Vakantiehuis, woning of villa in Bourgogne-Franche-Comté zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN BOURGOGNE-FRANCHE-COMTÉ ZOEKEN

Met een vakantiehuis in de Bourgogne heb je een goede keuze gemaakt. De Bourgogne is een van de 27 regio’s in Frankrijk, maar niet zomaar de eerste de beste. Natuurlijk kent iedereen dit gebied als een bekende wijnstreek en je zal in je vakantiehuis ook vast af en toe een glas heffen. Maar dat het leven hier spreekwoordelijk goed is, komt tot uitdrukking in het ‘bourgondisch genieten’. Maar vanuit vakantiehuisje in de Bourgogne kun je ook genieten van de geschiedenis van het gebied. De hertogen van Bourgogne waren rijk en machtig in de middeleeuwen en beschouwden zich beslist niet als onderdeel van Frankrijk. Pas eind 15e eeuw na een Bourgondische successieoorlog kwam het gebied aan de Franse troon toe. Daarna speelde de Bourgogne geen belangrijke rol meer in de Franse geschiedenis, al bleef het leven er altijd goed. Geniet ervan tijdens je vakantie in dit prachtige deel van Frankrijk.    Lees meer 

Bourgondisch genieten in je vakantiehuis in de Bourgogne

Er valt veel te genieten als je in de Bourgogne een vakantiehuis hebt gehuurd. Wist je dat er een paar mooie meren zijn waar je kan ontspannen op het strand en van water? Lac des Settons is het grootse meer in de Morvan. Dat betekent dat het water ook in de warme zomer heerlijk verfrissend is. Huur een vakantiehuis aan het water om er optimaal van te genieten. Vanwege de omvang van het meer vind je altijd wel een rustig plekje. Wil je actief zijn? Er zijn mogelijkheden om te kajakken, zeilen, surfen, enzovoorts. Maar de Bourgogne heeft ook de vele festivals in Dijon in de zomer en pittoreske dorpjes, zoals Vezelay die uitnodigen voor een dagje op je gemak slenteren. Hou jij ervan om op vakantie mooie historische gebouwen te bewonderen? In de Bourgogne zijn er vele kerken en abdijen die tot de mooiste in Frankrijk worden gerekend. Daar raak je voorlopig niet op uitgekeken.

Luxe vakantiehuizen in de Bourgogne te huur 

Als je een vakantiewoning wil huren in de Bourgogne, kijk je toch gewoon op Vakantiehuisjes.nl. Hier vind je bungalows op parken te huur met voorzieningen. Denk ook aan een vakantiehuis met zwembad. Maar je kunt ook een vakantiehuis in de Bourgogne particulier huren via Vakantiehuisjes.nl. Bij de omschrijvingen van de vakantiewoning kun je meteen zien of het gaat om een vakantiehuis in de Bourgogne van een Nederlandse eigenaar. Als je een vakantiehuis in de Bourgogne particulier huurt, verloopt het contact namelijk ook via de eigenaar. Een vakantiehuis in de Bourgogne van een Nederlandse eigenaar is vanwege de taal dan wel zo makkelijk. Maar uiteraard kan je ook zien voor hoeveel personen een vakantiehuis geschikt is en van welke gemakken die is voorzien. Check nog even online of de vakantiewoning van jouw keuze beschikbaar is op de gewenste data en dan kun je met boeken beginnen. Het huren van een luxe vakantiewoning geeft jou de vrijheid om te genieten op de manier zoals jij dat graag wil. Heb jij al zin om naar Bourgogne te vertrekken?

5 tips voor de Bourgogne

In de Bourgogne een vakantiehuis gehuurd? Het volgende mag niet op jouw lijstje ontbreken.

Musée Niépce

Dit museum over fotografie is bijzonder en dat is geen wonder omdat in Chalon sur Saône de uitvinder van de fotografie (Niépce) is geboren.

St. Vincent Kathedraal

Deze mooie gotische kathedraal vind je ook in Chalon. Let op de bijzondere bloemmotieven en de originele glas-in-lood ramen.

Mosterdfabriek Fallot

Mosterd uit Dijon is een begrip natuurlijk, maar deze fabriek staat in Beaune. Je mag zelf mosterd maken en die meenemen. Mosterd maak je hier van witte wijn en mosterdzaad.

Kasteel Cormatin

Dit charmante 17e-eeuwse kasteel heeft een leuk labyrint en een van de mooiste tuinen in Frankrijk. Alleen de tuin is al een bezoek waard.

Les halles du marché

De markthallen in Dijon zijn overdekt en kunnen worden bezichtigd. Rondom het gebouw zijn er vele cafés, restaurants en terrassen. 

Klaar voor je vakantie in Frankrijk? Boek dan nu meteen je vakantiehuis in de Bourgogne op Vakantiehuisjes.nl.