Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 opkomende vakantiebestemmingen in Europa

Zijn er nog onontdekte vakantiebestemmingen in ons drukbevolkte Europa? Natuurlijk, als je bereid bent een beetje moeite te doen. Hieronder staan 5 Europese opties waar het massatoerisme nog uitgebleven is, maar waar desondanks - ook niet geheel onbelangrijk - een leuk aanbod aan vakantiehuisjes te vinden i.

5 opkomende vakantiebestemmingen in Europa

Trendy opkomende vakantiebestemmingen in Europa

Ken jij deze opkomende vakantiebestemmingen in Europa al? Met deze vijf bestemmingen kun jij alvast inspiratie opdoen voor je volgende trip.

1. Albanië  

Decennia lang was Albanië het meest afgesloten land in Europa. Ook vandaag de dag moeten de bewoners van het kleine land nog wennen aan vreemdelingen. Maar de voorzieningen worden steeds beter en inmiddels zijn toeristen meer dan welkom. Het land heeft veel te bieden op het gebied van historische steden en ongerepte natuur. Het enige  verschil van de stranden in Albanië als je die vergelijkt met de Griekse even verderop is het aantal badgasten.

kleine klokkentoren met een berg op de achtergrond in Albanië
Klokkentoren in Hij Gjirokaster, Albanië

2. Corsica

Terwijl in het hoogseizoen overal in Frankrijk Nederlandse toeristen te vinden zijn, is de kans die te ontmoeten op Corsica maar klein. Wellicht leeft de gedachte dat een eiland maar een beperkte omvang heeft en er niet veel te ontdekken valt. Dat is op Corsica beslist anders. Op een dag kan je huiverend zwemmen in een koel gletsjermeer om daarna weer op te warmen op een strand dat lijkt op een exemplaar op de Malediven. Er zijn honderden wandelroutes waarvan de langste 12 dagen duurt maar je kan ook je ogen uitkijken tijdens een autotocht langs de kust. En lekker eten, dat is voor de Corsicanen vanzelfsprekend.

3. Vogezen

Wist je dat dit noordoostelijk deel van Frankrijk slechts op 6 uur rijden van Utrecht ligt? Het gebied wordt steeds meer ontdekt door vakantiegangers maar er is geen sprake van massatoerisme. In de winter kan er geskied worden maar vooral langlaufen is in dit middelhoog gebergte populair. In de zomer vind je er rust en koelte in de eindeloze naaldbossen. Wandelen behoort tot de meest beoefende beweging tijdens de vakantie door Nederlanders. Dat kan hier naar hartenlust en overal vind je typische auberges waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

4. Slovenië

Waar Kroatië al een plaats heeft veroverd op de radar van de meeste Nederlandse vakantiegangers is Slovenië nog echt een onontdekte parel. Waarom zou je naar Slovenië gaan? Indien je houdt van hoge bergen, prachtige dalen, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte groene bossen moet je kiezen voor Slovenië. Het land is wat vele gebieden graag zouden willen zijn: authentiek. De Tolmin Gorge is wellicht het mooiste park in het land en toch heerlijk rustig in het hoogseizoen. De kloof biedt ongelooflijke vergezichten en een ruigheid die niet lijkt te passen bij Europa.

uitzicht op Ljubljana, Slovenië
Panoramisch uitzicht op Ljubljana, Slovenië

5. Georgië

Indien je kiest voor Georgië als vakantiebestemming is het een goed idee om eerst te checken hoe het staat met de veiligheidssituatie in het land. Het is nu eenmaal een onrustige regio en voorlopig lijkt daar geen verandering in te komen. Dat is jammer, want Georgië is een prachtig vakantieland. Aan de rand van ons continent ligt dit gebied wat  mooie landschappen heeft te bieden met adembenemend watervallen, kloven en dalen. Toeristen uit Europa zijn hier extra welkom omdat de Georgiërs zich ook graag bij de rest van het continent zouden willen aansluiten. De tijd lijkt daarvoor nog niet rijp.