Vakantiehuis, woning of villa in Gent zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN GENT ZOEKEN

Gent was in de middeleeuwen een van de grootste steden van Europa. In de 18e eeuw kwam de stad opnieuw tot bloei vanwege de katoennijverheid. Gent werd een van de eerste industriesteden op het Europese vasteland. In de binnenstad van Gent zijn de sporen van die vervlogen tijden nog steeds zichtbaar. Vanuit je vakantiewoning in Gent kun je dwalen door smalle straatjes en stegen en je eeuwen terug in de tijd wanen. Maar als je kiest voor een vakantie in een gehuurd vakantiehuisje in Gent in België, kun je ook genieten van de omgeving van deze prachtige stad. Even buiten de stad is de natuur erg bijzonder. Hier kun je heerlijk tot rust komen en in een gebied dat nog maar weinig toeristen echt hebben ontdekt. België is door de korte afstanden ook een mooie bestemming om dagtochtjes te maken. Het is dan prettig om in de avond terug te komen in je comfortabele vakantiehuis in Gent.    Lees meer 

Rondkijken in Oost-Vlaanderen vanuit je vakantiewoning in Gent 

Oost-Vlaanderen is minder toeristisch dan de rest van Vlaanderen en eigenlijk is dat onterecht. Hier vind je eveneens mooie natuurgebieden en prachtige steden. Als je kiest voor een vakantiewoning in Gent of omgeving kun je op je gemak rondkijken en de schoonheid van Oost-Vlaanderen ontdekken. Het natuurgebied de Oude Kalevallei is het best te bereiken via de dorpen Merendree of Vinderhoute. Je kunt hier het hele jaar terecht om te genieten van ongerepte natuur en veel rust. Ook het Buggenhoutbos is zo'n gebied dat maar weinig toeristen zien. Toch is het bijzonder spectaculair. De oppervlakte is meer dan 200 hectare en je vindt hier de imposante wintereik in grote hoeveelheden. Voor kinderen valt hier ook van alles te beleven. Kijk je liever naar iets dat door mensenhanden is gemaakt? Kasteel Ooidonk wordt wel het mooiste kasteel van België genoemd.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Gent in België?

Op Vakantiehuisjes.nl zijn er talloze mogelijkheden voor een vakantiewoning in Gent of omgeving. Niet alleen vakantiebungalows op parken zijn hier vermeld, maar ook particulieren bieden hun vakantiehuisje in Gent te huur aan. Zo is de keuze erg ruim en kun jij meteen zien of de vakantiewoning die jij op het oog hebt ook voldoet aan alle eisen die jij daaraan stelt. Want een van de grote voordelen van het huren van een vakantiehuisje is natuurlijk dat er vele soorten en maten zijn. Van een gezellig vakantie appartement in Gent voor 2 personen tot een royale vakantievilla met zwembad voor een groot gezelschap. Een vakantiehuis huren is op Vakantiehuisjes.nl eenvoudig, omdat je precies kunt zien wat je krijgt en online de beschikbaarheid kunt checken. Wil je ook je trouwe huisdier meenemen op vakantie? Kijk dan gewoon naar een vakantiehuisje of vakantie appartement in Gent waar ook die welkom is.     

Vijf bezienswaardigheden in Gent

Een vakantiehuis in Gent gehuurd? Het historische Gent heeft veel mooi plaatsen om te bezoeken tijdens een stedentrip:

1. Sint-Baafskathedraal

De indrukwekkende kerk stamt ui de 14e eeuw. Let ook eens op de 7 luidklokken van met een gewicht van 5500 kilogram!

2. Gids met koets en ruiter

Wil je Gent op een bijzondere manier meemaken? Kies voor een ontspannen ritje met koets en luister naar de mooie verhalen over de stad. 

3. Belfort

Het is een hele klim om deze 95 meter te beklimmen. Maar dan zie je de draak die de stad bewaakt en hoe mooi die stad is.

4. Oude Dokken

Er is zelfs een klein strand aan het water in Gent, maar naar de Dokken ga je vooral voor de concerten en andere evenementen die hier geregeld plaats vinden.

5. Markten

In het centrum zijn er pleinen die al sinds de middeleeuwen hiervoor worden gebruikt. Onthoofdingen vinden hier niet meer plaats. De laatste was in 1822. 

Overtuigd? Boek dan een vakantiehuisje in Gent in België online via Vakantiehuisjes.nl