sporen van die strijd, maar er is ook geweldig natuurschoon.

Vakantiehuis, woning of villa in  zoeken en huren
279 accommodaties
Sorteer op:

Geniet van de Dordogne vanuit je vakantiehuis

Veel Nederlanders huren een vakantiehuis in dit gebied, omdat ze de rust van een vakantiehuis in de natuur en mooi weer zoeken. Maar het is ook het gebied dat liefhebbers van architectuur en prehistorische sites tot een bezoek verleidt. De Dordogne is de streek van ongerepte landschappen en actieve vakanties. Verder vind je ook die typisch Franse dorpjes die in de zomerzon liggen te schitteren. Een terrasje bij een plaatselijk café met een glas rouge is natuurlijk bijna symbolisch voor een vakantie in Frankrijk. Een van de meest bijzondere plaatsen is Lascaux II. Dit is een exacte kopie van de originele grot waar de meest beroemde prehistorische rotstekeningen werden gevonden. In de vallei van de Vêrèze kun je ook wandelingen maken langs het terrein waar prehistorische opgravingen zijn gevonden. Een echte aanrader. In de omgeving van je vakantiewoning in de Dordogne vind je ook het mooie dorpje Sain Léon de Vêrèze en het kasteel van Losse.

Je favoriete vakantiewoning in de Dordogne huren

De luxe van een vakantiewoning in de Dordogne draagt eraan bij dat je een onbezorgde vakantie kunt genieten. Zoek op Vakantiehuisjes.nl naar de vakantievilla of het appartement dat past bij jouw gezelschap. Niet alleen de bungalows op parken zijn hier vermeld maar ook de luxe vakantieverblijven die door particulieren worden aangeboden. Wil jij graag een vakantiehuis in de Dordogne van een Nederlandse eigenaar huren of is het vooral de luxe van een vakantiehuis met privé zwembad die jij graag wilt? Op Vakantiehuisjes.nl kun je in een oogopslag de bijzonderheden zien. En wie weet is er wel een vakantiehuis in de Dordogne van een Nederlandse eigenaar mét zwembad te vinden? Je kunt ook meteen checken of de data waarop de vakantiehuisjes beschikbaar zijn overeenkomen met jouw vakantie. Verder kun je op Vakantiehuisjes.nl ook meteen zien of je met hond welkom bent in je favoriete vakantiehuis in de Dordogne.    

5 must see's in de Dordogne

We hebben een paar echte specialiteiten van de Dordogne voor je op een rij gezet.

Château de Castelnaud

Het Château de Castelnaud torent hoog en statig boven de omgeving uit door de ligging op een berg. Het uitzicht is fenomenaal.

Rocamador

Na Lourdes is dit de meest bezochte bedevaartsplaats in Frankrijk. Tegen de rotsen zijn een aantal kerken en andere heiligdommen gebouwd. 

Lacave

In dit dorpje is een park gewijd aan prehistorische wezens. Iedere jonge vakantieganger wil die zien en ermee op de foto.

Domme

Deze plaats werd in de 13e eeuw gebouwd op een rots die 250 meter hoog is. Het authentieke karakter is nog steeds aanwezig en er zijn druipsteengrotten in de omgeving.

Moulin de Larroque

Natuurlijk wil iedere Nederlander een molen zien in het buitenland. Deze papiermolen dateert uit de 13e eeuw. Kunstenaars en schrijvers kwamen speciaal naar deze molen vanwege de goede kwaliteit van het gemaakte papier. 

Een vakantiewoning in de Dordogne huren kan ook nu al. Wees snel en boek jouw vakantiehuis op Vakantiehuisjes.nl!