Vakantiehuis, woning of villa in Vogezen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN VOGEZEN ZOEKEN

Een vakantiehuis in de Vogezen huren? In dit berggebied vind je veel soorten vakantiehuizen. De Vogezen zijn een middelhoog gebergte in het oosten van Frankrijk. Ze vormen hier een natuurlijk grens met Zwitserland en een deel van Duitsland. De Fransen noemen de bergen hier ook wel 'ballons' vanwege de bolle vormen die je hier veel ziet. Een vakantiehuisje in de Vogezen is een mooi uitgangspunt om wandelingen te maken in het gebied. Maar je kunt natuurlijk ook uitstapjes maken in de Elzas, Duitsland of Zwitserland. De Vogezen bestaan voornamelijk uit graniet en zandsteen. Het gebied is zwaar bebost en vertoont veel overeenkomsten met het Zwarte Woud dat aan de overkant van de grens met Duitsland ligt. Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon die bijna 1.500 meter hoog is. De temperaturen zijn hier ook in hartje zomer aangenaam en een actieve vakantie behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Lees meer 

Vanuit een vakantiehuis de Vogezen ontdekken

Omdat de Vogezen op de grens tussen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland liggen is er vroeger veel gevochten. Er zijn ook veel kastelen en ruïnes die herinneren aan die tijden. Maar hier vind je ook prachtige bossen die vaak nog volkomen ongerept zijn. Een vakantiewoning in de Vogezen kan dan een mooi startpunt zijn voor een flinke trektocht. Thermale bronnen met wereldfaam worden al sinds oudsher bezocht door beroemde Europeanen. Ook de bergmeren en watervallen maken een vakantie tot een waar genot. De Vogezen zijn ook het gebied van de middelgrote steden die vaak over een mooi historisch centrum beschikken waar het goed toeven is. Denk bijvoorbeeld aan Colmar en Mulhouse. Maar bij een bezoek aan dit gebied mag je natuurlijk Straatsburg niet overslaan, vanwege het prachtige centrum en de betekenis voor het Europa van vandaag.

In de Vogezen een vakantiehuis vinden

Op Vakantiehuisjes.nl kun je alle informatie vinden over de vakantiewoningen die te huur zijn in de omgeving van de Vogezen. Op die manier kan je bijvoorbeeld checken of het vakantiehuis in de Vogezen een Nederlandse eigenaar heeft. Een vakantiehuis in de Vogezen van een Nederlandse eigenaar heeft als voordeel dat er geen taalbarrière is. Maar je kunt ook bekijken of er in de Vogezen een vakantiewoning op een park met zwembad te vinden is. En als je zeker wilt weten of je ook met hond welkom bent, is dat een kwestie van even nakijken. De data van beschikbaarheid kan je ook online vinden. Vakantiehuisjes.nl maakt het je makkelijk, of je nu een luxe vakantievilla voor een groot gezelschap zoekt of een comfortabel appartement voor twee. Kies ook voor het huren van je vakantiewoning in de Vogezen. Op die manier weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt en ook beschikt over alle voorzieningen die jij hebt gekozen. Begin je vakantie op Vakantiehuisjes.nl en geniet van de vrijheid die je dat biedt.

5 tips in de buurt van de Vogezen

De omgeving van de Vogezen heeft vele locaties die je moet gaan bekijken.

Saverne

Dit leuke stadje, dat boven Straatsburg ligt, heeft het kasteel van Rohan als trekpleister. Inmiddels is er ook een museum in ondergebracht.

Colmar

Dit stadje ligt ten zuiden van Straatsburg en hier zie je in de vakwerkhuizen het duidelijkst de Duitse invloeden in het gebied wat architectuur betreft.

Kasteel Haut Königsberg

Een van de meest romantische kastelen in de Vogezen en een bezoek meer dan waard. 

Straatsburg

Een bekende locatie en de moeite waard voor iedereen die houdt van historische gebouwen. Maar ook shoppen en uitgaan is hier geen probleem.

Kasteel Liechtenberg

Dit kasteel ligt op een berg en is omringd met bossen. Het uitzicht is fantastisch en doet denken aan een sprookje.

Als je de Vogezen wilt leren kennen, is het huren van een vakantiewoning een uitstekend idee. Boek jouw favoriet op Vakantiehuisjes.nl.