Vakantiehuis, woning of villa in Malmedy zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN MALMEDY ZOEKEN

In Malmedy een vakantiehuis huren? Jouw vakantiewoning in Malmedy staat in een stad met een zeer bewogen geschiedenis. Al in de 7e eeuw werd hier een abdij gebouwd en in de 10e eeuw was er een redelijk grote nederzetting. Nadat Napoleon werd verslagen werd Malmedy aan Pruisen toegedeeld. In een poging de stad te verduitsen werd er Duitstalig onderwijs ingevoerd en werd verhuizing door Duitstaligen aangemoedigd. Na de Eerste Wereldoorlog werd de stad in 1919 weer bij België gevoegd. Het aantal Duitstaligen nam snel af, maar Malmedy is nog steeds een faciliteitengemeente voor Duitstaligen. Vandaag de dag zie je in de stad nog de herinneringen aan de vele spraakmakende momenten in de geschiedenis. Jouw vakantiehuisje is ook een mooi startpunt om de Belgische provincie Luik te gaan ontdekken. Op naar een veelzijdige vakantie in Malmedy!  Lees meer 

Verken de provincie Luik vanuit je vakantiewoning in Malmedy

Wil je in Malmedy een vakantiehuis huren, dan zal je verrast worden door de gevarieerde omgeving. De provincie Luik heeft veel te bieden voor de vakantieganger. Het gebied bevindt zich zeer centraal en je bent hier nooit ver weg van onder meer Maastricht en Aken. Maar in dit gebied is ook het wereldbekende wellnesscentrum in Spa te vinden. De stad Luik is de culturele metropool van Wallonië en heeft talloze musea. Ook de Koninklijke Opera van Wallonië en het Koninklijk Filharmonisch Orkest kun je hier vinden. In de buurt van je Vakantiehuisjes bungalow in Malmedy ligt het mooie natuurgebied van de Ardennen. Dit is ideaal terrein voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Maar Luik heeft ook veel andere landschappen zoals de Haspergouwse vlakten, de boomgaarden in het Land van Herve en de Maasvallei. In de omgeving van jouw vakantiehuis in Malmedy vind je dus veel afwisseling!

Op zoek naar een vakantiehuisje in Malmedy?

Op Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht welke vakantiewoningen in Malmedy en omgeving te huur zijn. Hier staan niet alleen vakantiebungalows op parken vermeld, maar ook vakantiehuizen die te huur worden aangeboden door particulieren. In het overzicht kun je meteen zien voor hoeveel personen een appartement of een vakantievilla geschikt is. Uiteraard kun je ook de voorzieningen in het vakantiehuis van jouw keuze meteen checken. Wil je direct boeken, dan kun je online zien welke data er nog beschikbaar zijn voor het vakantieverblijf dat jij wilt. Op Vakantiehuisjes.nl vind je een vakantiehuis in Malmedy in alle segmenten. Je kunt kiezen voor een luxe bungalow met zwembad, maar ook voor een goedkope accommodatie voor twee. Een vakantie plannen is wel erg eenvoudig als je kiest voor Vakantiehuisjes.nl. Ook last minutes vind je op onze site, als je snel nog een vakantie in Malmedy wilt boeken.

5 niet te missen bezienswaardigheden in Malmedy

Met een vakantiewoning in Malmedy ga je een veelzijdige vakantie tegemoet. Het historische Malmedy heeft namelijk veel te bieden!

1. Malmundarium

Het oude klooster Malmundarium is vandaag de dag in gebruik als culturele ontmoetingsplaats. Hier kom je alles te weten over Malmedy.

2. Kathedraal Malmedy

In deze mooie kathedraal zullen de nieuwe ramen meteen opvallen. De originele ramen gingen namelijk verloren bij een bombardement in 1944.

3. Historisch museum

Natuurlijk is er hier veel aandacht voor de slag om de Ardennen in 1944. Bij Malmedy werd hevig gevochten.

4. Brouwerij Bellevaux

Nieuwsgierig hoe er vandaag de dag aan toegaat in een brouwerij? De rondleiding maakt je dat helemaal duidelijk.

5. Rozentuin David Schmitz

Geniet van de geur en kleur van prachtige rozen als je in het juiste seizoen een vakantiehuis in Malmedy hebt gehuurd.

Lekker ontspannen in de Ardennen? Boek een vakantiewoning in Malmedy bij Vakantiehuisjes.nl!