Vakantiehuis in Ligurië zoeken

VAKANTIEHUIS IN LIGURIË ZOEKEN

In het noordwesten van Italië ligt één van de kleinste regio’s van Italië, Ligurië. Deze regio draagt deze naam al eeuwenlang, de naam stamt uit de pre-Romeinse tijd. Ligurië ligt pal aan de kust, aan de Ligurische Zee die feitelijk onderdeel uitmaakt van de Middellandse Zee. De Golf van Genua maakt dan weer deel uit van de Ligurische Zee. Een vakantiehuis in Ligurië huren betekent dat je kunt genieten van het heerlijke milde klimaat dat in deze streek geldt. Dankzij het milde zeeklimaat is de temperatuur in Ligurië vaak aangenamer dan in het binnenland van Italië. Wel valt er meer regen doordat de bergen in combinatie met de directe ligging aan de kust vaak zorgen voor meer neerslag. Een vakantie in Ligurië kan dus zeer afwisselend zijn. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Ligurië

Breng in Ligurië je vakantie door in een mooie vakantiewoning

In Ligurië je vakantie doorbrengen is kiezen voor veelzijdigheid. Je kunt kiezen voor een luxe vakantiehuis in Ligurië met zwembad. Dan kun je op ieder gewenst moment een heerlijke frisse duik nemen. Sommige vakantiehuizen zijn gevestigd op een vakantiepark in Ligurië, zodat je gebruik kunt maken van gezamenlijke faciliteiten. Vaak is er een zwembad en een winkel voor dagelijkse boodschappen. Ook voor kinderen zijn er speelmogelijkheden en kunnen de ouders van hun rust kunnen genieten. Je kunt een vakantiehuis in Ligurië huren van een Nederlandse eigenaar, waarmee je in je eigen taal afspraken kunt maken over het verblijf. Dit is natuurlijk erg handig als je geen Italiaans verstaat of spreekt.

Een veelzijdige vakantie in Ligurië

De belangrijkste stad in de regio Ligurië in Italië is Genua. Je kunt hier een aantal historische paleizen vinden alsmede de kathedraal van San Lorenzo uit 1118. Ook staat het geboortehuis van de bekende ontdekkingsreiziger Columbus in Genua. Naast Genua zijn er in Ligurië mooie dorpjes met karakteristieke huizen en gebouwen. De regio heeft ook een aantal mooie parken waar je de plaatselijke flora en fauna kunt vinden. Heb je in Ligurië een vakantiehuis gehuurd dan heb je volop mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Je kunt een vakantiehuis in Italië in de regio Ligurië huren in het hoogseizoen, maar ook in de lente en tot ver in de herfst is de temperatuur er vaak aangenamer dan in Nederland. Vanwege de ligging is Ligurië ook prima per auto bereikbaar. Aangrenzende regio’s van Ligurië zijn onder andere Toscane en Piemont.

Huur een mooie vakantiewoning in Ligurië via Vakantiehuisjes.nl

Wil je in de regio Ligurië in Italië een vakantiehuis huren? Bekijk dan het ruime aanbod van Vakantiehuisjes.nl. Je vindt hier de ideale vakantiewoning in Ligurië, zowel voor een gezin als wanneer je met zijn tweeën op vakantie gaat. Wil je lekker aan het strand kunnen genieten, kies dan voor een vakantiehuis in Ligurië aan zee. Dankzij de scherp geprijsde huisjes hoeft je vakantie in Ligurië in Italië niet heel veel te kosten.