Vakantiehuis in Slovenië zoeken

VAKANTIEHUIS IN SLOVENIË ZOEKEN

Slovenië maakte deel uit van Joegoslavië totdat dit land in 1990 uit elkaar viel. In juni 1991 werd Slovenië een zelfstandige republiek met Ljubljana als hoofdstad. Slovenië is lid van de EU en je kunt er sinds 2007 met de Euro betalen. Een vakantiehuis in Slovenië huren biedt je de mogelijkheid om dit land, dat sinds de onafhankelijkheid een snelle ontwikkeling doormaakt, beter te leren kennen. Slovenië grenst aan Italië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. Omdat Slovenië niet zo groot is kun je tijdens je verblijf ook eenvoudig een dagtrip maken naar één van de buurlanden. Dit is mede afhankelijk van de regio in Slovenië waar je vakantie viert. Lees meer 

Genieten aan de Adriatische kust

Slovenië heeft een korte kustlijn in het westen aan de Adriatische Zee. Dit is ook het gedeelte van het land waar het toerisme hoogtij viert. Je kunt in een vakantiepark in Slovenië terecht voor het huren van een leuk huisje. In Slovenië een vakantiehuis huren kan voor een scherp tarief. De levensstandaard ligt er lager dan in Nederland, dit maakt Slovenië een voor ons goedkoop vakantieland. Een vakantiehuisje in Slovenië hoeft dus niet duur te zijn. Slovenië heeft een mooi en divers landschap. Je vindt er dichte bossen, mooie meren en natuurlijk de bergen. Slovenië wordt grotendeels omgeven door de Alpen. In het noorden liggen de Karawanken, die de grens vormen met Oostenrijk. Het Meer van Bohinj in de regio Gorenjska is het grootste meer van Slovenië. Het meer heeft een mooie waterval en een diepe kloof wat het tot een belangrijke bezienswaardigheid maakt voor het land.

Leer Slovenië kennen en huur een vakantiehuis in dit mooie land

Vanuit je vakantiehuisje in Slovenië kun je dagtrips maken om het land beter te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar de kust gaan of een uitstapje maken naar Kroatië, ook een voormalig onderdeel van Joegoslavië. De landen aan de Adriatische Zee timmeren sinds hun onafhankelijkheid hard aan de weg om de economie tot bloei te laten komen. Deze landen richten zich ook vooral op West Europa en veel minder op voormalige bondgenoot Rusland. Een vakantiewoning in Slovenië huren biedt je de mogelijkheid om een fijne vakantie door te brengen in een gastvrij land. Heb je een vakantiehuis in Slovenië aan de kust dan heb je bovendien het voordeel van lekker zonnen aan het strand van de Adriatische Zee. Vanwege het Mediterrane klimaat zijn de zomers in Slovenië lang, warm en zonnig. Daarom wordt het ook steeds populairder om een vakantiehuis te huren op één van de vakantieparken in Slovenië. Om aan de groeiende behoefte te kunnen voldoen wordt een vakantiepark in Slovenië in steeds meer regio’s geopend.

Vakantiehuisjes.nl heeft een ruim aanbod voor je vakantie in Slovenië

Via Vakantiehuisjes.nl kun je vakantiehuizen in Slovenië huren van een Nederlandse eigenaar. Door een vakantiehuis in Slovenië particulier te huren kun je direct overleggen en afspraken maken over je verblijf. Ook als er een probleem mocht zijn kun je via de korte lijn met de eigenaar dit hopelijk snel oplossen. Bekijk dus snel ons ruime aanbod aan vakantiehuizen in Slovenië en maak je keuze voor een leuke vakantie in de Alpen of aan de Adriatische kust.