Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Ontdek de 10 mooiste visvakantie bestemmingen in Europa

Ontdek de 10 mooiste visvakantie bestemmingen in Europa

Vakantie is bedoeld om tot rust te komen en waardoor ontspan je nu nog beter door dan een visvakantie. De mooiste bestemmingen voor een visvakantie in Europa staan hieronder.

1. Schotland

In Schotland zijn zowel in zoet als zout water toplocaties te vinden. De Atlantische zalm wordt ook wel de koning van de vissen genoemd en is een uitdaging voor iedere sportvisser. Maar ook de snoek is in Schotland een vis voor wie wel van een gevecht houdt.

2 Hongarije

Als je er van houdt op karper te vissen moet je beslist het meer van Orfu in Hongarije eens aandoen, Hongarije is sowieso een land waar het goed vissen is op bijvoorbeeld snoekbaars, barbeel en houting.

3. IJsland

Als zeevissen jouw passie is, kan je naar hartenlust genieten op de koude wateren rond IJsland. De vissen hier zijn groot, sterk en je moet er wel voor vechten om ze binnen te halen. De IJslanders hebben respect voor goede vissers.

Het vissersdorpje Siglufjordur
Het vissersdorpje Siglufjordur
Het vissersdorpje Siglufjordur

4. Spanje

Een zonvakantie in Spanje is uitstekend te combineren met een visvakantie. Vooral de rivier de Ebro staat bekend als goed viswater en grote meevallen vormen daar een uitdaging voor iedere visser. Zeevissen is ook mogelijk bij de monding van de Ebro. Tonijn, bonito en dorado vind je hier volop in het troebele water waar ze zich graag ophouden.

5. Zwitserland

Vissen in Zwitserland is een genot voor vliegvissers. De forel komt hier in grote aantallen voor en voor vissers is er alle ruimte, dus heb je al gauw een stek voor jezelf. Snoeken zijn er hier ook genoeg voor de liefhebbers.

6. Noorwegen

In Noorwegen is vis altijd een belangrijk onderdeel geweest van het menu. In de fjorden en rivieren is er voldoende zoetwatervis te vinden. Maar die trekken erg veel vanwege de beperkte hoeveelheid voedsel in het water. Laat je dus goed informeren door plaatselijke sportvissers.

Typisch Noors vissersdorp met traditionele rode rorbu hut
Typisch Noors vissersdorp met traditionele rode rorbu hut
Typisch Noors vissersdorp met traditionele rode rorbu hut

7. Ierland

De Ierse meren zitten vol met vis zoals forel en snoek. Ook langs de kust zijn er prachtige locaties voor het grotere werk. De meest populaire meren zijn Erne, Fermanagh en Westmeath.

8. Italië

Ook Italië heeft prachtig viswater. Denk maar aan de grote meren, waar je een rustig plekje kan zoeken voor forellen, maar ook kaper en snoekbaars. Als je een voorkeur hebt voor snoek kan je grote exemplaren verwachten in Lago de Salasco. De rivier de Po staat bekend om de enorme meetvallen.

9. Denemarken

Het kleine Denemarken heeft maar liefst 7.000 kilometer kustlijn en daar is het goed vissen op makreel en forse kabeljauwen. Maar er zijn ook meer rivieren en meren dan je misschien zou denken. Wat zoetwatervis betreft zijn het vooral de enorme karpers waar Denemarken om bekend staat.

Visser aan de kant in Denemarken
Visser aan de kant in Denemarken

10. Nederland

Voor een mooie visvakantie is ons eigen land uiteraard ook meer dan geschikt. Overal vind je goed viswater voor zoetwatervis. Maar de ook het zeevissen langs de kust is een uitdaging. De Waddenzee is bekend vanwege de grote populatie bodemvissen en de Noordzee biedt een grote variatie in stoere zoutwatervissen.