Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste zomerbestemmingen in Europa

De mooiste zomerbestemmingen in Europa

Op vakantie wil je uiteraard ontspannen en bijkomen van de rest van het jaar. In de zomer heb je echter ook tijd om de omgeving te gaan verkennen. Dat is uiteraard prettig vanuit een vakantiehuisje zodat je alle vrijheid maar tevens comfort hebt. In het onderstaande lijstje staan de mooiste zomerbestemmingen in landen die je wellicht niet meteen verwachtte.

1. De Eifel

Het is maar een kattensprong over de grens en dan ben je in de Eifel. Het ene moment waan je je nog in Nederland en dan merk je ineens hoe anders dit gebied is. Je kan er prachtige wandeltochten maken door een overweldigende natuur. Daar heb je het gevoel dat je je in the middle of nowhere bevindt. Maar er zijn hier ook voldoende steden die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn, zoals Trier, Aachen en Monschau. Geniet eens van een ijsje op een terras in Trier, deze zijn net als al het eten in Duitsland zeer overvloedig. Eet ook de harde broodjes bij het ontbijt, iedere bakker heeft ze.

2. Texel

Texel mogen we met enig chauvinisme best een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa noemen. De rode vuurtoren is echt een symbool van dit eiland met de zeven dorpjes en de honderden schapen. Op sommige plekken is Texel volop Hollands met dorpjes in de bekende stijl en veel bruggen en sloten. Maar er is ook een ander Texel waar de natuur de baas is. Op dit eiland vind je als vakantieganger alles wat je zoekt: kilometers strand, gezellige uitgaansgelegenheden, maar ook stille natuurgebieden en mooie wandel- en fietsroutes.

3. Istrië

Istrië was een deel van Italië en dat merk je in de oude delen van de steden. Het amfitheater van Pula is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en is even mooi als wat je in Italië kan vinden. Ook verder heeft dit deel van Kroatië alles wat je ook kan wellicht hebt gezien in het meer toeristische deel van Italië: veel zon, zee en strand. Het is in Istrië echter nog steeds minder druk en goedkoper.

4. Luganomeer

Dit meer ligt op de grens van Zwitserland en Italië. Smaken verschillen maar het Zwitserse gedeelte wordt een van de mooiste plekken van Europa genoemd. Het is aan de Zwitserse kant allemaal wat netter, strakker en stijlvoller dan over de grens. Uiteraard moet je in Zwitserland op vakantie ook op een prijskaartje rekenen dat past bij al die schoonheid. Want het meer is aan deze kant van een bijna niet te overtreffen schoonheid. Overtuig jezelf maar eens.

5. Meer van Bled

Dit meer in Slovenië heeft een kleur blauw zoals een meer moet zijn. Het ligt bij de stad Bled en heeft een omtrek van 7 kilometer. Je kan er derhalve omheen lopen. Hou er dan wel rekening mee dat de omgeving bergachtig is. Dat geeft juist extra accenten aan het meer. Midden in het meer ligt een piepklein eiland met een kerkje erop. Dat kan je bezoeken als er geen huwelijk wordt ingezegend, want dit is de meest populaire kerk om in te trouwen in Slovenië. Bezoek ook het viewpoint voor een prachtig uitzicht en ongelooflijke vakantiefoto’s.