Vakantiehuis in Flevoland zoeken

VAKANTIEHUIS IN FLEVOLAND ZOEKEN

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. Het droogleggen van de polders is een prestatie van wereldformaat. Flevoland is nog steeds het grootste kunstmatig aangelegde eiland ter wereld. Na de drooglegging werden er steden gesticht waar nieuwe woonwijken verrezen. In Almere en Lelystad vestigden vooral veel mensen uit de regio Amsterdam zich, die graag wat vrijer wilden wonen. Ook als recreatiegebied is Flevoland erg populair. Aan het Markermeer of het IJsselmeer kun je prima terecht voor verschillende vormen van watersport. Een vakantiehuis in Flevoland kun je huren op één van de parken in deze provincie. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Flevoland

De ideale locatie voor de watersportliefhebber

Flevoland is bij uitstek geschikt voor het beoefenen van watersport. Zeilen, zwemmen, surfen, het kan allemaal op de meren. Op één van de vakantieparken kun je prima vakantie vieren in Flevoland. Je kunt er kamperen, maar je kunt ook een vakantiehuisje huren als je wat meer comfort wilt. De vakantiehuisjes in Flevoland zijn gelegen op loopafstand van de faciliteiten van het park, zoals een handige campingwinkel, speelgelegenheden voor de kinderen en natuurlijk het strand. Je kunt ook gerust je hond meenemen, de parken zijn in veel gevallen toegankelijk voor gasten met een hond. Wil je de omgeving verkennen, maak dan eens een ritje met de trein. De spoorlijn vanaf station Weesp eindigde voorheen in Lelystad, maar loopt nu door tot Zwolle over de nieuwe brug. Deze Hanzelijn voert je door het mooie natuurgebied van Flevoland, Gelderland en Overijssel. Het eindstation is Zwolle, een gezellige winkelstad met een rijke historie.

Vier vakantie in de jongste provincie van Nederland

Flevoland werd op 1 januari 1986 officieel de twaalfde provincie van Nederland, het besluit hierover werd een half jaar eerder genomen. Hier was jarenlang werk aan vooraf gegaan. De drooglegging van een deel van de vroegere Zuiderzee was een enorm groot project. De provincie dankt zijn naam aan het voormalige Flevomeer, hier ligt nu de plaats Almere. De meeste mensen die een vakantiehuisje huren in Flevoland doen dit om te genieten van de weidsheid van het landschap. Zodra je met de trein of de auto de provincie binnenrijdt waan je je ver van de drukke steden van de Randstad. Veel mensen die hun vakantie in Flevoland doorbrengen houden van watersport. De meren bieden hier dan ook volop gelegenheid voor. Je kunt er zonnen en pootjebaden op het strand en in de branding. Kinderen kunnen er veilig spelen. En als je het water op wilt dan is daar alle gelegenheid voor. Met een bootje of je surfplank kun je je prima vermaken aan de kust van het IJsselmeer. En wil je eens een dagje wat anders dan kun je een bezoek brengen aan attractiepark Walibi bij Biddinghuizen. Biddinghuizen staat ook bekend vanwege de festivals waarvan Lowlands het bekendst is.

Huur een fijne vakantiewoning in Flevoland via Vakantiehuisjes.nl

Wil je je vakantie doorbrengen aan één van de recreatiemeren van Flevoland? Huur dan een comfortabele vakantiewoning in Flevoland via Vakantiehuisjes.nl. De vakantiewoningen in Flevoland zijn van alle gemakken voorzien en je kunt er ook met een wat groter gezelschap verblijven. Op de parken vind je de nodige faciliteiten om je vakantie tot een succes te maken. Ook als je een festival bij Biddinghuizen bezoekt kun je voor de overnachtingen een vakantiehuisje in Flevoland huren. Wees er dan wel snel bij want tijdens de festivals is de kans groot dat je anders te laat bent met reserveren.