Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste stranden in Spanje

Spanje staat wereldwijd bekend om zijn prachtige stranden, met duizenden kilometers kustlijn langs de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Of je nu op zoek bent naar een bruisende badplaats met levendige activiteiten of juist naar rust en ontspanning in een afgelegen baai, Spanje heeft voor ieder wat wils. Wij hebben de beste locaties op een rijtje gezet voor jullie. Daarnaast lees je wat over het beste vakantiehuisje op deze Spaanse stranden!

De beste stranden in Spanje

Op vakantie gaan Spanje staat bij iedereen op de wishlist. Grote kans dat je al een keer naar het Zuid-Europees land bent geweest om te genieten van het klimaat of het heerlijke eten. De echte trekpleisters blijven toch de zee en de vele stranden langs de Spaanse kust. Maar welke strand is de mooiste? Waar ga je het lekkerst uit eten en welke vakantiehuisjes in Spanje zijn de ideale vakantiebestemming?

In deze blog bespreken we de mooiste stranden van Spanje, wat er allemaal te doen is en de beste vakantiehuisje per strand.

  • Costa del Sol
  • Ibiza
  • Mallorca
  • Costa Brava

Costa del Sol, Andalusië

De Costa del Sol, gelegen in de zonnige regio Andalusië staat bekend om zijn prachtige stranden, mild klimaat en bruisende badplaatsen zoals Marbella en Malaga. Hier vind je tal van vakantiehuizen direct aan het strand, met uitzicht op de glinsterende Middellandse Zee. Geniet van zonovergoten dagen op het strand en verken de pittoreske witgekalkte dorpjes in het binnenland. Proef de heerlijke Spaanse keuken in een van de heerlijke restaurants.

Met het appartement Mediterraneo als verblijf beleef je een heerlijke vakantie. Dit prachtige appartement ligt op steenworp afstand van de zee, waar je op het strand helemaal tot rust komt. Geniet van een verkoelend drankje van de strandbar terwijl de rest plezier maakt in de zee. Ben je niet van de zee dan is dat geen enkel probleem. Bij het appartement is ook een zwembad te vinden waar je een verfrissende duik kunt nemen.

In de avond heerlijk uit eten en genieten van Spaanse tapas klinkt goed, toch? De stad bied een hele hoop gelegenheden hiervoor, ook kun je in de stad genieten van de geschiedenis en klassieke witte huisjes. In je eigen appartement je favoriete maaltijd bereiden is ook mogelijk. Je hebt namelijk een eigen keuken. Met een uitzicht op zee je avondeten opeten is echt de perfecte vakantieavond.

Boek nu een verblijf in Andalusië

Ibiza, Balearen

Ibiza is niet alleen een bestemming voor feestgangers, maar biedt ook prachtige stranden en een ontspannen sfeer. De westkust van het eiland, met stranden als Cala Comte en Cala Bassa, is ideaal voor diegenen die willen ontspannen en genieten van een prachtige zonsondergang. Ibiza heeft tal van vakantiehuizen en luxe villa's om uit te kiezen, waardoor het een geweldige keuze is voor een exclusieve strandvakantie.

Met Casa Toni als accommodatie heb je absoluut een onvergetelijke vakantie in Ibiza. De villa heeft een eigen zwembad en barbecue. Voor het huis is een garage beschikbaar waar de auto kan staan. Hier vind je overigens ook de wasmachine en droger als je iets wilt wassen op vakantie.

Elke kamer heeft een eigen airco en overdekt terras, waar je in de avond heerlijk tot rust kunt komen. De zee is 7 km rijden waar je een dag kan genieten van de zon en het strand. Het centrum is vanaf de villa maar 5 km rijden, hier kun je winkelen en boodschappen halen. In de avond kun je uiteten in een van de heerlijke restaurants en proeven van de Spaanse cultuur. Zelf koken is uiteraard mogelijk in de volledig uitgeruste keuken met vaatwasser.

Mallorca, Balearen

Mallorca is een van de grootste eilanden van Balearen en ook zeker een populaire bestemming onder de toeristen. Mallorca heeft een prachtige kustlijn en mooie stranden, hier kun je een verfrissende duik nemen in de zee en heerlijk afkoelen. Cala Millor en Alcudia ideaal zijn voor gezinsvakanties. Hier kun je genieten van kristalhelder water, watersporten en heerlijke lokale gerechten.

De villa Sa Rota is het perfecte verblijf voor je vakantie in Mallorca. Deze villa is voorzien van alles: wasmachine, droger, vaatwasser, uitgeruste keuken, 2 badkamers, 4 slaapkamers, zwembad, terras en een eigen barbecue. Het is een mooi historisch huis waar je kunt ontspannen of juist op avontuur gaan. De omgeving is prachtig, je kunt door de heuvels gaan wandelen of de straatjes van Balearen verkennen. De zee is niet ver weg, daar kun je de hele dag weg dobberen in het heldere water.

Boek nu een verblijf in Balearen

Costa Brava, Catalonië

De Costa Brava biedt een kustlijn met kleine baaien, rotsachtige kliffen en charmante vissersdorpjes. Plaatsjes zoals Lloret de Mar en Tossa de mar trekken echte cultuur liefhebbers aan. Verblijf in een vakantiehuis aan de zee en trek dan een dagje uit om de prachtige kastelen en smalle straatjes te verkennen.

In het vakantiehuis Balmain geniet je van een ontspannen vakantie bij de zee. Vanuit het terras heb je uitzicht op zee en je eigen zwembad in de tuin. Je zit 3 km van het strand af en 4 km van het centrum van Lloret de Mar. Reis je nog iets verder dan vind je een aquapark waar je een hele dag waterplezier kunt beleven. De villa is perfect voor gezinnen, je zit in een rustige buurt maar toch in de buurt van het centrum en strand. Zo kun je in de avond heerlijk uiteten met zijn allen en de dag afsluiten met een drankje. De volgende dag een van de naburige steden bezoeken en daarna uitrusten bij het zwembad, dat kan allemaal als je op vakantie gaat in Costa Brava.

Spanje heeft ongetwijfeld een van de mooiste strandbestemmingen. Of je nu de voorkeur geeft aan drukke stranden of juist de rust van het natuur wil opzoeken, Spanje heeft het beide. Boek vandaag nog een van bovenstaande huisjes bij Vakantiehuisjes.nl en pak je spullen in voor een onvergetelijke strandvakantie!



Auteur: Dani