Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop weg met oud en nieuw

Goedkoop weg met oud en nieuw

Wat dacht je van een leuk vakantiehuisje om oud en nieuw eens in een compleet andere omgeving te beleven. Misschien denk je aan een romantisch uitje voor twee of juist een gezellig tripje met het hele gezin. In 2020 zal je moeten kiezen voor Nederland maar de volgende opties zijn wellicht volgend jaar weer beschikbaar.

1. Belgrado

Misschien is Servië niet het land waar je het eerst aan denkt voor een stedentrip. Maar Belgrado is een mooie, zij het verarmde, stad. Het oude centrum is een goed voorbeeld van vergane glorie gecombineerd met prachtige staaltjes bouwkunst en lelijke nieuwbouw. Hier kan je dwalen en je wanen in de tijd dat het IJzeren Gordijn nog bestond. De prijzen zijn vergelijkbaar laag.

2. Zagreb

Als vroeger onderdeel van Joegoslavië heeft Kroatië zich het snelst aangepast aan de westerse toeristen. De prijzen zullen binnenkort ook wel omhoog gaan, maar in het winterseizoen telt iedere toerist en kan je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, Zagreb is een prachtige stad met een eeuwenoud centrum en een indrukwekkende kathedraal. De smalle straatjes in het centrum zijn authentiek en het massatoerisme is beperkt tot de zomer en speelt zich vooral aan de stranden af.

3. Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is in het westen nog vrijwel onbekend en dat houdt mede verband met het feit dat het land pas in opkomst is voor westers toerisme. Vandaag de dag kan je nog genieten van de bezienswaardigheden zoals het Franciscanenklooster en de driedubbele brug zonder je in een menigte te hoeven storten. Slovenië is goedkoop in de winter en je kan echte koopjes vinden op de vele markten die de stad rijk is. De producten zijn niet specifiek bedoeld voor de toeristen en dat merk je aan de prijzen.

4. Praag

De hoofdstad van Tsjechië is veel bekender bij westerse toeristen dan de eerder genoemde steden. De ‘gouden stad’ heeft ook meer te bieden en is een stuk dichterbij. De Praagse Burcht en de Karelsbrug zijn echte publiekstrekkers, Maar in de winter gebeurt het allemaal op het stadsplein in het centrum. Hier staat een enorme versierde kerstboom die het middelpunt vormt van de festiviteiten die Praag zo gezellig maken rond de feestdagen in december. Ondanks de bekendheid van de kerstmarkten in deze periode van het jaar, is Praag beslist betaalbaar in de wintermaanden.

5. Boedapest

Het is niet toevallig dat de hoofdstad van Hongarije op nummer 5 staat in deze lijst. In vergelijking met steden als Parijs, Londen of Amsterdam lijkt alles hier spotgoedkoop ondanks dat de prijzen hoger zijn dan in de hiervoor genoemde steden. Voor weinig geld kan je dan ook hier je probleemloos een dag vermaken inclusief lekkere hapjes en drankjes. Boedapest is een stad met een rijke geschiedenis en dat zie je in het oude centrum overal. Bezienswaardigheden zoals het Vissersbastion en de Kettingbrug herken je vast uit een of meerdere films. Het Parlementsgebouw mag je zeker ook niet overslaan. In de winter kan je ook op veel plaatsen lekkere warme hapjes kopen als de kou toestaat.