Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn 10 van de mooiste meren van Europa

Een huisje aan het water geeft eigenlijk meteen een vakantiegevoel. Dat hoeft niet altijd de zee te zijn want er zijn ook vele mooie meren in Europa. Hieronder staan 10 van de mooiste meren in Europa in willekeurige volgorde

1. Kratermeer Keriõ, IJsland.

Er zijn meer kratermeren op het bij vakantiegangers populair geworden IJsland, maar Keriõ is zonder twijfel de mooiste. Het knalblauw water biedt in combinatie met het groen van de korstmossen en het rood van de rotsen een uniek beeld voor jouw mooiste vakantiefoto ooit.

2. Lauwersmeer, Groningen.

De natuur is de reden waarom dit meer dat op de grens van Groningen en Friesland ligt in deze toptien staat. Het is sinds kort ook een Dark Sky Park. Hier kan je de echte duisternis beleven en genieten van een prachtige sterrenhemel. Bijna ongekend voor ons land.

3. Meer van Annecy, Frankrijk.

De omgeving van het meer is schilderachtig en het water heeft een ongekende helderheid. Dat is ook de reden dat vele Nederlanders in de zomer voor een vakantiehuisje kiezen aan de oever van dit mooie meer, als een van de mooiste meren van Europa.

4. National Park Lake District, Engeland.

Misschien denk je niet meteen aan Engeland als het over meren gaat. Maar in Cumbria zijn er 16 langgerekte meren tussen de glooiende heuvels en ruige bergen. Een ideaal gebied om lange wandelingen of kanotochten te maken.

5. Bodensee, Duitsland.

Dit meer is het op twee na grootste in Europa en strekt zich ook uit in Oosterijk en Zwitserland. Het meer staat bekend om het milde klimaat. Een bezoek aan het bloemeneiland Mainau in het voorjaar is een onvergetelijke ervaring. Er is ook een vlindertuin waar 1.000 vlindersoorten fladderen

6. Plitvice Meren, Kroatië.

Vooral de ontelbare watervallen die deze meren met elkaar verbinden maken een bezoek aan dit gebied op 2 uur rijden van Zagreb de moeite waard. Je kunt over de houten paden het gehele gebied bewonderen. Trek daar dan wel een dag voor uit en reserveer online.

7. Meer van Bled, Slovenië.

Het meer is niet bijzonder groot maar behoort tot bekendste bezienswaardigheden in het land. Het eilandje met de kerk middenin het meer met op de achtergrond de ruige bergen maakt dit gebied enorm fotogeniek. Je kunt in twee uur rond het meer wandelen en dan heerlijk eten in het restaurant van het kasteel dat op 130 meter hoogte ligt.

8. Balatonmeer, Hongarije.

Dit meer wordt ook wel de Hongaarse zee genoemd vanwege de grote oppervlakte. Mede hierdoor is het een gewilde vakantiebestemming geworden, waar alles mogelijk is van zonnebaden tot vissen en watersport. Een feitje: ton betekent meer in het Hongaars, dus eigenlijk zou je Bala-meer moeten zeggen.

9. Gardameer, Italië.

Het Gardameer is het grootste meer in Italië en een van de bekendste in Europa. De omgeving heeft alles voor een heerlijke vakantie en het meer biedt waterpret voor alle leeftijden.

10. Meren van Killarney, Ierland.

De drie meren rond Killarney zijn een hoogtepunt als je een rondreis maakt over het groene eiland. De meren zijn met elkaar verbonden en bieden het meest Ierse landschap dat maar mogelijk is. Hier kan je ook het schitterende Muckross House bewonderen.