Vakantiehuis in Andalusië zoeken

VAKANTIEHUIS IN ANDALUSIË ZOEKEN

In het zuiden van Spanje ligt de autonome regio Andalusië. Het is een zeer populair vakantiegebied voor veel overwinteraars en mensen die gedurende de zomermaanden de zon willen opzoeken. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla, eveneens een bekende vakantiebestemming. Je kunt een vakantiehuis in Andalusië huren voor de zomer, maar eigenlijk is het het gehele jaar door aangenaam vertoeven in deze regio. Veel senioren huren in de wintermaanden een vakantiewoning in Andalusië om de koude periode in Nederland te ontvluchten. In steden als Malaga, Marbella en Sevilla verblijven dan veel landgenoten. In Andalusië een vakantiehuis huren betekent dat je vrijwel altijd verzekerd bent van mooi weer. Het regent wel af en toe in deze regio, maar dat zijn uitzonderingen. Wel komen er soms bosbranden voor vanwege de droogte. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Andalusië

Andalusië is de perfecte regio voor een heerlijke vakantie in Spanje

Wil je je vakantie doorbrengen in Spanje, dan is Andalusië een goede keuze. Het wordt hier in de zomermaanden wat minder warm dan in het Spaanse binnenland, zoals de regio rond Madrid. Mede hierom is de regio Andalusië in Zuid-Spanje erg populair. De Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee hebben een matigende invloed op het Mediterrane klimaat. Huur je een vakantiehuisje in Andalusië dan kun je behalve lekker aan het strand liggen natuurlijk ook de omgeving gaan verkennen. Deze regio heeft mooie en interessante steden die een bezoek zeker waard zijn. Plaatsen als Malaga en Cadiz zijn bekende plaatsen in de regio, en uiteraard de hoofdstad Sevilla. Je kunt als je dat liever doet ook een vakantievilla in Andalusië in de stad huren. Dan zit je wat verder van het strand maar desondanks ben je toch nog in korte tijd aan de kust als je dat wilt.

Bezoek de berberapen op Gibraltar

Een vakantiehuis huren in Andalusië geeft je de mogelijkheid tot het maken van leuke uitstapjes. Breng een bezoek aan de Britse kolonie Gibraltar. Hier leeft al vele eeuwen een kolonie berberapen. Deze werden door de Britten meegenomen uit Noord-Afrika. Volgens een legende zal de kolonie in Britse handen blijven zolang de apen op de rots van Gibraltar leven. De apen worden, wellicht om deze reden, zeer goed beschermd. Je kunt ze bezoeken onder leiding van een gids. Voeren van de apen is streng verboden en kan je een hoge boete opleveren. De belangrijkste reden waarom dit niet mag is dat de apen vrij rondlopen en sowieso al erg aan mensen gewend zijn. Om te voorkomen dat de apen brutaal worden en eten gaan stelen uit tassen mogen ze niet worden gevoerd. De populatie bestaat tegenwoordig uit enkele honderden dieren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de groep geslonken tot nog maar zeven apen. Het verhaal gaat dat toenmalig president Churchill opdracht heeft gegeven tot invoer van nieuwe apen om de populatie aan te vullen maar er zijn geen bronnen die dit verhaal kunnen bevestigen. Feit is dat de populatie tegenwoordig zo groot is dat uitsterven voorlopig niet aan de orde is.

Huur jouw favoriete vakantiehuis in Andalusië via Vakantiehuisjes.nl

Wil je graag je vakantie doorbrengen in één van de vakantiehuizen in Andalusië met privé zwembad? Bekijk dan direct het ruime aanbod op Vakantiehuisjes.nl. Je kunt een vakantiehuis in Andalusië huren van een particulier, dit zijn vaak mensen die hun zomervakantie in hun vakantiehuizen in Andalusië aan zee doorbrengen en er ook overwinteren. De rest van het jaar wordt het vakantiehuis in Andalusië aan het strand verhuurd aan toeristen.