Vakantiehuis, woning of villa in Zwolle zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ZWOLLE ZOEKEN

Met een vakantiehuis in Zwolle kun je rekenen op een vakantie vol natuur en historie. Zwolle wordt gedomineerd door de rivier de IJssel en die zal zich ook in de omgeving bevinden van je vakantiewoning in Zwolle. De IJssel heeft ook gezorgd voor een gouden eeuw in Zwolle toen het onderdeel was van de Hanze. Zwolse schepen bevoeren de Oostzee, maar op den duur was de delta van de rivier niet langer bevaarbaar. Maar er waren al bewoners in de omgeving van Zwolle in de bronstijd. Dankzij Geert Groote en Thomas a Kempis was Zwolle in de 15e eeuw het centrum van de Moderne Devotie, een religieuze beweging die een groot deel van Europa beïnvloedde.   Als je een mooie vakantie wil doorbrengen in een bruisende stad met veel natuur in de omgeving is Zwolle een goede keuze. Kies voor het huren van een vakantie appartement, vakantiehuisje of bungalow in de hoofdstad van de prachtige provincie Overijssel.  Lees meer 

Ontdek Overijssel vanuit je vakantiehuis in Zwolle

Vanuit jouw vakantiehuisje in Zwolle kun je de mooie provincie Overijssel gaan ontdekken. Overijssel heeft veel natuur te bieden en je kan hier tot rust komen tijdens een wandel- of fietstocht. Bijzonder is dat er in deze provincie veel afwisseling is. Van het deltalandschap rond IJssel tot de heuvels van Salland en Twente. Vakantiehuizen in Zwolle vormen ook een goed uitgangspunt voor een dagje over de grens naar Duitsland. Dit kan per auto of met openbaar vervoer. Maar Overijssel heeft ook een aantal steden die de moeite waard zijn voor een uitstapje. Op slechts 15 kilometer ten noorden van de stad ligt Kampen met het mooiste rivierstadsaanzicht in Europa. Deze stad behoorde ook tot de Hanze en kent een middeleeuws centrum en drie prachtige poorten. In de grote steden in Twente kun je vandaag de dag nog zien hoeveel rijkdom de textielindustrie daar heeft gebracht. Ook dit is niet ver van je vakantie appartement in Zwolle.    

Veel keuze voor een vakantiewoning in Zwolle

In Zwolle en omgeving is er een ruime keuze voor een Vakantiehuisjes bungalow. Op Vakantiehuisjes.nl kunt je een impressie krijgen en de beschikbaarheid checken. Een vakantiehuisje in Zwolle geeft vrijheid en comfort en er zijn diverse typen beschikbaar. Op Vakantiehuisjes.nl worden zowel vakantiehuizen in parken als van particulieren aangeboden. Jij maakt de keuze en bepaalt wat het best overeenkomt met jouw situatie. Wil je een vakantiewoning in Zwolle voor een grote groep of familie? Overweeg dan een vakantievilla in Zwolle of een paar bungalows in de buurt van elkaar. Maar je kan uiteraard ook gaan voor een knus vakantie appartement in Zwolle voor een romantisch samenzijn voor twee. Ook een verblijf waar huisdieren toegestaan zijn, behoort tot de mogelijkheden. Op Vakantiehuisjes.nl kun je ook op zoek naar een vakantiehuis dat te koop wordt aangeboden. En wie weet wil jij jouw vakantievilla in Zwolle later hier dan ook weer tijdelijk verhuren.           

Vijf mooie bezienswaardigheden in Zwolle

Wij hebben de leukste bezienswaardigheden in en rondom Zwolle op een rijtje gezet:

Sassenpoort

Deze goed bewaarde poort is gebouwd in de 15e eeuw en een symbool van de stad. Men kent de architect niet maar die maakte vooral gebruik van natuursteen, waardoor een mooi effect ontstond.

Het Engelse Werk

Het Engelse Werk is een park dat ligt in de buurt van de stad, op de voormalige vestingwerken. In de 19e eeuw werd de romantische Engelse landschapsstijl als voorbeeld genomen.

Sint Michaels kerk

Op het dak van de kerk staat een beeld van de aartsengel. Deze Rooms-katholieke kerk heeft een mooi exterieur dat wordt geëvenaard door het interieur.

De Witte Leeuw

Dit prachtige pand aan de Diezerstraat (winkelcentrum) werd gebouwd voor bierbrouwer Brouwer in de 17e eeuw. Het is een van de mooiste voorbeelden van classicistische stijl en ontworpen door Abraham de Cock.

Grote Markt

Hier kan je heerlijk shoppen. Maar evenzeer is dit het oudste deel van de stad. Vroeger was het namelijk een doorwaadbare plaats in het riviertje Aa. Deze werd later gedempt.

Boek nu jouw vakantiehuis in Zwolle en geniet van een geweldig verblijf!