Vakantiehuis in Baskenland huren

VAKANTIEHUIS IN BASKENLAND HUREN

Het Baskenland is een streek in de Pyreneeën die zowel in Spanje als in Frankrijk ligt. De streek werd bekend doordat de gewelddadige afscheidingsbeweging ETA jarenlang met aanslagen streed voor onafhankelijkheid. De ETA heeft inmiddels de wapens neergelegd en sindsdien worden er geen aanslagen meer gepleegd door de ETA in Spanje. Het Baskenland is een mooie regio waar je nu het gewapend conflict voorbij is prima vakantie kunt vieren. Een vakantie in Baskenland staat garant voor een mooie ervaring. Wil je in Baskenland vakantie vieren dan kun je terecht op diverse vakantieparken of je kunt een vakantiewoning huren. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Baskenland

Huur een mooi vakantiehuis in Baskenland

Nu de regio Baskenland weer veilig is kun je prima een vakantiehuis huren in Baskenland. Je kunt een bungalow huren op een vakantiepark in Baskenland met prima faciliteiten. Je vakantie in Baskenland in Spanje kun je in principe in ieder jaargetijde plannen, want dankzij het mediterrane klimaat is het in Spanje het gehele jaar door aangenaam. Doordat Baskenland aan de kust ligt, is het er in de zomer meestal minder warm dan in het binnenland van Spanje. Je kunt door de Pyreneeën prachtige bergwandelingen maken of er met de auto op uit trekken om te genieten van prachtige vergezichten.

De roerige geschiedenis van Spaans Baskenland

Baskenland is een autonome regio van Spanje met een gedeeltelijk zelfstandig bestuur. De hoofdstad is niet de grootste en bekendste stad van de regio, want dat is Bilbao. De hoofdstad is Vitoria-Gasteiz. In 1959 werd de ETA, de Baskische afscheidingsbeweging opgericht. De eerste tien jaar probeerde de ETA op vreedzame wijze te bewerkstelligen dat Baskenland een vrije socialistische staat werd. Toen deze pogingen niet slaagden ging de ETA over tot gewelddadige aanslagen vanaf het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw. De ETA pleegde tijdens zijn bestaan circa 23 aanslagen waarbij honderden doden vielen. In 2011 besloot de ETA de gewapende strijd te staken. Zes jaar later leverden de voormalige ETA strijders eenzijdig hun wapens in. Hiermee kwam een eind aan de gewapende strijd voor een onafhankelijk Baskenland. Succesvol is de strijd nooit gewest, omdat er binnen de ETA altijd veel verdeeldheid en conflicten waren. Nu de strijd is gestaakt kunnen toeristen hun vakantie weer veilig in Spaans Baskenland doorbrengen.

Huur een vakantiewoning in Baskenland via Vakantiehuisjes.nl

Een vakantie in Baskenland betekent genieten van de kust van de Atlantische Oceaan en van de prachtige bergen. Bilbao is een leuke stad met gezellige winkelstraten en mooie oude gebouwen. Je kunt via Vakantiehuisjes.nl een vakantiehuisje in Spaans Baskenland huren. Een aantal goede Baskenland vakantie tips zijn onder andere de stad Bilbao, met het Museo Guggenheim en de Basilica de Begoña. In Vitoria-Gasteiz vinden jaarlijks de “Feesten van Vitoria” plaats tussen 4 en 9 augustus. In San Sebastian, de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa vindt in september jaarlijks het bekende gelijknamige filmfestival plaats.