Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 originele vakantiebestemmingen in Europa

Het kan weer, vakantievieren in Europa. De campings zijn overal weer open. Toch gaan de meeste Nederlanders naar de bekende streken zoals de Costa Brava, de Cote d’Azur of Toscane. Er zijn beduidend meer schitterende opties, al moet je daar soms ook wat meer moeite voor doen. Wat denk je van de volgende 5 originele vakantiebestemmingen in Europa?

5 originele vakantiebestemmingen in Europa

5 originele bestemmingen in Europa

Op zoek naar originele vakantiebestemmingen in Europa? Dan zit je met de onderstaande locaties wel goed. Boek een luxe vakantiehuis en ga op weg.

1. Geirangerfjord, Noorwegen

Noorwegen staat bij veel Nederlanders hoog op het wensenlijstje voor een vakantie. 

Het gebied rond de Geirangerfjord behoort tot de mooiste in Europa. De bergtoppen, de vele watervallen en het ongelooflijk blauwe water in de fjord ver in de diepte heeft dit gebied een plaatsje bezorgd op de UNESCO-lijst met werelderfgoed. Er zijn meerdere goede campings in de omgeving. In de zomermaanden is het weer vergelijkbaar met dat in Nederland. Uiteraard is er in de omgeving ook genoeg te doen op regenachtige dagen.

2. Saksisch Zwitserland, Duitsland

Heb jij ooit eerder van deze streek in de regio Saksen gehoord? Het ligt op 8 uur rijden van de Nederlandse grens en dus zelfs nog dichterbij dan bestemmingen in Spanje of Italië. Waarschijnlijk zal je je ogen niet geloven want het landschap lijkt eerder in de VS of Canada te passen. Als je houdt van grillige rotspartijen, veel groen en prachtige vergezichten zit je hier beslist goed. De campings zijn er rustig maar van uitstekende kwaliteit. Veel Nederlanders zal je er niet tegenkomen, want het park is in ons land vrijwel onbekend en dat is volkomen onterecht.

3. Asturië, Spanje

Na Frankrijk is Spanje het meest populaire buitenland om te gaan kamperen. Maar dan gaan er maar weinig landgenoten naar Asturië en dat is toch een beetje merkwaardig want deze streek heeft alles wat Spanje zo aantrekkelijk maakt als vakantieland. De stranden zijn even mooi als die aan de Costa’s maar veel minder druk en toeristisch en in het binnenland zijn er historische steden, dromerige dorpjes en een prachtige natuur. Daarbij krijg je hier ook nog eens meer waar voor je euro.

4. Kranjska Gora, Slovenië

Slovenië is nog in ontwikkeling als vakantieland en het is dan ook even zoeken naar een camping die voldoet aan jouw wensen. In het gebied van Kranjska Gora heb je de meeste keuze. Dit gebied ligt tegen de Oostenrijkse grens. Als jij geniet van bergen, meren, groene dalen en de meest ongerepte natuur in Europa, dan moet je deze streek beslist een keer bezoeken. Uiteraard is de beoordeling van een vakantieland altijd een beetje subjectief maar Slovenië wordt het mooiste land van Europa genoemd en is nu nog rustig. Daar kun je zeker nog een goedkoop vakantiehuis boeken.

5. Schotse Hooglanden, Schotland

De Schotse Hooglanden zijn geen gebied voor zonaanbidders en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het er ook in de zomermaanden met enige regelmaat regent en zomerse temperaturen relatief zeldzaam zijn. In plaats daarvan kom je terecht in een sprookjesachtige wereld waar rotsen ineens uit de mist lijken op te duiken. De omgeving van de Loch’s  heeft een bijzondere sfeer ook als er niet overal prehistorische monsters rondzwemmen. En de aanblik van een ruige burcht op een heuvel in de verlatenheid zal je nooit meer vergeten.

Bekijk ook:

-          Een strandvakantie in Portugal, onze aanraders

-          5 mooie middeleeuwse steden in Frankrijk