Vakantiehuis, woning of villa in La Roche-en-Ardenne zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN LA ROCHE-EN-ARDENNE ZOEKEN

Vanuit je vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne is het niet ver naar de rivier Ourthe. Dit snelstromend riviertje in België is populair bij kajakkers. Maar de bosrijke omgeving van je vakantiewoning in La Roche is ook zeer geschikt om te mountainbiken. De ruïnes van het kasteel van La Roche-en-Ardenne liggen hoog boven het stadje op een heuvel. Als je in de zomermaanden vanuit jouw Vakantiehuisjes bungalow een spook met een bel om de nek ziet verschijnen op het kasteel, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dat hoort bij een plaatselijke legende. In de Tweede Wereldoorlog is er heftig gevochten in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en de stad werd volledig platgebombardeerd. Ter herinnering aan die tijd staan er twee tanks in de buurt van de stad. Een vakantie in La Roche is een mooie belevenis vanwege de vele mogelijkheden die het gebied heeft. Lees meer 

 

Sportieve vakantie en meer in een vakantiewoning in La Roche-en-Ardenne

Als je sportief bezig wilt zijn tijdens de vakantie in Belgische Luxemburg, dan is een vakantiehuis in La Roche een uitstekende uitvalsbasis. Je kunt gaan wandelen, fietsen of paardrijden op de bewegwijzerde paden. Maar natuurlijk heeft de omgeving nog veel meer te bieden. De Vlaamse Ardennen zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. In de buurt van je vakantiehuis in La Roche kun je een gebied bewonderen dat wild is gebleven, maar ook rustgevend is. Natuurlijk is er veel te zien van de historie van het gebied, bijvoorbeeld in de Abdij van Orval of de kastelen van La Roche. Ook het Kasteel van Bouillon is de moeite waard. Gedurende de zomermaanden zijn er regelmatig zomerfestivals en eeuwenoude feesten. Verder kun je tijdens alle seizoenen genieten van de plaatselijke producten, zoals gezouten vleeswaren, bier en kaas.

Vakantiehuisjes te huur in La Roche-en-Ardenne

Natuurlijk vind je op Vakantiehuisjes.nl een duidelijk overzicht van vakantiehuizen in La Roche en omgeving. De keuze is ruim en je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een comfortabel vakantie appartement in La Roche voor twee en een luxe vakantievilla in La Roche voor een grote groep. Vakantiehuisjes.nl maakt het je erg gemakkelijk, omdat je van elk vakantiehuisje zowel de bijzonderheden kunt zien als de data waarop die beschikbaar zijn. Daarmee heb jij in een oogwenk de vakantiewoning in La Roche van jouw keuze gevonden en kan de vakantie beginnen. Een vakantievilla in La Roche geeft jou alle vrijheid en de zekerheid dat je een goede uitvalsbasis hebt voor trips. Of je nu voor een royale vakantiewoning in de natuur of voor een kleiner vakantie appartement in La Roche gaat, je hebt altijd een comfortabele plaats voor jezelf om helemaal tot rust te komen!

5 tips voor la Roche en Ardenne

Genieten in de Ardennen doe je in de omgeving van je vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne. De volgende 5 hoogtepunten mag je niet missen tijdens je vakantie.

Kasteel van La Roche-en-Ardenne

De oudste delen van de ruïne stammen uit de elfde eeuw. Volgens de legende wordt het kasteel nog steeds bewoond door het spook Berthe. Daar hoor je ter plaatse vast meer over. 

Museum Slag om de Ardennen

Tijdens de hevige gevechten in de Ardennen (1944) kwamen ook meer dan 100 inwoners van La Roche om. In het Museum Slag om de Ardennen wordt teruggekeken naar die zwarte bladzijde in de geschiedenis.

Parc Chlorophylle

Op een paar kilometer van la Roche is dit prachtige grote park te vinden. Het is een park met een educatieve functie.

Ourthe

La Roche dankt zijn bestaan aan de rivier de Ourthe. Daar moet je natuurlijk een kijkje gaan nemen. Bovendien is er van alles te doen op het gebied van watersport.

Maalderij Museum

Even buiten La Roche vind je dit museum, in een molen die niet meer wordt gebruikt. Er is ook een restaurant beschikbaar.     

Ga zelf eens een kijkje nemen en huur nu een vakantiewoning in La Roche-en-Ardenne op Vakantiehuisjes.nl.