Vakantiehuis, woning of villa in Costa Brava zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN COSTA BRAVA ZOEKEN

De Costa Brava is de meest noordoostelijke kuststrook van Spanje. Misschien is dit gebied daarom wel zo populair onder de Nederlanders. Het is namelijk niet zo ver reizen en toch kun je rekenen op heel wat zonuurtjes. Je vindt er een aantal bekende kustplaatsen, zoals Lloret de Mar, L’Estartit en Roses. Houd je niet zo van een zonvakantie, maar wil je wel graag deze Spaanse kust eens bezoeken? Weet dan dat er ook volop historische steden en schitterende natuur in de buurt is. Zo is er voor jong en oud dus wel iets te beleven. De kuststrook is maar liefst 200 kilometer lang. Lees meer 

Genieten vanuit je vakantiewoning aan de Costa Brava

Een vakantiehuis aan de Costa Brava gehuurd? Vroeger leefden de bewoners hier vooral van de landbouw en de visserij, maar dat is vandaag de dag wel anders. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron in deze streek. Er valt dan ook van alles te beleven voor de toeristen. Wil je een echte watersportvakantie ervan maken? Dat kan zeker aan de Costa Brava. Je kunt bijvoorbeeld een zeilboot of kajak huren om actief het water op te gaan. Maar ook de onderwaterwereld is er prachtig. Aarzel dan ook niet om in deze omgeving te gaan snorkelen of duiken. Na een actieve dag kun je zeker een geweldig restaurantje vinden waar je paella of een lekker vispotje kunt eten.

Het juiste vakantiehuis in Spanje aan de Costa Brava

Wist je dat je ook een vakantiehuis aan de Costa Brava particulier kunt huren? Dit zorgt ervoor dat je heel bijzondere vakantiehuizen tegen kunt komen. Wil je een vakantiehuis aan de Costa Brava particulier huren, dan verloopt het contact rechtstreeks met de eigenaar. Je kunt ook kiezen voor een vakantiehuis van een Nederlandse eigenaar, om het contact wat gemakkelijker te maken. Je hebt dan namelijk niet te maken met een taalbarrière. De mogelijkheden voor een vakantiewoning aan de Costa Brava zijn vrijwel eindeloos. Zo kun je voor allerlei luxe kiezen, zoals een privé zwembad. En wat dacht je van een vakantievilla aan zee? Als je een vakantiehuis aan het strand huurt, dan kun je meteen vanuit je bed genieten van zon, zee en strand. Natuurlijk kun je ook voor een bescheiden appartement kiezen. Ideaal wanneer je voor een romantische vakantie met zijn tweetjes naar Spanje afreist. Is het budget beperkt, dan vind je ook zeker een goedkope vakantiewoning aan de Costa Brava.

Top 5 bezienswaardigheden aan de Costa Brava

Een vakantiehuis in Spanje aan de Costa Brava gehuurd? Dan mag je deze 5 bezienswaardigheden niet missen:

Girona

Girona is een van de mooiste historische stadjes van Spanje. Het centrum is niet groot, maar wel erg levendig en er zijn veel oude gebouwen te zien. De joodse wijk is heel bijzonder.

Rotskusten

De ruige kusten van de Costa Brava zijn schitterend om te zien. Ga mee met een rondvaart of huur zelf een bootje om dit vanaf het water te bewonderen.

Roses

Ga je voor een echte strandvakantie of om te watersporten? Dan is Roses jouw bestemming. Deze plaats bruist van leven en is helemaal gericht op zon, zee en strand!

Salvador Dalí

Wist je dat de kunstenaar Salvador Dalí werd geboren in Figueres? In dit plaatsje en in diverse plaatsen in de buurt zijn allerlei dingen te vinden die herinneren aan zijn leven. Bezoek de musea en bewonder deze bizarre kunst.

Parc Naturel de l’Aiguamolls de l’Emporda

Een echte natuurliefhebber? Dan moet je zeker dit park gaan bezoeken. Er zijn veel zoetwater- en zoutwatermoerassen, maar je vindt er ook prachtige lagunes.