Vakantiehuis, woning of villa in Schin op Geul zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN SCHIN OP GEUL ZOEKEN

Waarschijnlijk betekent Schin ‘helder water’ in het Germaans en wordt hiermee verwezen naar het water van de Geul. Jouw vakantiehuis in Schin op Geul staat in een van de oudste dorpen in Limburg. Al in de 9e eeuw wordt het dorp vermeld. Het was Wim Sonneveld die het dorp landelijke bekendheid gaf door het typetje Frater Venantius, die afkomstig zou zijn uit die Limburgse dorp. Schin op Geul en omgeving behoorden vele eeuwen tot het gebied van de Spaanse Habsburgers en werd daarna eigendom van de Oostenrijkers. Pas in 1785 werd het gebied weer overgedragen aan de toenmalige Republiek der Nederlanden. In de bouwstijlen van een aantal monumenten in het dorp zijn de buitenlandse invloeden nog steeds te zien. Niet alleen het dorp zelf is interessant, dat geldt ook voor de omgeving ervan. Een goede keuze om hier een vakantiebungalow te huren. Lees meer 

Een vakantiehuis in Schin op Geul in het mooie Limburg

Zuid-Limburg is een bijzonder gebied in ons land, omdat het landschap zo afwijkend is van het vlakke land dat men als kenmerkend voor Nederland beschouwd. Hier vindt je heuvels en dalen waardoor beekje kabbelen. De bossen zijn dicht en mooi en in veel schilderachtige dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je kunt hier dan ook vanuit je vakantiewoning in Schin op Geul prachtige wandel- en fietstochten maken. Maar Zuid-Limburg bruist ook. Je hebt hier prachtige steden, zoals het oude Maastricht en het bijzondere Valkenburg. Ook zijn er attractieparken en bijzondere evenementen in de buurt. Zo is Valkenburg de enige echte kerststad aan de Geul. Maar door de ligging ben je vanuit jouw vakantiewoning ook in een oogwenk in België en Duitsland. Men noemt dit gebied niet voor niets het land zonder grenzen. Vakantie vieren in Zuid-Limburg kan in alle seizoenen, omdat er altijd iets valt te beleven.

In Schin op Geul een vakantiehuisje huren dat bij je past

In Schin op Geul een vakantiehuisje huren? Op Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van alle types vakantiehuizen die je in Schin op Geul en omgeving vindt. Alle bijzonderheden staan vermeld, zodat jij bijvoorbeeld meteen kunt zien of het appartement geschikt is voor 2 personen of dat de vakantievilla in Schin op Geul ook meer dan 10 personen kan herbergen. Zo is het eenvoudig om je vakantie online te plannen. Uiteraard kun je ook meteen zien tijdens welke periode het appartement of de vakantievilla in Schin op Geul nog beschikbaar is. Wil je misschien met hond komen? Kijk dan even op de site of de eigenaar hier geen bezwaar tegen heeft. Een vakantiehuis in Schin op Geul en omgeving is erg populair de laatste jaren en dat is niet zo vreemd. Jij hebt alle flexibiliteit van een comfortabel vakantieverblijf dat volledig is ingericht en van alle gemakken is voorzien.

5 tips in de buurt van je vakantiewoning in Schin op Geul

Wat valt er te zien in de omgeving van je vakantiehuis in Schin op Geul?

1. Kasteel Wijlre

Een heel mooi kasteeltje waar je moderne en figuratieve kunst kan bewonderen. De rondleiding is bijzonder informatief.

2. Museum Land van Valkenburg

In Museum Land van Valkenburg vind je een mooie collectie over de geschiedenis van het gebied inclusief archeologische vondsten. Maar let ook op het mooie pand.

3. Kasteel Hoensbroek

Wie in Limburg is, moet natuurlijk een kasteel bezoeken. Hier kun je zien hoe het leven in een kasteel eruit moet hebben gezien van de middeleeuwen tot in de 18e eeuw.

4. Begraafplaats Margraten

Opdat het nooit vergeten zal worden. Hier liggen 8000 vaak jonge soldaten die stierven voor onze vrijheid.

5. Pretpark de Valkenier

Een kleinschalig park waar vooral de jongste vakantiegangers (tot 6 jaar) zich zullen vermaken. Voor pa en ma is er een hapje en een drankje te verkrijgen.

Kies voor een vakantiewoning in Schin op Geul als je naar Limburg gaat. Boek jouw favoriet nu op Vakantiehuisjes.nl!