Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen Brussel

België kent drie gewesten en drie gewestelijke hoofdsteden namelijk Vlaanderen met Antwerpen, Wallonië met Namen en het Belgisch Hoofdstedelijk Gewest met Brussel. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het kleinste van de drie gewesten, maar heeft wel de grootste bevolking van alle gewesten. Er wonen meer dan 1,2 miljoen mensen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Het BHG is gelegen in het noorden van België en ligt tussen Vlaanderen en Wallonië. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat echter niet alleen uit Brussel, maar bijvoorbeeld ook uit Anderlecht en Schaarbeek. en beschikt over bijzondere kenmerken. Zo is het gewest de enige plek in België waar Nederlands de officiële taal is. Ook is het gewest het enige gewest waar zowel Vlamingen en Walen wonen. Lees meer

Vakantiehuizen Brussel
10 accommodaties
10 accommodaties
Sorteer op:

Bezoek de stad vanuit je vakantiehuis in Brussel

Wanneer je een vakantiehuis boekt in Brussel kun je genieten van de rijke cultuur en vele uitstapjes die de stad te bieden heeft, net als de heerlijke Belgische keuken. Geniet bijvoorbeeld van Vlaamse friet, een heerlijk stoofpotje en een Belgisch biertje. Ga op zoek naar een vakantiewoning zoals een villa in Brussel of een bungalow in Brussel. Uiteraard zijn er ook meerdere gezellige chalets in Brussel beschikbaar. Na een dag in Brussel is er toch niets fijner dan terugkomen in een fijn vakantiehuisje? Ook is het mogelijk een vakantiehuis in Brussel te boeken op basis van faciliteiten. Zoek je bijvoorbeeld naar een luxe vakantiehuis, of een vakantiehuis voor een groep? Neem een kijkje bij de thema’s om snel en eenvoudig de perfecte vakantiewoning in Brussel te vinden.

Wat is er te doen in Brussel?

Brussel is de hoofdstad van België en is gelegen in het hart van Europa. Daarom is het een populaire toeristische bestemming. Het Belgische Hoofdstedelijk Gewest is een van de drie gewesten van België en bestaat uit 19 gemeenten. Het gewest heeft een oppervlakte van 161 km² en heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De stad is gelegen in het midden van het land en is daarmee ook de politieke en economische hoofdstad van België. De stad is relatief klein, maar er is genoeg te doen. In het centrum van Brussel vind je de Grote Markt, een plein met een mooie fontein en prachtige gebouwen. Rondom het plein zijn verschillende restaurants en cafés te vinden.

Een bezoek aan Brussel is niet compleet zonder een bezoek aan het Atomium, een 104 meter hoog bouwwerk in de vorm van een kristal. Vanaf het Atomium heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook het Manneken Pis, een klein beeldje van een jongen die plast, is een bezienswaardigheid in Brussel. Er zijn verschillende musea in de stad, zoals het Museum voor Moderne Kunst en het Koninklijk Paleis. In Vorstinneke vind je een groot aantal beelden en sculpturen. Als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor thuis kun je een aantal van de aardewerkwinkels bezoeken die in de stad te vinden zijn.

Andere bezienswaardigheden in Brussel zijn onder andere het Jubelpark met het Museumpark van Brussel en het Parc du Cinquantenaire. Buiten de stad is er ook genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het slagveld van Waterloo, het kasteel van Vaux-le-Vicomte of maak een wandeling door het Nationaal Park Hoge Venen-Eifel. Voor mensen die graag winkelen zijn er ook vele winkelstraten te vinden in Brussel. Daarnaast zijn er vele musea, restaurants en cafés te vinden in de stad. Kortom, er is voor ieder wat wils in Brussel!

Boek een vakantiewoning voor de beste prijs

Ben je toe aan een heerlijk ontspannen vakantie in België en gaat je voorkeur uit naar Brussel? Boek dan vandaag nog een vakantiewoning in Brussel. Je vindt het complete aanbod op Vakantiehuisjes.nl waar je direct het vakantiehuisje van je keuze kunt reserveren. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een unieke plek om te verblijven tijdens je vakantie. Het gebied heeft een rijke historie en er is veel te zien en te doen.

Er zijn veel vakantiehuisjes in het Brussel beschikbaar voor je om te boeken. De vakantiehuisjes in Brussel zijn uniek en bieden een rustige en comfortabele plek om te verblijven. Je kunt onder andere kiezen uit een appartement, een vakantiehuis of een studio. Er is altijd wel een vakantiehuisje beschikbaar dat aan je wensen voldoet. De vakantiehuisjes in Brussel zijn geschikt voor alle budgetten. Je kunt ervoor kiezen om in een luxe villa te verblijven of een eenvoudigere bungalow te boeken. Het is aan jou om te beslissen welk vakantiehuisje je wilt boeken in het rijke, gezellige Brussel.