Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Mooiste plaatsen om te bezoeken in Slovenië

Slovenië is een land waar je nog kan genieten van een bestemming die alles heeft voor een geslaagde vakantie zonder de druk van het massatoerisme. Slovenië heeft een prachtig landschap met vaak nog ongerepte natuur. Hier vindt je ook echt schilderachtige dorpjes idyllisch gelegen op groene heuvels. De kastelen liggen aan spiegelgladde meren of op strategische punten in het gebergte. De stranden zijn mooi en rustig met alle mogelijkheden voor watersport. De Slovenen zelf zijn gastvrij zonder dat ze hiervoor een fooi als beloning verwachten. Hieronder staan een paar mooie plaatsen die je beslist moet bezoeken.

1. De kust

Slovenië heeft 47 kilometer kust en dat is uiteraard veel minder dan het buurland Kroatië. Maar als je komt voor strand, zee en zon biedt de Sloveense kust dat zonder de drukte van de standen van vergelijkbare kwaliteit. Piran is wellicht het mooiste kustplaatsje omdat het een authentiek vissersdorp is gebleven. Als je van vroeg opstaan houdt, kan je de kleine vissersbootjes zien uitvaren. Maar ook een zonsondergang is hier niet te versmaden. Uiteraard wil je de vangst van de dag ook proeven in een van de kleine, gezellige restaurants. Niet ver van Piran ligt Portoroz, hier zijn de meeste vakantiehuisjes en hotels gelokaliseerd. Het is ook een mooi uitgangspunt om de rest van het land te verkennen.

2. Julische Alpen

De naam van dit deel van de Alpen komt van Julius Cesar, die het gebied als een provincie toevoegde aan het Romeinse Rijk. Ook vandaag de dag leven bijna alle bewoners hier van de landbouw of veeteelt. Er zijn geen grote snelwegen en industrialisatie ontbreekt volledig. Dat maakt het prachtige landschap ook zo geschikt voor toerisme.

In deze streek bevindt zich ook de bekendste toeristische attractie van Slovenië: het meer van Bled. Dir meer staat op ieder lijstje als het gaat om mooie meren. Het water is er strak blauw en midden in het meer ligt een klein eiland. Hierop staat een oud klooster en op een ontzagwekkende rots staat het kasteel van Bled. Tezamen biedt dat een fotogeniek beeld dat maar moeilijk valt de overtreffen. Bled is ook de toegangspoort tot de rest van het berggebied.

3. Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is gesticht door de Romeinen waar nog diverse overblijfselen van terug te vinden zijn. Daarna waren het de Venetianen die een stempel op de stad drukten en veel elegante gebouwen in de stad zijn een herinnering aan die tijd. Toch zal Ljubljana bezoekers die ook Oostenrijk hebben bezocht het meeste doen denken aan de charme van dat land.

Het gebied behoorde meerdere eeuwen tot het Oostenrijks-Hongaars keizerrijk. Behalve mooie gebouwen bewonderen, kan je ook heerlijk shoppen in de stad. Er zijn geen kilometerslange winkelstraten, maar in het centrum is er een groot aantal kleine winkeltjes te vinden met vaak een zeer bijzonder assortiment.

4. Podravje

Slovenië is een wijnland dat oprukt op de wereldranglijst. In Podravje, bij de grens met Oostenrijk en Hongarije wordt naar verluidt de beste witte wijn van het land gemaakt. Een combinatie van lokale gerechten en wijn ligt hier dan ook voor de hand. De omgeving is ook perfect voor een mooie wandeltocht.

 Lees ook: De 6 mooiste bezienswaardigheden op Zakynthos