Vakantiehuis, woning of villa in Oostende zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN OOSTENDE ZOEKEN

Genieten in een vakantiehuis in Oostende? Jouw vakantiewoning in Oostende staat in een gebied dat al werd bewoond in de 9e eeuw. Maar 5 eeuwen later werd een groot deel van de nederzetting verzwolgen door de zee. De resten van dit deel van het vroegere Oostende werden in 2016 ontdekt, tot een afstand van 200 meter in zee. De ligging aan de kust tussen Nederland en Frankrijk maakt Oostende een ideale havenplaats. Maar de Republiek der Nederlanden had met Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen al voldoende grote havens. Pas na de onafhankelijkheid van België werden de havenfaciliteiten flink uitgebreid. Net als veel andere Belgische steden heeft Oostende veel geleden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Door grondige restauratiewerkzaamheden heeft de stad haar oude glans herkregen. Een luxe vakantiebungalow in Oostende is de ideale uitvalsbasis om West-Vlaanderen te gaan verkennen. Maar de stad zelf en het strand bieden eveneens genoeg voor een gevarieerde vakantie. Lees meer 

Ontdek West-Vlaanderen vanuit je vakantiewoning in Oostende

Oostende ligt halverwege de Belgische kust in West-Vlaanderen. Dat betekent dat de afstand tot de Nederlandse en Franse grens ongeveer 40 kilometer is. Een vakantiewoning in Oostende nodigt dus uit om mooie uitstapjes te maken. In de zomer is het strand van Oostende een populaire bestemming voor stedelingen en toeristen. Het zandstrand bij jouw vakantiehuisje is breed, en vergelijkbaar met de mooiste stranden aan de Nederlandse kust. Maar in het achterland vind je ook prachtige gebieden die een bezoek zeker waard zijn. Het Landschapspark Bulskampveld is het grootste aaneengesloten groengebied in heel Vlaanderen. Deze groene long in de buurt van je vakantiehuisje in Oostende is een oase van rust en mooie natuur. Hier kun je eindeloos wandelen of fietsen, maar er zijn ook op diverse plaatsen picknickveldjes en horecagelegenheden. Wie een mooie fietstocht langs het water wil maken, kan langs de Damse Vaart naar Damme rijden. Wist je dat deze weg in opdracht van Napoleon werd aangelegd?

Kies een vakantiebungalow in Oostende

Ga jij voor een vakantiehuisje of vakantie appartement in Oostende? België is een van de meest bezochte bestemmingen door Nederlandse toeristen. Dat is ook niet zo vreemd, je vindt prachtige vakantievilla's en vakantiebungalows op minder dan een uur rijden van de Nederlandse grens. Op Vakantiehuisjes.nl staat een overzicht van vakantiewoningen op parken in de omgeving van Oostende. Maar ook particulieren bieden hier hun vakantiehuizen te huur aan. Daarom is de keuze ruim. Je kunt kiezen voor een knus vakantie appartement in Oostende, maar ook voor een royale Vakantiehuisjes bungalow om je vakantie in door te brengen. Met een druk op de knop zie je alle bijzonderheden van het huisje dat jouw voorkeur heeft en ook wanneer dat beschikbaar is. Natuurlijk geldt ook in België dat je instemming van de eigenaar moet hebben om je huisdier mee te brengen. Geniet van de gastvrijheid van Vlaanderen in de vrijheid en met het comfort van een vakantiehuisje in Oostende.

5 tips voor Oostende

Een vakantiehuis in Oostende op het oog? Het Belgische Oostende is een mooie plaats. Kijk zelf maar:

1. Boulevard

Oostende heeft een prachtige boulevard om op te slenteren. Bewonder dan ook de Venetiaanse Gaanderijen eens. Beslist mooi om te zien.

2. Strand

Het strand van Oostende mag je niet overslaan. Het is schoon, breed en heeft alle voorzieningen die je zoekt. In elk seizoen een aanrader!

3. Fort Napoleon

Fort Napoleon werd gebouwd in opdracht van Napoleon als bescherming tegen de Engelsen. Later gebruikten de Duitse bezetters het opnieuw voor dat doel.

4. Kunst op het strand

Leuke sculpturen staan op het hele strand. Zeker de moeite waard om eens op je gemak bij stil te staan als je hier een strandwandeling maakt.

5. Art Deco

Een stukje achter de boulevard vind je straten met de mooiste Art Deco gevels uit de vorige eeuw. Deze gebouwen zijn echt fotogeniek!

Toe aan een zonvakantie of gewoon ontspannen? Huur een vakantiewoning in Oostende via Vakantiehuisjes.nl!