Vakantiehuis, woning of villa in Maastricht zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN MAASTRICHT ZOEKEN

Maastricht ontleent de naam van de stad aan de rivier waaraan ze ligt. In deze omgeving hebben al 2000 jaar onafgebroken mensen gewoond. Jouw vakantiehuis in Maastricht staat dan ook in een stad die opvalt door de vele verschillende bouwstijlen. Veel uit het verleden is goed bewaard gebleven. Door de straten van Maastricht kun je heerlijk slenteren. Het is een romantische stad waar je vanuit je appartement voor 2 personen prachtige wandelingen kunt maken. Maar ook een gezelschap van 10 personen zal zich hier altijd vermaken. Maastricht is de stad van het bourgondisch genieten waar ook buitenlandse toeristen zich graag laten verwennen. De hoofdstad van Limburg is anders dan de meeste oude Nederlandse steden, omdat het op een hoogte ligt van 50 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Sint-Pietersberg. Met een hoogte van 107 meter is deze berg minder hoog dan de kunstmatige D'n Observant.   Lees meer 

Een mooie vakantiewoning in Maastricht

Zuid-Limburg is een prachtig gebied om vakantie te vieren. De natuur nodigt uit voor lange wandelingen en fietstochten als is het zeer heuvelachtig voor Nederlandse begrippen. Een vakantiebungalow in Maastricht of omgeving voor groepen van 6 personen of 8 personen is een perfecte uitvalsbasis voor familie-uitjes of groepen. Dit stukje Nederland ligt ingeklemd tussen België en Duitsland en het is dus erg eenvoudig om ook daar een bezoekje aan te brengen. Maar wie het uitzicht heeft gezien en de beekjes in de dalen heeft horen klateren in Zuid-Limburg zal zijn of haar vakantie wellicht gewoon nabij de vakantiewoning in Maastricht willen doorbrengen. En natuurlijk biedt de grote stad zelf alle vertier voor wie zich wil vermaken tijdens het verblijf in een vakantiehuis in Maastricht.  

Vakantiehuisje te huur in Maastricht

Maastricht is een stad die veel luxe te bieden heeft. Ook op Vakantiehuisjes.nl vind je bijvoorbeeld een luxe vakantievilla voor 4 personen met alles erop en eraan. Maar ook in het goedkope segment kun je in Maastricht een vakantiehuis vinden. Op Vakantiehuisjes.nl staan niet alleen vakantiewoningen op parken in de buurt van Maastricht, maar ook vakantiewoningen van particulieren, soms midden in het centrum. Denk daarbij maar aan een prachtig vakantie appartement in Maastricht. Met een simpele druk op de muisknop kun je alle bijzonderheden van de vakantiehuizen vinden. Natuurlijk kan je dan ook even kijken of de eigenaar er geen bezwaar tegen heeft of je met hond in het vakantiehuisje of vakantie appartement in Maastricht verblijft. Vakantiehuizen bieden jou een grote vrijheid omdat het assortiment ruim is. Je kan dus zelf kiezen welk soort vakantiewoning in Maastricht je wilt, zodat er altijd genoeg ruimte is voor iedereen. Zelfs voor groepen van 10 personen of 12 personen zijn er voldoende opties. In Maastricht een vakantiehuis huren zorgt altijd voor comfort en maakt jouw vakantie bijzonder.

5 mooie plekjes in Maastricht 

In Maastricht is er veel te zien en te beleven. Wij maakten de volgende keuze:

1. Bassin.

Het Bassin is een mooie oude haven met gastvrije horeca en wordt volledig ingesloten door woonwijken. Natuurlijk wijzen de gastvrije stedelingen jou de weg naar dit geheim.

2. Helpoort.

De Helpoort is de oudste bewaard gebleven poort in Nederland. Door de bijzondere steensoort ademt de poort ook een typisch middeleeuwse sfeer uit.

3. Fort Sint-Pieter.

Fort Sint-Pieter is gerestaureerd in 2007.  Tot in de 19e eeuw was het een belangrijk onderdeel van de Nederlandse verdediging, omdat het gebied daarachter bijna geen obstakels meer kende richting de rest van ons land.

4. Sint-Servaasbasiliek.

Sint Servaas leefde in de 4e eeuw en heeft hier zijn laatste rustplaats gekregen. Het is een van de oudste kerken in ons land.

5. Sint-Pietersberg.

Het is maar een kleine wandeling vanuit Maastricht en dan kom je ineens in een prachtig natuurgebied. Het uitzicht vanaf de Sint-Pietersberg is erg mooi. De grotten kun je alleen met gids bezoeken.

Vakantie vieren in Limburg? Huur dan een comfortabel vakantiehuis in Maastricht via Vakantiehuisjes.nl.