Vakantiehuis, woning of villa in Roermond zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ROERMOND ZOEKEN

Met een vakantiehuis in Roermond beland je op het punt waar de Maas en de Roer samenkomen. Het is niet zeker of de naam van de stad is ontleend aan de rivier. De vondst van een offersteen in het gebied waar nu de stad ligt, maakte duidelijk dat ook de Romeinen hier een nederzetting hadden waar nu jouw vakantiebungalow zich bevindt. Roermond werd een aantal keren getroffen door oorlogsgeweld. De stad moest dan ook regelmatig weer worden opgebouwd. Dat de bewoners geen andere plaats zochten om te wonen, zegt ook wel iets over de mooie omgeving en de strategische ligging. Een vakantiewoning in Roermond of omgeving betekent dat je alle kanten op kunt. Ook voor grote groepen van 10 personen of meer is hier een appartement of vakantiehuisje te vinden. Het mooie landschap van Zuid-Limburg is niet ver weg, terwijl ook de rest van Nederland goed bereisbaar is. Lees meer 

Geniet van stad en omgeving vanuit je vakantiehuis in Roermond

Vanuit je vakantiehuis in Roermond kun je prachtige wandel en fietstochten maken door het mooie Limburgse heuvellandschap. Er zijn mooie steden in de omgeving, zoals het bourgondische Maastricht en Valkenburg. Maar wie de rust zoekt van een schilderachtig dorpje kan in ook in de buurt van een vakantiehuis in Roermond terecht. Omdat Zuid-Limburg tussen België en Duitsland inligt, is het maar een korte rit naar een van onze buurlanden. Dat maakt een vakantiewoning in Roermond en omgeving perfect voor een verblijf tijdens alle jaargetijden. Alle seizoenen bieden weer nieuwe mogelijkheden als je in Roermond een vakantiehuis huurt. Omdat Zuid-Limburg qua landschap zo anders is als de rest van ons land met de heuvel en dalen waar beekjes lustig kabbelen, voelt een vakantie hier altijd alsof je in het buitenland bent. Wel een ontspannen idee dat het in ons eigen Nederland is.

Vakantiehuisje in Roermond en omgeving

Binnenkort een weekendje weg? Op Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van vakantiehuizen op parken. Ook particulieren bieden hier echter vakantiehuisjes te huur aan. De keuze is dus erg ruim. Misschien ben jij op zoek naar een knus appartement voor een romantische vakantie met zijn tweeën. De bijzonderheden van de vakantiehuizen kun je zo in het overzicht vinden. Ook voor grote gezinnen of groepen vind je zo een luxe, ruime vakantievilla in Roermond. Een vakantiehuisje huren geeft jou de vrijheid om geheel naar eigen inzicht je vakantie in te richten. Een vakantiewoning is ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien, zoals een volledig ingerichte keuken bijvoorbeeld. Verder kun je eenvoudig selecteren op vakantiehuizen met wifi, zodat je gewoon online kunt blijven. Ben je geïnteresseerd in de koop van een vakantiewoning in Roermond, dan kun je ook die op Vakantiehuisjes.nl vinden. 

5 must-sees in Roermond

In Roermond een vakantiehuis huren? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker moet zien. Wij kozen de volgende 5 hoogtepunten vast voor je uit:

1. Kepelse Meulen

Vlakbij een oude begraafplaats doemt ineens in het groen een prachtig oud molengebouw op. Op afspreek kun je de molen ook van binnen bekijken.

2. Designer Outlet Roermond

Een dagje lekker shoppen? Daarvoor kun je terecht in Designer Outlet Roermond. Topmerken voor een aantrekkelijke prijs.

3. Cattentoren

Dit gebouw stamt uit de middeleeuwen Het maakte deel uit van de verdediging van de stad. Het is een wat geheimzinnig gebouw omdat experts nog steeds niet goed weten wat precies de bedoeling van deze versterking is.

4. Grafheuvel Bosheide

Deze heuvel ligt bij de Bosstraat en je komt er langs tijdens een wandelroute in het gebied. Hier werden 2000 jaar voor Christus al mensen begraven.

5. Heilig Hartkerk

Als je deze kerk van een afstand ziet, zal je niet geloven dat deze pas in 1923 werd gebouwd. Neogotiek is de stijl en het vormde de kern van een stadsuitbreiding in 1920. 

Tijd om de vakantie te plannen? Ga voor een knus appartement of luxe vakantievilla in Roermond via Vakantiehuisjes.nl.