Vakantiehuis, woning of villa in Gulpen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN GULPEN ZOEKEN

Veel helder water was de reden dat Gulpen op deze plaats ontstond. Hier mondt namelijk de Gulp uit in de Geul. Nog steeds vind je veel water in de buurt van je vakantiehuisje, maar ook mooie bossen. Je kunt dus zowel voor een vakantiehuis aan het water als voor een vakantiehuis in de natuur kiezen. Gulpen ligt voor Nederlandse begrippen ook hoog, namelijk 95 meter boven de zeespiegel. Omdat er zoveel helder water beschikbaar was werd Gulpen de plaats voor leerlooiers en bierbrouwers. De Gulpener Bierbrouwerij werd in 1825 geopend. In die tijd werd ook de rijksweg van Maastricht naar Aken aangelegd, waardoor het dorp belangrijker werd. De vakantiewoningen staan vooral in de mooie natuur die Gulpen omringt. Het dorp is een mooi startpunt om op ontdekking te gaan in Zuid-Limburg. De groene heuvels van dit gebied behoren beslist niet tot het standaard Nederlandse landschap. Huur je in Gulpen een vakantiehuis, dan geniet je zeker van de mooie omgeving. Lees meer 

Zuid-Limburg ontdekken vanuit je vakantiewoning in Gulpen

Je hebt gekozen voor een appartement of vakantiewoning in Zuid-Limburg. Een prachtig gebied waar al bijzonder lang bewoning plaatsvindt. Maastricht is bijvoorbeeld zeker al 2000 jaar oud. De andere steden in de omgeving, zoals Heerlen en Valkenburg, waren ook in de Romeinse tijd al nederzettingen. Het land is er bijzonder rijk en dat nodigde uit om hier landbouw of veeteelt te gaan bedrijven. Ook vandaag de dag kun je hier overal nog genieten van bijzondere streekproducten waar een goede kok een heerlijke maaltijd van kan maken. Het gebied staat bij buitenlandse toeristen dan ook bekend als zeer bourgondisch. Voor een ontspannen vakantie kun je hier altijd terecht, omdat er prachte wandel- en fietsroutes beschikbaar zijn. Natuurlijk is het vanuit je vakantiewoning in Gulpen maar een kort ritje naar de buurlanden België en Duitsland.

Kies uit de vele vakantiehuisjes in Gulpen

In Gulpen een vakantiehuis vinden dat bij jou past? Ook voor Gulpen en omgeving kun je op Vakantiehuisjes.nl vakantiewoningen vinden in alle soorten en maten. Er zijn grote bungalows en vakantievilla's beschikbaar voor groepen van 10 personen of meer. Maar uiteraard ontbreekt dat romantische vakantiehuis in Gulpen voor 2 personen ook niet aan het aanbod. Controleer meteen of jouw favoriete vakantiebungalow beschikbaar is tijdens je vakantieperiode. Op Vakantiehuisjes.nl staan vakantiewoningen in diverse segmenten. Hier kun je een luxe vakantiebungalow met zwembad vinden, maar ook een voordelig vakantiehuisje dat precies is wat jij zoekt. Een vakantiehuisje huren geeft je de vrijheid om de vakantie geheel naar eigen inzicht in te richten. Jouw vakantiehuis in Gulpen voor 2 personen of meer is immers van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld met een geheel ingerichte keuken. Ben jij op zoek naar een vakantiewoning die te koop staat? Ook die staan op Vakantiehuisjes.nl.

5 bezienswaardigheden in de omgeving van Gulpen

Op zoek naar leuke uitjes? Probeer deze hoogtepunten in de buurt van jouw vakantiehuis in Gulpen eens.

1. Steenkolenmijn Valkenburg

Een rondleiding door de steenkolenmijn in Valkenburg geeft je een idee hoe het moet zijn geweest om in de mijnen te werken. De gidsen hebben dit nog zelf meegemaakt.

2. Museum Romeinse Catacomben Valkenburg

Museum Romeinse Catacomben is een zorgvuldige reproductie in de mergelmijnen van wat de Romeinen in hun tijd al konden. Zeer bijzonder.

3. Begraafplaats Margraten

Voor jong en oud eigenlijk een verplicht bezoek. Een ontnuchterende gedachte dat zovelen moesten sneuvelen voor onze vrijheid. Meer dan 8000 meestal jonge soldaten hebben hier hun laatste rustplaats gevonden.

4. Kasteelruïne Valkenburg

Hier ga je naartoe voor prachtige uitzichten. De ruïne geeft je ook vandaag nog een goed idee hoe het er hier vroeger moet hebben uitgezien.

5. De Kluis Valkenburg

Een heel bijzonder natuurterrein met zogenaamde eenmanskloosters of kluizen. De eenvoudige, kleine woningen met kapel stralen ook nu nog een serene rust uit. 

Ben je van plan Limburg te bezoeken? Boek dan een vakantiehuis in Gulpen via Vakantiehuisjes.nl.