Vakantiehuis in Trentino, Zuid-Tirol zoeken

VAKANTIEHUIS IN TRENTINO, ZUID-TIROL ZOEKEN

De regio Trentino-Zuid-Tirol in het noorden van Italië heeft een bijzondere status. Deze regio is namelijk autonoom, wat wil zeggen dat er een grote mate van zelfbestuur is. Het is een tweetalige regio, ongeveer 60% van de bevolking heeft Italiaans als moedertaal, terwijl de overige 40% Duitstalig is. De taal van de inwoners verschilt sterk tussen Trente en Zuid-Tirol, in Trente spreekt men over het algemeen Italiaans en in Zuid-Tirol over het algemeen Duits. Een vakantiehuis in Zuid-Tirol kun je het gehele jaar door huren. Zowel in de zomer als tijdens het wintersportseizoen is deze regio erg populair. Vanuit je vakantiehuis in Trentino kun je mooie wandelingen of autoritten door de Alpen maken. Dit maakt deze regio erg populair. Ook een bezoek aan Zwitserland of Oostenrijk behoort tot de mogelijkheden, omdat je vlak bij de grens zit. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Trentino-Zuid-Tirol

Het gehele jaar door vakantie vieren in Zuid-Tirol

Omdat je in het gebied van Trentino-Zuid-Tirol het gehele jaar door vakantie kan worden gevierd, komen er ook doorlopend toeristen. In de zomer zijn er veel bergbeklimmers, die hun geluk beproeven op de flanken van de Alpen. In de winter als er voldoende sneeuw ligt wordt er geskied en gesnowboard. De regio was voor de Tweede Wereldoorlog vooral Duitstalig, maar in een geheim overleg tussen Duitsland en Italië, in die tijd beiden geleid door een fascistisch regime, werd afgesproken at de Duitse bevolking zou worden overgehaald te emigreren naar Duitsland of Oostenrijk. Slechts 80.0000 mensen deden dat, toen werd de inmiddels uitgebroken Tweede Wereldoorlog zo hevig dat de emigratiestroom stagneerde. Na de oorlog heeft Italië geprobeerd om de regio Italiaans te maken door er vele duizenden arbeiders naartoe te sturen. Maar de Duitse minderheid kwam in opstand. Dit leidde tot de huidige situatie waarbij Zuid-Tirol een autonoom bestuur heeft.

Genieten in een riante vakantiewoning in Trentino

In Zuid-Tirol een vakantiehuis huren geeft je veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je zit niet vast aan voorgeschreven tijden voor ontbijt en diner. Daarnaast heb je in een vakantiewoning in Zuid-Tirol natuurlijk veel meer ruimte tot je beschikking dan op een hotelkamer. Ook tijdens je wintersportvakantie kun je prima een vakantiehuis in Trentino huren. Dit is ook nog eens goedkoper zeker als je met een wat groter gezelschap bent. De vakantiewoningen in de populaire skigebieden zijn vaak al snel gereserveerd voor het seizoen, dus wees er snel bij als je je volgende wintersportvakantie in een vakantiehuis in Zuid-Tirol in Italië wilt doorbrengen.

De beste vakantiehuizen in Zuid-Tirol boek je via Vakantiehuisjes.nl

Als je op zoek bent naar een leuk vakantiehuis in Zuid-Tirol met zwembad dan kun je bij Vakantiehuisjes.nl prima slagen. We hebben een ruim aanbod van beschikbare vakantiewoningen in deze mooie regio. Wil je de zomer hier doorbrengen dan kun je op ieder gewenst moment jouw favoriete vakantiewoning reserveren. Dit geldt uiteraard ook voor een vakantie in het voor- of naseizoen of voor een heerlijk weekje wintersportvakantie. Deze regio is het gehele jaar door erg aantrekkelijk voor een heerlijke vakantie.