Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen IJsland

Vakantiehuizen IJsland
0 accommodaties
0 accommodaties
Prijs

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Veelgestelde vragen over IJsland

IJsland is een land van vuur en ijs. Het eiland kent veel vulkanische activiteit; een prachtig contrast met het witte, ruige landschap vol (explosief) natuurschoon. Helderblauw water, ijsschotsen, geisers en hoge watervallen; het zijn veel voorkomende traktaties wanneer je door IJsland reist. Na het doornemen van deze pagina heb je waarschijnlijk al een goed beeld gekregen van wat het land te bieden heeft. Heb je toch nog een vraag met betrekking tot vakantie in IJsland? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen, wie weet staat het antwoord ertussen.

Wat zijn de meest populaire bestemmingen in IJsland?

De meest populaire plekken in Ijsland zijn Reykjavik, Thingvellir National Park, de Gullfoss-waterval, gletsjermeer Jökulsárlón en de zwarte stranden van Vik.

Waarom kiezen voor een vakantie in IJsland?

IJsland is een prachtig land met een unieke natuur. De diversiteit aan landschappen is ongelooflijk, wat het de perfecte bestemming maakt voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie.

  • Waar te beginnen wanneer we het hebben over de natuur van IJsland? Het is een land van gletsjers, geisers, hete bronnen, watervallen, vulkanen, meren en rivieren. Het landschap is zo verschillend dat je je nooit verveelt. Je kunt bijvoorbeeld een avontuurlijke trektocht maken door de wilde natuur. Of misschien heb je zin om te paardrijden, sneeuwscooters te rijden of een vulkanische boottocht te maken. Er is voor ieder wat wils.
  • IJsland heeft ook veel culturele bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige kerken, historische gebouwen en musea. Ook het culturele aanbod is uitgebreid, van kunstgalerijen tot concerten. Er is genoeg te ontdekken en te beleven.
  • De mensen in IJsland zijn ook erg vriendelijk en gastvrij. Ze zijn trots op hun land en de schoonheid ervan en zijn altijd bereid om je te helpen met al je vragen.
Spreken IJslanders goed Engels?

Ja, in IJsland beheerst men de Engelse taal goed; het is een open economie die voor één derde uit buitenlandse handel bestaat. Deze internationale oriëntatie maakt dat de IJslanders goed Engels spreken.

Zijn er praktische tips voor IJsland?

Zorg voor voldoende limiet op je creditcard; deze heb je vaak nodig bij het boeken van hotels en een huurauto (echt een must). Ook is het aantal accommodaties op IJsland beperkt, zorg dus dat je op tijd boekt. Wil je kosten besparen? Probeer zo veel mogelijk zelf te koken. Zorg ook voor voldoende thermokleding en draag goede, waterbestendige wandelschoenen. Een regenbroek en waterbestendige regenjas zijn ook zeker essentieel om mee te nemen. Neem ook geen risico met tanken; het aantal tankstations is beperkt dus de kans bestaat dat je de volgende bestemming met een kwart tank niet redt.

Is IJsland een duur vakantieland?

Ja, IJsland behoort tot de duurdere vakantielanden in Europa. Het staat in de top 5 achter Zwitserland, Denemarken en Noorwegen. De prijzen zijn er gemiddeld ongeveer een kwart hoger dan in Nederland. Eten is niet goedkoop, maar zeker ook niet extreem duur vergeleken met Nederland. De gemiddelde accommodatie kost €128 tot €331 per nacht in een driesterrenhotel, afhankelijk van de locatie en de periode.