Vakantiehuis, woning of villa in Lanzarote zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN LANZAROTE ZOEKEN

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden en ligt 115 kilometer ten westen van Marokko.  Het eiland is vulkanisch van oorsprong en in de 18e eeuw zijn er nog uitbarstingen geweest die hele dorpen hebben verwoest. Vandaag de dag slapen de vulkanen. Mooie vakantiewoningen vind je onder meer bij Puerto del Carmen en een vakantiehuis op Lanzarote bij Playa Blanca behoort ook tot de mogelijkheden. Verder kun je een vakantiehuis op Lanzarote inclusief vlucht boeken. Op Lanzarote een vakantiehuis huren staat garant voor een geweldige vakantie met prachtige natuur. Het landschap op Lanzarote is bijzonder, omdat er overal muurtjes zijn gebouwd ten behoeve van de landbouw. De grond kan maar weinig vocht vasthouden en op deze manier wordt zowel vocht opgevangen als de grond beschermd tegen de wind. De druiventeelt is hierdoor mogelijk geworden op Lanzarote. Aan de zuidwestkust is een grote zoutwinvlakte. De schitterende witte kleur van Salinas de Janubio is een bijzonder gezicht in contrast net de zee en de donkere bodem.   Lees meer 

Verken de Canarische Eilanden vanuit een vakantiewoning op Lanzarote

Op Lanzarote zijn evenals op de andere eilanden van de groep sporen aangetroffen van prehistorische bewoning. In de tijd van het Romeinse rijk waren deze eilanden een populaire plaats om vakantievilla's te bouwen voor de machtigen uit het rijk. Na de val van het rijk werden eilanden meer dan 1.000 jaar vergeten. Het was de zeevaarder Lanzarotto uit Genua die de eilanden herontdekte en ze claimde voor Spanje. Lanzarote werd naar hem vernoemd. De Canarische Eilanden zijn zeer verschillend wat landschap betreft. Zo is het eiland Fuerteventura praktisch kaal en zeer desolaat, maar bezit het prachtige stranden. Enkele eilanden, zoals Gran Canaria, zijn groen en hebben een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Lanzarote is een combinatie van beide De Nederlandse film 'Het Geheim van de Schatkaart' speelt zich bijna in het geheel af op dit eiland. Het eiland is geschikt voor heerlijke wandeltochten.     

Vakantiehuisjes Lanzarote

Op Lanzarote zijn er vakantieparken die in het algemeen dichtbij zee zijn gevestigd. Deze bungalows kun je vinden op Vakantiehuisjes.nl. Maar als je op zoek bent naar een echt bijzonder vakantiehuis, bestaat de kans dat je dat ook op de site zal vinden. Hier staan namelijk ook de vakantiewoningen vermeld die particulieren te huur aanbieden. Bij de bijzonderheden kun je zien voor hoeveel personen de vakantiehuizen geschikt zijn. Misschien zoek jij een comfortabel appartement voor twee of juist een royale bungalow voor 10 personen of meer. Kies je voor een vakantiehuis op Lanzarote inclusief vlucht? Dan heb je ook naar de reis geen omkijken meer. Op Vakantiehuisjes.nl kun je meteen checken of de vakantiewoning die jij op het oog hebt ook beschikbaar is als jij naar het eiland afreist. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer Nederlandse vakantiegangers ook in het buitenland kiezen voor het huren van een vakantiehuisje. De luxe accommodatie is voorzien van alle moderne gemakken en geeft jou alle vrijheid.

Top 5 bezienswaardigheden op Lanzarote

Heb je op Lanzarote een vakantiehuis gehuurd, dan geniet je zeker van de mooiste locaties op het eiland.

Famara

Dit is het strand voor surfers en toeschouwers naar die spectaculaire sport. De golven zijn hoog en de wind constant.

Cueva de los Verdes

Naar Cueva de los Verdes? Door deze heel bijzondere tunnel kan je een kijkje nemen in het binnenste van een vulkaan.

Dolfijnen spotten

Op het eiland kun je een boot met kapitein huren om de dolfijnen te gaan bewonderen die in groten getale rond het eiland voorkomen.

Castillo de San José

In dit kasteel uit de 18e eeuw is een museum gevestigd van de beroemde kunstenaar Cesar Manrique. Er is ook een restaurant aanwezig.

Timanfaya

In dit nationale park kun je in een excursie busje het bizarre vulkaanlandschap van Lanzarote gaan bekijken. De bus mag je niet verlaten.

Huur een vakantiewoning op Lanzarote via Vakantiehuisjes.nl als je echt wil genieten van je verblijf op de Canarische Eilanden!