Vakantiehuis in Catalonië huren

VAKANTIEHUIS IN CATALONIË HUREN

De regio Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje. De bekendste stad en ook de hoofdstad van deze autonome regio is Barcelona. De Catalanen hebben een sterke eigen identiteit en daar zijn ze trots op. Wanneer je een vakantiehuis in Catalonië huurt heb je volop gelegenheid om van het mooie weer te genieten en de omgeving te verkennen. De Middellandse Zeekust is erg populair, vooral de Costa Brava is een favoriete vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Je kunt tijdens je verblijf een hotel huren, maar er zijn ook diverse mogelijkheden om je vakantie in Catalonië in een vakantiewoning door te brengen. Lees meer 

Geniet van het comfort van een vakantiewoning in Catalonië

Heb je besloten om je vakantie in Catalonië in Spanje door te brengen, dan moet je op zoek naar een geschikt verblijf. Je hebt de keuze uit diverse vakantiehuizen in Catalonië. Waar je voor kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en je budget. Ook de periode waarin je reist is van belang. In Spanje is het eigenlijk het hele jaar door mooi weer. In de zomer is het in Catalonië vaak wat minder warm dan in het Spaanse binnenland. Aan de kust kun je over het algemeen prima verkoeling zoeken. Ook in het voor- en naseizoen is het in deze streek vaak erg aangenaam. Er valt wel af en toe regen, maar dit is vaak niet meer dan een verfrissend buitje. Daarom brengen veel mensen graag hier hun vakantie door. Ook tref je er “overwinteraars” aan, gepensioneerden die de wintermaanden liever niet in Nederland doorbrengen maar de zon en de warmte van Spanje opzoeken in Catalonië of Andalusië.

Barcelona, de stad van Gaudi

Wanneer je een vakantiehuis in Catalonië van een particuliere eigenaar huurt, kan het zomaar gebeuren dat je in Barcelona terechtkomt. Barcelona is een prachtige stad met diverse bouwwerken die zijn ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudi. Zijn bekendste werk is ongetwijfeld de Sagrada Familia, de kathedraal van Barcelona waar al vele tientallen jaren aan wordt gebouwd en die hopelijk ooit nog zijn voltooiing zal bereiken. Maar ook ontwierp Gaudi mooie tuinen en andere speciale gebouwen in de stad die nu toeristische trekpleisters zijn geworden. Je kunt in Barcelona gebruik maken van een speciale hop-on-hop-off toeristenbus die je langs alle bijzondere bezienswaardigheden brengt. Natuurlijk breng je dan ook een bezoekje aan Camp Nou, het stadion van de bekende voetbalclub FC Barcelona.

Gun jezelf een heerlijke vakantie aan de Spaanse kust

Veel mensen gaan naar Catalonië voor het mooie weer. Je kunt natuurlijk een duik nemen in de Middellandse Zee om verkoeling te zoeken. Maar er zijn ook vakantiehuizen in Catalonië te huur met een zwembad. Soms maak je gebruik van een gezamenlijke faciliteit op een vakantiepark in Catalonië, maar er zijn ook vakantiehuizen met een privé zwembad. Wil je je vakantie in Catalonië in Spanje doorbrengen dan zijn er talloze mogelijkheden voor je verblijf. Een vakantiehuis in Catalonië aan de kust geeft je de optie om te genieten van het wat gematigde klimaat aan het water. In de zomer kan de temperatuur alsnog flink oplopen maar de Middellandse Zee heeft altijd wel een matigende invloed.

Reserveer een royale vakantiewoning via Vakantiehuisjes.nl

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Catalonië met zwembad of in Barcelona? Dan vind je ongetwijfeld wat je zoekt bij Vakantiehuisjes.nl. Er is een ruim aanbod van vakantiehuizen in Spanje in de regio Catalonië.